Gość: pytajnik IP: 62.233.249.* 25.08.09, 14:08 witam jak wygląda sytuacja z korzystaniem z prądu na włoskich polach campingowych? czy to prawda że trzeba mieć jakąś specjalną przejściówkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytajnik Re: prąd IP: 62.233.249.* 25.08.09, 14:48 kurcze a w PL mozna taką kupic czy na miejscu? jest z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: prąd 25.08.09, 14:53 nie ma problemu, czasem nie trzeba przejściówki. temat wałkowany na tym forum od 6 lat chyba. ostatni raz niecałe 2 tygodnie temu- warto korzystać z wyszukiwarki forum.gazeta.pl/forum/w,206,98936325,98936325,Napiecie_oraz_kontakty_we_Wloszech.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: prąd IP: *.ip.netia.com.pl 25.08.09, 21:27 Można kupić na miejscu, ale po co przepłacać. Wystarczy wejść do do dobrze zaopatrzonego sklepu lub hurtowni elektrycznej kupić wtyczkę z trzema bolcami (kolor niebieski) przepiąć naszą normalną wtyczkę na kablu na nową i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: prąd IP: *.chello.pl 29.07.10, 15:46 Na jakich campingach widzieliście inne kontakty niż w Polsce?? Ja na żadnym z trzech, na jakich byłam, nie miałam problemu z podłączeniem polskiego sprzętu do tamtejszych kontaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 22:09 A po co przepinać? Lepiej dołożyć kawałek kabelka zakończonego gniazdkiem na zwykłą wtyczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: prąd IP: *.chello.pl 29.07.10, 17:15 @pytajnik Do podłączenia prądu z tablicy rozdzielczej/słupek przy parceli na kempingu potrzebna jest we Włoszech specjalna wtyczka o trzech bolcach, przyczepa kempingowa itp, Amen Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 21:19 In nomine patris, et fili, et święty spirytus gniazdka na zwykłe wtyczki też są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ив Re: prąd IP: *.chello.pl 29.07.10, 22:18 @vvv ...gniazdka na zwykłe wtyczki też są в магазине Во имя Отца, Сына и Святого Духа, Aминь ...если бы вы были когда-то в кемпинге в Итлии, а ? Привет, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 17:20 Привет, Я был на отдыхе в Италии, не раз и не два раза. Но я никогда не встречал там люди из России. Означает ли это, что они отдыхают только в Крыму, a? Пока Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: prąd IP: *.telpol.net.pl 05.08.10, 14:23 Rozumiem,że do przedłużacza montuję wtyczkę męską(tj.taką jak na zdj.),a na tabl. rozdzielczej są gniazda żeńskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:02 > Rozumiem,że do przedłużacza montuję wtyczkę męską(tj.taką jak na > zdj.),a na tabl. rozdzielczej są gniazda żeńskie? Tak. Wtyczkę kupisz w Castoramie (a także prawdopodobnie innych marketach budowlanych) za około 10-15 zł. Nie proś o pomoc obsługi - mnie Pan w markecie przekonywał, że to nie jest to czego potrzebuję, że na campingi to są inne wtyczki, ale oni takich nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś