Gość: Basia IP: *.imz.pl 22.08.06, 12:49 Mam duszę rozdartą pomiędzy w/w miejscowości. Poradźcie proszę,co wybrać??? (nie trawię totalnej komercji, tłumów, hałasu, hotelowych molochów i kiczowatych animacji). Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basia Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? IP: *.imz.pl 23.08.06, 10:02 ... i jak, znajdzie się jakiś expert od Portugalii??? Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? 23.08.06, 18:13 Ekspert ze mnie żaden ;) niemniej skoro nikt inny się nie odezwał, czuję się wywołana do tablicy... Co do Twojego dylematu, Basiu - zarówno Albufeira, jak i Lagos to właśnie główne kurorty Algarve, więc spokoju i ciszy (przynajmniej w sezonie) nie oczekuj ;( Jeśli interesowałby Cię wypoczynek rzeczywiście w mniej uczęszczanym miejscu (a wciąż na Algarve) to poleciłabym Ci raczej którąś z miejscowości na zachodnim wybrzeżu (np. Odeceixe, Praia de Arrifana) lub na wschodnim - gdzieś w okolicach przepięknej, klimatycznej bardzo Taviry. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? IP: *.imz.pl 24.08.06, 09:11 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie chciałabym się zapuszczać w jakieś mało znane kierunki zważywszy, że tzw. sezon jest dla mnie wybitnym antysezonem. Zawsze wyjażdżam w maju/czerwcu lub we wrześniu i to jest dla mnie najlepszy sezon :-))) Pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? IP: 193.111.174.* 18.09.06, 07:11 Witam ! Zdecydowanie Lagos, blisko do Sagres i innch malych miescinek od Lagos na Zachód a oczywiscie Odeceixe jest wspaniałe. zobacz jesli chcesz na www.salonprestiz.pl w menu po lewej nasze podroze Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? IP: *.imz.pl 26.09.06, 14:08 Dziękuję bardzo. Rozumiem, że Albufeirę znasz i dlatego sugerujesz Lagos? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? 22.06.07, 11:59 Lagos:-) To piękne miasteczko, fakt jest tam trochę ludzi, ale stare brukowane uliczki, z knajpkami mają niempowtarzalny klimat, a plaże z klifami w tamtych rejonach są bajkowe. W ubiegłym roku przejechaliśmy prawie 2 tys. km po Portugalii, od wybrzeża aż do Porto i Lagos wg mnie to najfaniejsze miasteczko na wybrzeżu:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
candycandy Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? 22.06.07, 16:27 lagos jest wieksze i bardziej komercyjne, w koncu z miejscowej mariny plyna stateczki, lodki pelne turystow zadnych zobaczyc Praia de Pinhão czy Dona Ana z klifami, skalkami. fakt, ze skalki sa bajeczne, no i jeszcze mozna przesiasc sie na mala lodke i powplywac w glab skalek. mimo natloku turystow skalki sa obowiazkowa pozycja wsrod atrakcji portugalskiego wybrzeza:) oczywiscie jest i starowka - wklejam linka, ktory na inny watku zamiescila Lodzianka: www.portugalvirtual.pt/_tourism/algarve/lagos/uklagos.html Albufeira wydaje sie spokojniejsza, ale plaze sa (jak chyba wszedzie w portugalii;) szerokie i piszczyste wiec pewnie tez przyciagaja sporo turystow a baza hotelowa jest delikatnie mowiac niemala;) Basiu, decyzja nalezy do ciebie, ale mozesz jednak Albufeira, a do Lagos wycieczka\-ki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Portugalia: Lagos czy Albufeira??? IP: 213.77.26.* 24.06.07, 14:48 Wybierz Lagos. Albo jesli i to miasteczko bylo dla Ciebie zbyt tloczne to Praia da Luz pare km od Lagos. Swietne miejsce na wypady. Odpowiedz Link Zgłoś