25.06.11, 20:24
Czy ktos moze mnie uswiadomic, jaka jest temperatura wody w oceanie w okolichach Aveiro na przelomie sierpnia/wrzesnia? Gdzies wyczytalam, ze ok. 17 stopni i ze przy goracym powietrzu nie da sie kapac i to mnie przeraza... Czy znajdzie sie ktos, kto byl, widzial, zdementuje albo potwierdzi plotki? Z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam temperatura wody Portugalia IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 15:07
      Portugal Water Temperature < patrz tabela
      na przelomie:
      sierpnia =~21°C
      wrzesnia =~18°C
      Porto temperatura wody=wasser < zerknij

Atlantyk=ocean jest zawsze zimny.

Pozdrawiam,
    • Gość: Krzysztof Re: Aveiro IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.11, 23:01
      Byłem przez ostatnie dwa lata (koniec sierpnia) w okolicach Aveiro. Z Aveiro do oceanu jedzie się autobusem (ok.0.5 h). Woda jest rzeczywiście zimna, a fale są dość wysokie i niebezpieczne, potrafią przewrócić i poddusić. Koniec sierpnia jest już chłodny i wieczorne spacery wymagają cieplejszego ubioru. Jedzenie w miarę tanie. Polecam noclegi w kwaterach prywatnych w małych miejscowościach na oceanem.
    • guanabanana Re: Aveiro 31.07.11, 15:34
      ohh, nie pasuje mi troche z ta woda, ale chyba i tak sie skusze na pare dni ze wzgledu na miasta (Aveiro, Porto) - dzieki za odpowiedzi!
      • ab_extra Re: Aveiro 03.08.11, 13:31
        Skoro Aveiro, to koniecznie musisz wpaść do Coimbry. Obowiązkowo!
    • traveler.1 Re: Aveiro 03.08.11, 20:58
      Sierpień w Portugalii nie ma prawa być zimny...OK może troche popadać.. Ja spędziłem jesień i zimę w Porto, a w Oceanie do końca października można było się kąpać:) Także w Aveiro na pewno też... Chociaż miasto jest kiepskie i osobiście polecam inne w okilcy.
    • guanabanana Re: Aveiro 06.08.11, 11:27
      super! planuje byc 2 noce w Porto i 1 w Aveiro. mamy samochod, polecacie cos jeszcze na kilkugodzinny wypad?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka