Dodaj do ulubionych

Pierwszy dzień, pytanie

08.06.11, 20:03
i już więcej nie będę truć. Dzisiaj zjadłam:
8.00 - 2 jajka na twardo
10.00 - pomidor (taki z 500g)
13.00 - pomidor
piłam wodę z miętą (liście mięty z ogródka zalane miętą plus 2 tabletki słodzika)
woda niegazowana
19 - pomidor i pierś z kurczaka (na grillu elektrycznym)
20 - jedna porcja piernika z fasoli białej
szklanka wody z miętą
szok, jestem obżarta, serio.
Ciasto wyszło pyszne, mąż wcina aż jestem zła, to moje wink
Za mało zjadła, za dużo czegoś?
proszę o porady
Obserwuj wątek
    • 1dycha Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 20:37
      wszystko przepisowo - wazne zeby ci smakowalo smile
      woda moze byc gazowana - trzeba sobie dogadzac ;smile
      • marysienka44 Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 20:57
        o to super, mam nadzieję iż wytrwam, a pierniczek na pewno mi pomoże, ja piernicze tongue_out
        • 1dycha Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 21:27
          pierniczek jest super, chyba zaraz tez sobie zrobie smile

dla zdrowia i wigoru moglabys sobie dodac troche nabialu (wiem ze nie cierpisz, ale - kosci) i odrobine dobrego tluszczu (oliwke albo orzecha). ale to nie jest prikaz Wielkiego Doktora tylko wlasne moje dywagacje. jak ci smakuje i dobrze sie czujesz to olej moje uwagi smile
          • marysienka44 Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 22:33
            Jak na pierwszy dzien czuje się super, dałam do poiernika oliwę z oliwek, tak jak w przepisie.
            Chciałam orzechy nerkowca, ale w mojej wsi nie ma, kupię w pt jak będę w mieście.
            Ser biały, chudy twaróg - mam zamiear zjesc jutro na śniadanie z pomidorem i cebulką, tak dam jakoś radę smile
            Dzięki, bo wszystkie porady mile widziane.
    • ceres9 Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 22:33
      nie dasz rady pozamieniac tzn czegos bardziej obfitego typu ta piers z kury kolo 15-16 a pozniej juz tylko lekko malo?
      ja tak robilam efekt byl fajny
      wiesz,ze oprocz pomidorow to mozna prawie wszystkie inne warzywa?;p procz brakow i marchwii
      bo cos monotematycznie z tym pomidoremsuspicious
      dorzuc sobie dla urozmaicenia do porannej jajecznicy troche chudej szynki bo sie samyi jajcami porzygasz
      • marysienka44 Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 22:36
        ceres masz rację, te cycki powinny być wcześniej, ale dopiero popołudniu do sklepu jechałam, więc tak wyszło, jutro będą w porze obiadowej.
        Wiem o tych warzywach, ale cóż z tego jak ja uwielbiam pomidory, mogłabym je jeść, i jeść, i jeść... a i ogórki mam na jutro, te już tylko lubię ale też zjem smile
        Ooo, ta jajecznica super pomysł, jutro ale mam jedzenie, pychaaaa
        PS Ile masz dni I fazy i czy już coś zeszło?
        • ceres9 Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 22:57
          na takiej na powaznie to jestem 4 dzien(wczesniej tylko jojczylam ze chce ale nie moge;p )
          zszedl kilo czterysta(dzis rano uleglam pokusie i wlazlam na wage a tak se obiecywalam ze dopiero jak tydzien minie;/ )
          a to spoko jak lubisz to jedz myslalam ze w obled popadlas bo pomidory maja niski ig i tylko te pomidory i pomidory...;p
          a co to za przepis na piernik? gdzie,co, jak?
          • beczka.prochu Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 23:12
            Ceres, to ciasto fasolowe, jest kilka watkow nizej na glownej stronie forum.
    • beczka.prochu Re: Pierwszy dzień, pytanie 08.06.11, 22:52
      Jak sie czujesz objedzona, to dobrze. Dla mnie za duza przerwa miedzy 13 a 19, ale to ja - lubie cos co 3-4 godziny cokolwiek przekasic. smile Wszystko przepisowo jadlas. wink
      • aran-cia Re: Pierwszy dzień, pytanie 09.06.11, 03:56
        A według mnie zjadłaś za mało wink

8.00 - 2 jajka na twardo - dodałabym koniecznie coś do tego
        z 2 jajek zrobić jajecznicę albo omlet z dużą ilością warzyw

10.00 - pomidor (taki z 500g)
        13.00 - pomidor
        - tak jak już ktoś napisał monotematycznie z pomidorami wink zamiast pomidora warto zjeść orzechy, jogurt naturalny, twarożek, serek wiejski, zawijasy, jakąś sałatkę

piłam wodę z miętą (liście mięty z ogródka zalane miętą plus 2 tabletki słodzika)
        woda niegazowana - według mnie za duża przerwa pomiędzy posiłkami. Lepsze efekty uzyskasz jedząc rzadziej a mniej

19 - pomidor i pierś z kurczaka (na grillu elektrycznym)
        - znowu pomidor ? hehe smile - też się zgodzę, że warto taki obiad jeść wcześniej. Około 15-16 a potem już tylko lekka kolacja + zamiast tego pomidora proponuje jednak większą ilość sałatki.

