Dodaj do ulubionych

Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciłam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:34
jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem
Obserwuj wątek
    • wolnachwila Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 12.08.09, 10:56
      Witam. Jak możesz to napisz mi jak wygląda ta rezydencja, czy pokoje są nowe,
      czy są duże, jaki jest stan łazienek. Czy istnieje możliwość dokupienia
      wyżywienia na miejscu (jakie ceny), czy w pobliżu są jakieś knajpki. Czy w
      pobliżu są jakieś atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych? Jak wygląda
      plaża? No i coś o samej miejscowości, czy to wieś czy miasteczko.
      • Gość: Elwira Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:19
        a więc tak:
        1. rezydencja całkiem spoko, na parterze bilard, taras, whirpol, mały barek
        gdzie można wypić kawę i takie tam pierdoły. Pokoje jak na włoski standart. Ani
        nowe ani stare. Ale najważniejsze że czysto.
        2. basen średniej wielkości z małą trampoliną do skakania - ponieważ basen jest
        ogrodzony krzewami i kwiatami jest okropnie gorąco. Radzę iść na plażę. Niestety
        na plażę idzie się fajnie, gorzej z powrotem bo pod górę. Radzę nie brać żadnych
        butów na obcasie bo i tak nie da rady w nich tam chodzić.
        3. jeśli chodzi o dokupienie wyżywienia na miejscu to chyba raczej nie można.
        4. knajpy są w mieście (jakieś 800 metrów do najbliższej). Otwarte do późnych
        godzin nocnych. Gorzej ze sklepami. Markety są chyba ze 3, czynne do 19. W
        czasie siesty nie kupisz nic w całym mieście. WSZYSTKO ZAMKNIĘTE. Nie tak jak w
        prawdziwych kurortach włoskich, że zawsze coś jest otwarte. Z knajpek polecam
        jedną: jak zejdziesz do miasta i dojdziesz do ulicy, skręcasz w prawo,
        przechodzisz obok kebabu, idziesz dalej i będzie miał knajpę ze stolikami
        plastikowymi pod takim białym baldachimem. Stołują się tam głównie włosi a
        jedzenie pychota. Szczególnie calamri fritti (ale nie pizza !!!!!) oraz pizza
        diavola.
        5. atrakcji żadnych tam nie widziałam. 8 kilometrów dalej jest grota di toirano
        - polecam. Polecam pojechać do monako i do genuy do oceanarium - bilet 17 eur.
        dzieciaki będą zachwycone. Możecie pojechać pociągiem - bilet z pietra 4.80 eur,
        dla dzieci pewnie taniej.
        6. plaża kamienista (małe kamyki, piachu brak). Plaża miejska bezpłatna,
        prywatna od 20 do 40 eur za dzień za 4 leżaki i 2 parasole. Radzę zapytać się o
        karnet tygodniowy.
        7. miasto stare i całkiem fajne. Przy plaży promenada z palmami. Ogólnie wakacje
        mogę uznać za bardzo fajne. Sama rezydencja też fajna. Sabrina i Kristina służą
        pomocą przy każdym problemie. Jak będziesz w Dei Fiori to pozdrów od mnie Kristinę.
        • Gość: Elwira Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:20
          w razie co pisz, albo podaj maila to prześlę ci parę zdjęć
          • wolnachwila Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 20.08.09, 07:13
            Dziękuję bardzo za informacje, na pewno mi się przydadzą.
          • wolnachwila Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 20.08.09, 07:17
            Chętnie obejrzałabym zdjęcia.
            Napisz jeszcze czy kuchnia w apartamentach jest w pełni wyposażona i czy jest
            czysta. Wiesz na zdjęciu w katalogu widać jakby ta rezydencja stała na plaży,
            wydaje mi się że widać tam piasek - jak widać nie do końca tak jest niestety.
            • Gość: Elwira Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:12
              czysta, w pełni wyposażona. Musisz sobie wziąć tylko ścierkę i przyrządy do
              mycia naczyń (jakaś gąbka, zmywak). Jeśli nie chcesz wieść bielizny pościelowej
              to napisz im i one ci dadzą bez problemu, łącznie z ręcznikami (oczywiście nie
              na plażę). My dostaliśmy po dwa ogromne prześcieradła (pod i do przykrycia) oraz
              po 3 różnej wielkości ręczniki (kąpielowy, do twarzy i do rąk). Gary są, nie ma
              oczywiście czajnika bo tam chyba czegoś takiego nie używają. Pamiętajcie o
              przedłużaczu albo o przejściówkach do ichniejszych gniazdek. A kiedy jedziecie
              jeśli można wiedzieć ?
            • Gość: Elwira Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:13
              daj maila to prześlę ci parę zdjęć
            • Gość: Elwira Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:20
              do plaży jest chyba z 800 metrów. Na plażę droga całkiem fajna. Gorzej z
              powrotem bo pod górę. My dowiedzieliśmy się ostatniego dnia że można sobie
              zamówić busa (darmowego) z miasta. Trzeba się umówić bo inaczej nie przyjedzie.
              Kursuje z dwóch wyznaczonych miejsc chyba około godziny 12,16,18. Musisz
              sprawdzić to w recepcji bo ja dokładnie nie pamiętam godzin. Można samemu iść na
              plażę a wrócić busem - bo droga pod górę po całym dniu plaży to koszmar. Jak
              masz więcej pytań - pisz.
              • ennka Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 21.08.09, 13:06
                Witaj!
                Wyjeżdżamy 25-ego sierpnia i będziemy w Lucce.
                Chcemy stamtąd zrobić sobie wycieczkę do Cinque Terre.
                Podobno można w jedną stronę popłynąć promem , a wrócić pociągiem ,wysiadając w
                poszczególnych miasteczkach.
                Jest jakiś łączony bilet.
                Czy wiesz coś na ten temat?Będę wdzięczna za info.
                Pozdrawiam
                • Gość: Elwira Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.chello.pl 21.08.09, 18:19
                  niestety nie. My byliśmy pociągiem w Genui. Bilety kolejowe są dosyć takie,
                  pociągi punktualne i klimatyzowane.
                  • ennka Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 21.08.09, 19:56
                    Dzieki za odpowiedź.
                    Może ktoś z formuowiczów orjentuje się w temacie ?
                • linn_linn Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 21.08.09, 20:51
                  Moze chodzi o 1-dniowe wycieczki? Pytaj w tamtejszych biurach podrozy.
                  • ennka Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła 22.08.09, 08:27
                    Lin, dzięki za podpowiedź.
                    Popytamy na miejscu.
                    Przeczytałam gdzieś taką informację ,ale nie pamietam gdzie.
                    Nie było tam żadnych szczegółów.
    • Gość: ola Re: Pietra Ligure - Residence Dei Fiori - wróciła IP: *.CNet.Gawex.PL 02.04.14, 11:09
      a jakie tam sa sniadanka ?? typowe słodycze w foliach prosto ze sklepu czy coś innego ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka