Dodaj do ulubionych

zaraz mnie zabijecie :)

04.07.11, 22:33
postanowiłam urządzić zabawę "jak wyobrażamy się sobie nawzajem" smile

ceres - marszczy nos jak się śmieje i złości, ma jasną karnację i jasne piegi, włosy blond albo rudawe; nosi skromne ale bardzo zadbane ubrania, ma dużo ciemnych dżinsów i pracę w której raczej "załatwia sprawy" niż siedzi za biurkiem;
monikinda - ma średniodługie rozpuszczone włosy, chodzi w długiej spódnicy ze spokojnym i zadowolonym wyrazem twarzy; trochę dziecko kwiat na którego widok wszyscy się cieszą;
beczka - ma rudawe włosy nie dłuższe niz do brody, duże jasne oczy i "miękką" buzię (to komplementsmile ); w pracy wysyła dużo mejli i co jakiś czas musi kogoś przystrofować - ale wychodzi o czasie; mówi dość szybko i głośno, w szafie ma porządek, a jeżeli nawet nie to potrafi spakować się w 5 minut;
gapcie i anie chyba kiedyś widziałam, to nie strzelam smile

ciąg dalszy nastąpi, kogoś pominęłam?
Obserwuj wątek
    • ceres9 Re: zaraz mnie zabijecie :) 05.07.11, 07:32
      big_grin dopisze sie wieczorem tera spiesze do roboty
      nie mam piegow i nie jestem ruda!big_grinbig_grinbig_grin
      • 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 05.07.11, 07:46
        ceres nie psuj zabawy, daj odgadnąć innym smile potem sobie pomyślałam że masz farbowane na czarno włosy smile
        • gaapa Re: zaraz mnie zabijecie :) 05.07.11, 08:29
          Ja obstawiam, ze Ceres jest taka zywa osoba,ma raczej jasne wlosy i lubi luzny styl. A Beczka jest taka poukladana, w pracy raczej jakis dress code obowiazuje wiec zakieciki czy cos, wszystko pod kolorsmile Ad koloru wlosow to moze jakis kasztan lub ciemny.
          Dyszka ostatnio probowalam sobie Ciebie przypomniec,ciezko szlosad Zreszta wtedy malo Cie bylo widacwink na zdjeciu.
          Anie pamietam,ale przeciez wszyscy sie zmieniamysmile
    • beczka.prochu Re: zaraz mnie zabijecie :) 05.07.11, 12:43
      Ceres, tyci, tyci, ma jednak dlugie palce u rak. wink Wlosy koloru ciemny blond, raczej cienkie, do ramion, cera blada (no jak sie 50 filtrem smaruje, to jak inaczej?tongue_out). Lubi baleriny i jeansy, ma cienki glos. Lubi rzadzic, czesto gra pierwsze skrzypce w towarzystwie. big_grin

Dyszka, wlosy ciemne, niemal czarne, raczej krotkie, ale nie na chlopaka sciete, tylko taki bob. Podkresla oczy ciemna kreska. Biega na spotkania biznesowe i jada wykwintne lunche w knajpach. big_grin Lubi ladna bielizne, jest asertywna, widac po niej jak kogos nie lubi. smile

Reszte dopisze, jak bede miec wiecej czasu i wene. wink
      • 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 05.07.11, 22:44
        ja bym jeszcze obstawiała, że ceres ma słabość do papierosów - ale się nigdy nie przyznała smile

zapomniałam o aranci - wydaje mi się że ma ciemną karnację, ciemne włosy do pół brody i uwielbia tańczyć smile
        • gaapa Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 12:28
          Przydalalby sie weryfikacja jakas w/w opisowsmile
          • 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 13:34
            nie czekamy na ceres?
            • ceres9 Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 14:35
              gaapabig_grin krotkie blond wloski,troche krecone,ogolnie chuda jak szkapa tylko gada pierdoly;p dobra mama,ale nie posiadajaca bzika na punkcie dzieci;] cyc ogolnie maly,ale teraz mleczarniabig_grin
              dycha-krotkie kruczoczarne wlosy,zawsze szpilebig_grin ale w samochodzie wygodne buty do jazdysuspicious businesswoman;p ogolne ostra i cieta kobietka,lepiej z nia nie zadzierac
              beczka tez krotkie wlosy i tez ciemne,ale nie kruczesuspicious biurwa zle czujaca sie w ciele biurwy gdyz to artystyczna dusza^_^ chetnie porzucilaby biurowe ciuchy na rzecz dlugich spodnic i kwiatow we wlosach;p
              anii foto widzialam i mozna powiedziec ze"znam" to nie zgaduje;p
              • ceres9 Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 14:36
                monikinda- wlosy dluuuugie az po passuspicious i ciemny blond. czesto wiazane w warkocztongue_out
                dosyc wysoka i postawna,z goralka mi sie kojarzybig_grin
                • beczka.prochu Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 15:24
                  Mi tez Monikinda z goralka! smile Z takim licem czerwonym i jak tupnie, to nie ma zmiluj sie. wink Kojarzy mi sie, ze ma przysadziste lydki i tzw. niskie podwozie.

A Gaapa, lubi sportowy styl, ubiera sie jak jej wygodnie, duzo i energicznie chodzi. Wlosy ma brazowe, o dlugosci za ucho, proste, przedzialek na srodku. Ciepla Mama, ale z wlasna tozsamoscia, dzieci to nie jest szczyt jej osiagniec zyciowych. Lubi czytac. smile

Arancia, dlugie wlosy, tak do lopatki, ciemny blond, przedzialek z boku. Ubiera sie bez ekstrawagancji - klasycznie, skromnie, z gustem. Na studiach nie odzywa sie niepytana, ale zapytana zawsze wie. big_grin Ma poukladane w szafie, zawsze. Tak samo na polce z ksiazkami, pradopodobnie ma je posegregowane jakos tematycznie.