20 - jedna porcja piernika z fasoli białej - według mnie za późno na ciasto. Jak już się ma na nie ochotę to zdecydowanie lepiej zjeść je na podwieczorek albo deser po obiedzie

Ogólnie, zobacz sobie jadłospis w książce SB Turbo - wiesz ile według tego co tam napisali powinno się zjeść ? Ze dwa/trzy razy tyle co Ty smile Ja osobiście też tyle nie jem bo bym rady nie dała, ale zdecydowanie jem więcej niż ty i chudnę z bardzo dobrymi efektami a przy tym nie mam spowolnionego metabolizmu. Jestem na II fazie, ale trzymam się takiej zasady, że od godziny 16:00 zawsze trzymam I fazę i efekty są super smile
        • 1dycha Re: Pierwszy dzień, pytanie 09.06.11, 08:10
          ale fajnie, jeden jadłospis i tyle komentarzy!

> A według mnie zjadłaś za mało wink
          >
          > 8.00 - 2 jajka na twardo - dodałabym koniecznie coś do tego
          > z 2 jajek zrobić jajecznicę albo omlet z dużą ilością warzyw
          >
          > 10.00 - pomidor (taki z 500g)

> 13.00 - pomidor
          > - tak jak już ktoś napisał monotematycznie z pomidorami wink zamiast pomidora war
          > to zjeść orzechy, jogurt naturalny, twarożek, serek wiejski, zawijasy, jakąś sa
          > łatkę
          1. niie przesadzałabym, że do godziny 13:00 można już mówić o monotematyczności z pomidorami. Pod warunkiem - że te pomidory autorce smakują i miała ciągle na nie ochotę smile
          2. zgodzę się, że w porze obiadowej należałoby dodać sobie trochę białka - dla energii i dla zdrowia;
          3. na marginesie - dla mnie pomidory są tak słodkie, że do odchudzania się słabo nadają; ale też wcinam, bo lubię
          >
          > piłam wodę z miętą (liście mięty z ogródka zalane miętą plus 2 tabletki słodzik
          > a)
          > woda niegazowana - według mnie za duża przerwa pomiędzy posiłkami. Lepsze efekt
          > y uzyskasz jedząc rzadziej a mniej
          >
          > 19 - pomidor i pierś z kurczaka (na grillu elektrycznym)
          > - znowu pomidor ? hehe smile - też się zgodzę, że warto taki obiad jeść wcześniej.
          > Około 15-16 a potem już tylko lekka kolacja + zamiast tego pomidora proponuje
          > jednak większą ilość sałatki.
          >
          > 20 - jedna porcja piernika z fasoli białej - według mnie za późno na ciasto. Ja
          > k już się ma na nie ochotę to zdecydowanie lepiej zjeść je na podwieczorek albo
          > deser po obiedzie
          >
          ciasto z fasoli nie ma cukru, nie widzę powodów, dla którego nie oszukać żołądka tym pseudociastem przed snem;

> Ogólnie, zobacz sobie jadłospis w książce SB Turbo - wiesz ile według tego co t
          > am napisali powinno się zjeść ? Ze dwa/trzy razy tyle co Ty smile Ja osobiście też
          > tyle nie jem bo bym rady nie dała, ale zdecydowanie jem więcej niż ty i chudnę
          > z bardzo dobrymi efektami a przy tym nie mam spowolnionego metabolizmu. Jestem
          > na II fazie, ale trzymam się takiej zasady, że od godziny 16:00 zawsze trzymam
          > I fazę i efekty są super smile

1. o, a tu się nie zgodzę. jadłospisy w książce są dla grubych amerykanów i są tak obfite, że nigdy bym w siebie nie wepchnęła takiej ilości.
          uważam, że nie powinno się jeść więcej, niż człowiek ma ochotę. jak ktoś czuje że nie ma ochoty na jedzenie - to nie jeść i koniec; chyba że przerwa w jedzeniu jest długa, to wtedy małą przekąskę. urok SB polega też na tym, że spada apetyt; a organizm jest mądrzejszy od każdego doktora i jeżeli jeść nie chce - to nie ma po co w niego wmuszać (oczywiście są tacy co uważają inaczejsmile.
          2. co do węgli po południu zgodzę się i nie zgodzę.
          popularna zasada - wg internetu bardzo skuteczna - to faktycznie ograniczanie węgli na wieczór (bo insulina, metabolizm etc).
          ale w książce jest napisane, żeby na początku właśnie uważać na węgle - zwłaszcza owoca - z rana (napisałam uważać, a nie ograniczać); bo pobudzają apetyt;
          dwie zasady są sprzeczne ze sobą i każdy sam sobie musi wymierzyć.
          ale co ja tu o owocach, jak to dopiero pierwsza faza.
          ale się rozpisałam, ufff
    • beczka.prochu Re: Pierwszy dzień, pytanie 15.06.11, 11:58
      Zyjesz, MArysienka? Jak Ci idzie?
      • 123czarna123 Re: Pierwszy dzień, pytanie 16.06.11, 16:54
        mam pytanie jak jest z nabiałem w 1 fazie ile można go dostarczyc dziennie? gdy bylam 4 lata temu na sb top wtedy byl zakazany a teraz sa jakies zmniany , plisssss podpowiedzcie bo jutro juz chce byc na 1 fazie
        • 1dycha Re: Pierwszy dzień, pytanie 16.06.11, 23:09
          odpowiedziałam ci w FAQ
          • anmaja76 Re: Pierwszy dzień, pytanie 17.06.11, 16:54
            Za dużo pomidorów, powinnaś jeść 1 dziennie. Jest mnóstwo innych warzyw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka