Gość: axim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 20:47 czy na Maderze jest całkowity zakaz palenia papierosów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fred magellan Madeira - probido fumar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 10:50 Tak. Jest absolutny zakaz palenia tytoniu. Za zlamanie zakazu groza drastyczne kary do 10 000 euro z zamiana na trzy miesiace wiezenia za pierwsze wykroczenie. Za drugie wykroczenie sad moze pozwolic na wypalenie na czole palacza napis: Probido fumar/No smoking/Pale - jestem durniem. Mozna sobie wybrac jezyk wypalenia/ Madera po hiszpansku okresla drewno. W portugalskim Madeira znaczy to samo. Ze wzgledu na powszechne zalesienie wyspy i zagrozenie pozarem palic mozna tylko na odleglej o 40 km portugalskiej wyspie Porto Santo. Na wyspie jest malo drzew a duzo piasku ktory ewentualnie pomoze ugasic pozaz wywolany przez nieostroznego chorego palacza. Na Maderze palic rowniez nie pozwala najbogatszy czlowiek na wyspie - Cristiano Ronaldo. Palenie nie jest kompatybilne ze sportem. I moja osobista prosba do Ciebie polski turysto - jezeli palisz lec gdzies indziej. Nie na Madere na litosc boska. Najlepiej jedz nad polskie morze i sobie pal, pal, pal do glebokiego zakrztuszenia sie. Gdybys mial jeszcze jakies pytania dotyczace Madery nie wahaj sie - pytaj. Saude! magellan Odpowiedz Link Zgłoś
tytus41 Re: Madeira - probido fumar! 11.07.14, 08:03 pie%%ysz, byłem, paliłem i nic mi nie zrobili. W 2010r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn polski? Re: Madeira - probido fumar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 09:02 Tytusie, ty jestes przykladem wkreconego polskiego dupka:) Nikotyna wyplukala tobie, zalosny cieciu, resztki szarych komorek. Jestes obecnie ameba (pierwotniakiem). Popros kogos spoza twojego getto aby ci to przetlumaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zza grobu Re: Madeira - probido fumar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 19:17 www.youtube.com/watch?v=JNjunlWUJJI&feature=kp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-funchal Re: papierosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 15:06 E-papierosy mozna ssac tylko we wtorki, czwartki i soboty. Odpowiedz Link Zgłoś