adam.art 26.07.15, 14:42 Może ktoś był ostatnio na "plaży z wyspą"? 2014/2015? Jakie wrażenia? Jaki hotel? Warto na 14 dni... czy 7 w sam raz? Pogoda? Lokalne wycieczki? Ceny? Dziękuję za wszelkie relacje... . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ana Re: Wyspa Porto Santo IP: *.cpe.netmadeira.com 26.07.15, 14:57 Cześć, Adam! Używam google translate, więc przepraszam za błędy. Porto Santo jest tylko docelowy piasek plaży i bardzo mała wyspa, nie warto dłużej niż 7 dni. Madera w pobliżu wyspy, które można również dotrzeć promem (w obie strony około 60 €) jest wart 7 lub 14 dni. W rzeczywistości, polecam Maderę, a jeśli chcesz, aby spędzić kilka dni w Porto Santo tylko promem. Ale to Alsos zależy od rodzaju świąt, które chcesz. Jeśli wakacje na plaży lub natury i ładne krajobrazy. Obejrzyj ten film, a następnie podjąć decyzję o: www.youtube.com/watch?v=r8TVYeFAnvg www.youtube.com/watch?v=6wV8xshROFI Wszystko, czego potrzebujesz, możesz skontaktować się ze mną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: espada Re: Wyspa Porto Santo IP: *.nette.pl 27.07.15, 14:38 Cześć, Mam podobne rozterki. Byłam dwa razy na Maderze i polecę na dwa tygodnie po raz trzeci w okolicach świąt. Rozważam tez ewentualność spędzenia tego czasu na Porto Santo. Ale... obawiam się, że dwa tygodnie na Porto Santo może okazać się za długo. Prawdopodobnie podczas nadchodzącego pobytu na Maderze popłynę na jeden dzień na rekonesans na wyspę i zadecyduję czy wyspa jest warta dwóch tygodni. A do tego czasu również przeczytam chętnie opinie kogoś kto spędził na wyspie tydzień lub parę dni. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
adam.art Re: Wyspa Porto Santo 27.07.15, 14:49 Bo to z jednej strony - wyspa piękna widokowo i warta pojeżdżenia, oglądnięcia na x sposobów (Madera), a z drugiej strony nie ma plaż... Porto Santo daje ten luksus, widzę, w pięknej scenerii (ponad tydzień to chyba zbyt długo jednak). Jesteśmy miłośnikami i zwiedzania, i natury, ale też lubimy kilka dni beztrosko poplażować na urlopie. Stąd wątek. A o Porto Santo mało informacji w sieci... Np jaka temperatura wody, czy i co warto zobaczyć po plaży? Są trasy w góry wyczytałem, jest kurs busem po wyspie, muzeum Kolumba, podobno kilka knajp serwuje pyszne ryby i owoce morza...może coś więcej ktoś napisze :-), a może ktoś trafił na lokalne koncerty, festyny...? Czytam, że lokalsi, z Madery, płyną na Porto Santo na zabawę czy na plażę.... . Jaki miesiąc najlepszy na pobyt? Ostatnio powtórzyli w TV programy Makłowicza z Madery i Porto Santo, bajka:) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
emilianatalia Re: Wyspa Porto Santo 27.07.15, 18:17 bylismy na wakacjach na Madarze i na 1 dzien poplynelismy na Porto Santo. nigdy w zyciu nie polecialabym tam na wakacje. poza ladna plaza jest tam strasznie nudno. malo i slabe restauracje, rozrywek dla dzieci poza woda i plaza zero. nie wiem nawet czy jesli polecimy jeszcze kiedys na Madera (bardzo chcialabym), czy zdecydujemy sie poplynac na PS. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.art Re: Wyspa Porto Santo 28.07.15, 09:46 No, my akurat bez dzieci, ale rozumiem, że są różne potrzeby. Szukamy odludzia nieco, spokoju i spacerów... Zatem opcja 7-dniowa chyba zupełnie wystarcza (?) Może ktoś napisze coś jeszcze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emilianatalia Re: Wyspa Porto Santo 28.07.15, 17:58 my tez bylismy bez dzieci i najbardziej zalezalo nam na zwiedzaniu. Madera pod tym wzgledem ma duzo wiecej do zaoferowania i niech przeludniona. jest mnostwo miejsc do spacerowania, gdzie nie spotyka sie nikogo. oczywiscie nie namawiam, zrobicie jak chcecie. dodam tylko, ze na Madere nie jezdza rozwrzeszczani nastolatkowie, nie spotkasz tam pijanych i halasujacych ludzi. mam wrazenie, ze przez to, ze brak plazy i malo hoteli z AI, trafiaja tam nieprzypadkowi ludzi i chwala im za to. :) Odpowiedz Link Zgłoś