aga1978aj 25.04.10, 22:49 Witam, zaczynam od jutra, mam nadzieje ze sie uda, licze na wsparcie. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mh8 Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 26.04.10, 09:42 Ja też zaczynam od dzisiaj (niestety nie po raz pierwszy). Zapomniałam rano wskoczyć na wagę, ale na oko ważę 74 kg przy 164 cm. Mój największy problem: brak motywacji, konsekwencji, silnej woli. Ale wiem, ze w końcu muszę schudnąć, bo bardzo źle się czuję z tymi dodatkowymi kilogramami. Dzisiaj na śniadanie: 3 rulony - ser zółty HIt z Ryk 13%, wędlina drobiowa, plasterki ogórka. Na obiad przygotowałam: leczo z jednym kabanosem Na kolację: twaróg chudy z rzodkiewką i szczypiorkiem. Odpowiedz Link
lucjaulusoy Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 26.04.10, 14:47 Witam Ja również zaczynam dzis waga 73kg ; wzrost 164cm Na sniadanie zjadlam omlet z 3 jajek z pomidorem i oregano. Obiad salatka z kapusty pekinskiej, jajek, fasoli czerwonej, pomidorkow, mozzareli typu light. Kolacja: prawdopodognie salata z 2 plasterkami szynki i 1 jajko. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sylwia_wisniewska10 Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 26.04.10, 14:53 dziewczyny glowa do gory bedzie dobrze dacie rade najwazniejsze to nie podjadac a jak juz wam sie tak bardzo chce cos podjesc zlapcie gume do zucia bez cukru pomaga ja od dzis powinnam zaczac 2 faze ale przeciagam 1 faze jeszcze tydzien a co a wynik moj po 14 dniach to -5 kg hip hip hura .trzymam za was kciuki Odpowiedz Link
zaga25 Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 27.04.10, 15:04 Ja zaczynam od dzisiaj. Na śniadanko maślanka koienicka, drugie śniadanie sałatka z jajek, tuńczyka i ogórka, teraz szykuję obiad, bigos z białej kabusty i piersi kurczaka. Odpowiedz Link
zaga25 Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 28.04.10, 15:27 Wczoraj na podwieczorek pistacje, i na kolację dwa plasterki szynki i ogórek zielony. Do bigosu dodałam grzyby i pomidory. Pyszny. Dzisiaj: - maślanka kozienicka - migdały - wczorajszy bigos (nie najadłam się) - chudy biały ser z ogórkiem i szczypiorkiem, z dodatkiem jogurtu naturalnego - na kolację zjem jakieś warzywko, bo dużo dzisiaj tego wyszło Mam straszny problem z regularnością posiłków, czasami kończę pracę o 15, a czasami o 10. Maślankę piję rano w drodze do pracy, bo przed wyjściem z domu nie jestem w stanie zjeść. Zważę się dopiero we wtorek, chyba, że będę miała chwilę słabości i zrobię to dla zwiększenia motywacji. A i jeszcze jedno: mam 167cm i 60kg. Chciałabym dojść do 54kg, 50kg to dla mnie ideał. Odpowiedz Link
izawit1 Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 28.04.10, 16:05 Hej zaga25, a napiszesz mi jak robisz ten bigos. Mnie kapusta w ogole nie wchodzi, mysle ze nie potrafie jej fajnie przyrzadzic. Wcale nie mysle ze duzo tego bylo, raczej mysle, ze przydaloby sie jakies miesko Odpowiedz Link
zaga25 Re: I faza zaczynam od 26.04.2010 28.04.10, 16:31 Było mięsko w bigosie. Ugotowałam kapustę w lekko osolonej wodzie, do tego 6 dużych pomidorów, kilka suszonych grzybków (swoje), dwie pojedyńcze piersi, podsmażone na oliwie z dodatkiem zioł. Ja kapustę uwielbiam. Jutro mam zamiar zrobić inny bigosik: - 1kg cebuli w pokrojonej w talarki, - 1 kg pieczarek w plasterki - 2 piersi z kurczaka - 6 pomidorów cebulę, pieczarki,piersi smażymy osobno, łączymy, dodajemy pomidory, sól i pieprz do smaku. W wersji orginalnej jest biała kiełbasa. Odpowiedz Link