Dodaj do ulubionych

camping punta spin w Grado

IP: 195.93.135.* 29.06.09, 10:03
witam, w połowie lipca wybieram się na camping punta spin w Grado,
czy ktoś był na tym campingu?
proszę o opinie,
jak z prysznicami, zapleczem kuchennym, prądem, korzystanie z plaży,
basenów, leżaków, czy jest pobierana kaucja i w ogóle jak z
jakością, no co trzeba zwrócić szczególna uwagę!?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tina Re: camping punta spin w Grado IP: *.aster.pl 18.02.10, 19:20
      Czy ktoś tam był i może przekazać jakieś informacje?
      • Gość: Bob Re: camping punta spin w Grado IP: 213.227.87.* 07.06.10, 14:32
        Byłem w zeszłym tygodniu, plaża jest piaszczysta ale to piasek wapienny czyli
        szary i ciężki, długo mokry, morze wyrzuca sporo zielska, nie wygląda to
        apetycznie mimo codziennego sprzątania przez specjalną maszynę, plaża z jednej
        strony graniczy z drugą,bardziej zadbaną, zakaz przechodzenia a z drugiej jest
        plaża "naturalna" - wielkie śmietnisko zielska, pniaków i co tam morze wyrzuci,
        prawdopodobnie teren jest należy do zrujnowanego ośrodka wypoczynkowego obok.

Sam ośrodek składa się z alejek gęsto obstawionych domkami i postawionymi chyba
        na stałe przyczep kempingowych i zadaszeń, praktycznie brak typowych
        namiotowiczy, większość przyjeżdża kamperami, działki pod namiot są małe,
        wszyscy siedzą na kupie, zupełny brak przestrzeni.

Są baseny, korty, boisko, sklep i knajpy, jedna nad morzem, parasole i leżaki w
        cenie. Długi pomost wychodzący w morze, tam woda jest mniej odstręczająca (czyli
        wygląda jak w Bałtyku). Toalety i prysznice czyste. Prąd przez przejściówkę,
        trzeba mieć swoją, brak kuchni turystycznej, komórkę można naładować w umywalni.

Pobliskie Grado bardzo zatłoczone, zakorkowane ulice i brak miejsca do parkowania.

Ogólnie nie polecam, za ciasno, woda w porównaniu do bliskiej Istrii dużo mniej
        przyjemna, za cenę trzech osób ma się tam dwupokojowy apartament.
    • Gość: Maciej Re: camping punta spin w Grado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 15:08
      Jak szukasz przyjemnego campingu w okolicy to polecam Camping Aquileia
      www.campingaquileia.it/
      8 km od morza i od Grado.
      A jeśli szukasz campingu nad morzem - to poszukaj w innym miejscu. Morze w Grado
      nie zachęca do wchodzenia do wody.
    • kc73 Re: camping punta spin w Grado 28.06.15, 10:41
      Witam, od 02.07.2015 będziemy z całą rodziną w Punta Spin w Grado, czy ktoś wybiera się też w tym terminie??
      Potrzebuję świeżych wiadamości na temat tego miejsca, wyposażenia namiotu itd..
      • bakalys Re: camping punta spin w Grado 23.11.16, 21:50
        Witam
        Teraz ja poproszę o szczerą informację na temat tego campingu, czystości , jak z tym brudnym morzem i plażą? czy samochód można parkować obok namiotu ? Chcę się wybrać w 2017 z Vacansolei pod namiot .
        Każda informacja bardzo cenna i o nią proszę. A jakie ceny , czy w pobliżu jest jakiś większy sklep z normalnymi cenami ? bo na campingu zawsze drożej.:)
        Jakie są opłaty klimatyczne ?
        Proszę o info wszystkich , którzy tam byli . Ja wybieram się na przełomie czerwca i lipca .
        Dzięki serdeczne
        • wislok1 Cóż 24.11.16, 20:01
          "jak z tym brudnym morzem i plażą?"

Morze jest czyste jak łza...
          Parasole i leżaki są płatne
          tiny.pl/gcnhm

W Grado jest fajna plaża, dla małych dzieci prawdziwy raj, bo jest płytko i woda jest ciepła...
          Minusem jest trochę wodorostów i to tyle...
          tiny.pl/gcnhg

Dla dorosłych i starszych dzieci jest problem, bo w tej płytkiej wodzie trudno popływać...

Atrakcją są przypływy i odpływy morza....
          Tu akurat jest odpływ:
          tiny.pl/gcnht

Na 1 dzień jest tam fajnie...

Ale na dłużej bym tam nie pojechał ( za nudno )

• kc73 Re: camping punta spin w Grado 28.06.15, 11:30
      czy namiot wyposażony jest w kuchenkę do gotowania, czy obowiązuje opłata klimatyczna, czy jest możliwość zapłaty kartą w barach sklepach na terenie ośrodka?
      • aseretka Re: camping punta spin w Grado 28.06.15, 12:12
        Jeżeli wynajmujesz namiot np. od Vacansoleil, to przecież cały opis wyposażenia namiotu masz tu:
        www.vacansoleil.pl/zakwaterowanie/namiot/
        Kuchnia wyposażona jest w garnki, patelnię, sztućce, zastawę stołową: talerze, kubki, kieliszk. iKuchenka do gotowania też jest jest. :)
        • kc73 Re: camping punta spin w Grado 28.06.15, 13:55
          A więcej informacji, na co zwrócić uwagę? Czy obowiązuje opłata klimatyczna jak wysoka, czy jest możliwość zapłaty kartą w barach sklepach na terenie ośrodka. Może byłaś tam?
          • aseretka Re: camping punta spin w Grado 28.06.15, 19:37
            Niestety, na tym campingu nie byłam. :( Zazwyczaj korzystam z usług Eurocampu, który nie ma na tym campingu namiotów i mobilehoumów. Z usług Vacansa korzystałam jednak też kilka razy i wiem, że standardy zakwaterowania są OK.
            • kc73 Re: camping punta spin w Grado 28.06.15, 19:46
              Dziękuję za info, a może ktoś wybiera się do Punta Spin? Zna najświeższe informacje , proszę o kontakt.
              • bakalys Re: camping punta spin w Grado 11.05.18, 00:18
                Teraz ja proszę o rzetelną informację na temat campingu Punta Spin. Jak jest z tym morzem ? czy rzeczywiście nie ma gdzie popływać ? Jest tam molo , czy z niego jest zejście do wody ( głębszej i czyściejszej )?
                DZięki !! każda informacja cenne !
              • bakalys Re: camping punta spin w Grado 11.05.18, 01:56
                Ja też proszę o info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka