Dodaj do ulubionych

Krzyżówka portugalska

07.01.07, 16:18
Na stronie

rado.home.sapo.pt/krzyzowka.htm
umieściłem krzyżówkę związaną z Portugalią. Życzę miłej zabawy! Dla wielu z
was będzie łatwa, ale przecież nie wszyscy z was żyją sprawami portugalskimi
na co dzień.
Obserwuj wątek
    • aska2000 Re: Krzyżówka portugalska 07.01.07, 19:45
      Fajna :)

...a nagrody za rozwiązanie będą ? ;)

Pozdrawiam!
      • mariosoares Nagrody? 07.01.07, 23:46
        Hmm... krzyżówka była altruistyczna ... Jako nagroda może jednak być np. jakieś
        zdjęcie z mojego zbioru ... Nie są to piękne zdjęcia, ale zawsze jakieś ciekawe
        się znajdzie ... np. pasujące do czyjegoś fajnego fotoblogu :-) Rozwiązanie
        wyślij na konto gazetowe, aby nie psuć innym zabawy, SFF.
        • aska2000 Re: Nagrody? 08.01.07, 00:08
          Wiesz, dla mnie to spore wyzwanie - ja jednak na co dzień żyję w nieco
          odmiennych niż portugalskie realiach ;(

Ale, jako,że wyzwania lubię, rękawicę podjąć byłabym gotowa, tylko... lubię
          zwykle wiedzieć, czy warto :))

P.S. Propozycja zdjęciowa odpowiada moim oczekiwaniom, a zatem powiem wprost:
          za foty Ferdynanda P. (sprzed Brasileiry - mam taką, ale nieopatrznie dałam się
          tam razem z Nim sfocić, co zdjęcie do galerii netowej dyskwalifikuje;) ORAZ
          pewnego gazeciarza/sprzedawcy biletów loteryjnych/tramwajarza z jednego z
          placyków na Bairro Alto (powód j/w) - spróbuję rozgryźć Twoją krzyżówkę, umowa
          stoi ?
          :)

• mariosoares Re: Nagrody? 08.01.07, 12:50
            To mi się podoba - konkrety! Umowa stoi. Co prawda na moich zdjęciach z tych
            miejsc też ktoś stoi, ale to się przecież da załatwić spacerkiem do Chiado i
            Bairro Alto. Zatem życzę powodzenia. Aha, gość sprzedaje kupony loteryjne :-)
            • aska2000 Re: Nagrody? 08.01.07, 19:35
              Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;)

Jednak szczęście będzie mi potrzebne, aby podołać - lekko nie będzie z
              pewnością,ale może to i dobrze, będę miała okazję podciągnąć się w technikach
              eksploracji net'u !

Jednego Ci zazdroszczę jednak - dla Ciebie taki spacerek jest w zasięgu ręki (
              i aparatu ;), ja mogę co najwyżej liczyć na wygraną w loterii urodzinowej
              Central'a , a od czasu gdy kiedyś udało mi się wygrać główną nagrodę w
              konkursie lokalnego radia, przestałam wierzyć w "czystość" takich zabaw ;((
    • assim Re: Krzyżówka portugalska 08.01.07, 19:50
      fajna! krzyzowka wrecz koncertowa ;)

pozdr/a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka