migo6 05.06.08, 19:21 Kto był w tym roku w hotelu Villaggio Estella Club? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Villaggio Estella Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:21 Byłem w 2006. Opinia tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=76510917&a=76516359 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja28 Re: Villaggio Estella Club IP: *.n.INTELINK.pl 26.06.08, 12:40 Czy ktoś jeszcze był w tym hotelu, proszę o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Villaggio Estella Club 26.06.08, 14:49 Byłam w części hotelowej w 2006 r. W zasadzie bez większych zastrzeżeń. W pokoju klima regulowana indywidualnie, TV, sejf i mała lodówka. My mieliśmy pokój z balkonem na ogród ale są też pokoje od ulicy i to jest poważny minus. Wyżywienie w zasadzie ok, chociaż makarony fatalne, a woda i wino do obiadu i kolacji podawane wyłącznie odpłatnie i drogie. W cenie pobytu był także wieczór kalabryjski i oryginalne potrawy, bo te hotelowe to trochę inne były chociaż "zjadliwe". Wprawdzie samochodem nie można było wjechać na teren ale w czasie przyjazdu byli dostępni bagażowi więc bez problemu. Plaża żwirowa i to minus, poza tym morze szybko robi się głębokie, więc nie można sobie w nim brodzić daleko tak jak np. w Adriatyku, no i są parzące meduzy, wprawdzie małe ale parzą. Ratownik jest wyposażony w różne specyfiki i w razie poparzenia udostępnia na plaży. Byliśmy tam w drugiej połowie czerwca i pomimo upałów morze chłodne, dużo ziemniejsze od Adriatyku, miałam porównanie bo przyjechaliśmy do Montepaone z Gargano. Pobyt wykupowałam w TUI. Ogólnie byliśmy zadowoleni. Przyjemnego wypoczynku życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Villaggio Estella Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:01 > Plaża żwirowa i to minus, poza tym morze szybko robi się > głębokie, więc nie można sobie w nim brodzić daleko tak jak np. w > Adriatyku, Dla mnie to plus - nie trzeba brodzić tak daleko jak w Adriatyku, można od razu płynąć, zależy co kto lubi. >no i są parzące meduzy, wprawdzie małe ale parzą. Niestety tak. > Byliśmy tam w drugiej połowie czerwca i pomimo > upałów morze chłodne, dużo ziemniejsze od Adriatyku, miałam Morze jest głębokie - dlatego wolniej się nagrzewa, ale również wolniej stygnie, dlatego np. we wrześniu jest zdecydowanie cieplejsze niż Adriatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Villaggio Estella Club IP: *.n.INTELINK.pl 09.07.08, 15:06 Jeśli można to mam parę pytań, gdyż wybieram się do tego hotelu we wrześniu: 1. Czy są jakieś animacje przy basenie i jak basen? 2. Czy daleko do centrum miejscowości? 3. O której posiłki i czy jest to stół szwedzki? 4. Czy blisko hotelu jest jakiś sklep i czy można wnosić napoje do pokojów? 5. Do której otwarty jest basen? 6. Czy oprócz tej plaży hotelowej jest jakaś inna ładniejsza w tej miejscowości? 7. Jak łazienki? Dziękuję za odpowedź i sorki że aż tyle pytań heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Villaggio Estella Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 15:44 1. Basen niezbyt duży, dwa lata temu było na nim zdecydowanie za mało leżaków. W związku z tym animacje były na plaży. To co zawsze we Włoszech: aqua-gym, jakieś rozmaite gry itp. Wieczorem również animacja. 2. Nie daleko. Nie pamiętam dokładnie, ale spacerem maks. 10 min. 3. Nie wiem - byłem w apartamentach bez wyżywienia. 4. Do sklepu (dość spory, nieźle zaopatrzony) ok. 5 min spacerem. Wielki, tani hipermarket (chyba GS albo Bennet) około 10 km w stronę Catanzaro. 5. Chyba do 18:30. 6. Plaża hotelowa jest ładna czysta i zadbana. Nie szukałem innej. Na ładniejszą w miejscowości bym nie liczył - to jest południe, na plażach publicznych jest tam generalnie brudno. 7. Łazienki w apartamentach ok, w hotelu nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Villaggio Estella Club 09.07.08, 22:48 Godzin posiłków nie pamiętam, szwedzki stół jest-my mieliśmy śniadania i obiadokolacje. Dzień wcześniej do obiadokolacji wybierało się dwa posiłki ciepłe - najczęściej był wybór makaronów (moim zdaniem były paskudne, chociaż makarony lubię) i drugie danie to danie z grila (ryby, mięso) lub zupa, do tego całe mnóstwo różnych przekąsek, także ciepłych - szwedzki stół, tylko jak pisałam do śniadania wszelkie napoje gratis, do obiadokoloacji płatne. Do pokoju możesz wnosić co chcesz. Łazienki w zasadzie ok. tylko strasznie małe brodziki, gdy coś spadnie np. gąbka, żeby podnieść trzeba rozsunąć drzwi od brodzika, tak było u nas w pokoju. Plaża jest ładna, mnie tylko nie odpowiadał żwir, który znacznie utrudniał wieczorne spacery plażą, ale to kwestia gustu. Dodam, że w recepcji można było wpłacić dowolną kwotę euro i otrzymać kartę, którą się płaciło w bistro przy basenie. Na bieżąco podawali po zakupach saldo na karcie, gdy pieniądze na karcie kończyły się, można było uzupełnić i dalej kupować. Było to bardzo wygodne. Miłego wypoczynku życzę, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miechu Re: Villaggio Estella Club IP: *.telsten.com 17.08.08, 14:44 W jednym z katalogów widziałem, że jest tam basen plus jakuzzi, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Villaggio Estella Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 13:58 Prawda - tzn w basenie jest "zatoczka", gdzie jest kilka dysz, przy których można usiąść i się "pomasawać". Odpowiedz Link Zgłoś