Nie pytajcie czemu, tak mi sie kojarzycie. Jak mnie jeszcze natchnie to dopisze. smile
                • monikinda Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 16:00
                  o matko, pudło jak z zakopanego do świnoujśćia. Nikt nie odgadł.

Ja tu widzę 2 elegantki: dychę biznesmenkę (ciągłe delegacje) beczkę (biurokracja zagraniczna, jeśli dobrze wyczytałam)

ceres malutka (jesli pamiętam)

A no i uważam, że bezdzietne i <30
                  • 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 16:24

monikinda nie jest przysadzista, ale nie wiem czemu wydaje mi się, że chodzi drobnymi krokami smile
                    odezwe sie jeszcze, jak będę miała wolną chwilę, ... smile
                    • gaapa Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 20:44
                      Usmialam siesmile
                      A Monikinda (mam latwiej juz po Was)- wysoka,wlosy brazowawe albo troche rozjasnione, srednia dlugosc, proste. Konkretna,zdecydowana, nie ma to tamto.Zyje w biegu.
                      A w szafie to chyba tez ma porzadek,jak Beczka.
                      Ceres czesto sie usmiecha tez na pewno.
                      A Dyszka to w ogole,smieszka,na pewno miewa glupawki (to komplementsmile
    • beczka.prochu Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 20:59
      To dajcie znac, kiedy piszemy co sie zgadza, a co nie. smile
      • 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 22:10

a ja jeszcze chwile pofantazjuje - tylko zaczynam kąsać po całości ;

Ceres - no po prostu nie mogę jak sobie wyobrażę po opisie Beczki bladolicą i długopalczastą; ale nabrałam przekonania, że ma swoje tajemnice, lubi sobie pochować różne rzeczy "o których nikt nie wie" i ma dużo pamiątek i drobiazgów schowanych; trudno wpada w złość, ale jak się rozzłości to nagle i na ostro i potrafi wysokim głosem szybko i precyzyjnie dużo z siebie wydać; unika alkoholu, ale co jakiś czas porządnie zaimprezuje smile

Monikinda - lubi małe ceremoniały i jest przywiązana do swoich zwyczajów; kawę rano pewnie pije z tego samego kubka, wieczorem ceremoniuje kąpiele albo ma inny zwyczaj eleganckiego układania się na kanapie i robienia czegoś typu ulubiona piosenka albo książka; lubi otaczać się ładnymi przedmiotami, którym poświęca dużo uwagi i staranności; pościel pewnie ma satynową albo coś w tym stylu; jest prostoduszna w dobrym tego słowa znaczeniu, stara się nikogo nie oszukiwać i ludzie odwdzięczają się jej tym samym; jakoś mnie góralska wizja nie przekonuje smile

Beczki jeszcze nie udało mi się zsyntetyzować smile

Karty proponuję odkrywać jak pierwsza zakrzyczy, że jej się wątek nudzi smile

• 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 06.07.11, 23:06

OK, jeszcze portret Beczki:
          Więc IMO główna cecha Beczki to zerojedynkowość: jak kocha to na zabój, jak nie cierpi to ze szczętem; łatwo nawiązuje nowe kontakty i ma poprawne stosunki ze wszystkimi w pracy, ale przyjaźni się rzadko i z niewielką liczbą osób; ma więcej koleżanek niż kolegów; stara się dystansować, ale wkłada w to dużo wysiłku - normalnie sobie radzi, ale jedna sprawa typu awaria akumulatora potrafi zepsuć dzień, a seria awarii wybija zupełnie z rytmu; jak pracuje, to skupia się na tym i nie robi nic innego i wyrabia się na czas; ma starannie i nowocześnie urządzone mieszkanie, ale bez ekscesów;

mówiłam, że mnie zabijecie !
          • ceres9 Re: zaraz mnie zabijecie :) 07.07.11, 10:27
            etam zabijecie,fajny watek;]
            juz chyba starczy?
            • beczka.prochu Re: zaraz mnie zabijecie :) 07.07.11, 11:08
              Tez mi sie podoba. smile

Dobra, to ja pierwsza. Czesc informacji idealnie trafiona, czesc nie.
              - jestem zero jedynkowa - jak kocham to na zaboj, jak nienawidze, to uch. Raczej nie jestem letnia. wink
              - mam artystyczna dusze, choc nie potrafie sama nic uszyc, malowac, rzezbic, to doceniam sztuke i nie moge bez niej zyc. W zwiazku z tym, chcialaby pierdolnac praca:
              - tak, biurowa, stroj klasyczny, z reguly spodnie garnituru i koszula, rzadko spodnica, czasem zakiety - nudzi mnie, ale zarabiam nie najgorzej, no i jednak po 7 latach nadal czuje, ze jestem na emigracji - nie znam angielskiego perfekcyjnie, staram sie cieszyc wiec, ze nie myje garow.
              - wymarzona praca - pewnie fotografowanie, podrozowanie, wypasanie koz gdzies w Andach, prowadzenie jakiejs artystycznej kafejki, gdiz emozna napic sie herbaty, zjesc domowe ciasto i pogadac o poezji. wink
              - mam poukladane w szafie polowicznie - wiszace rzeczy sa w porzadku - koszule obok koszul, sukienki obok sukienek itd. Ale te, ktore leza na polkach z reguly sa porozwalane. Bielizne mam posegregowana zawsze. wink
              - wlosy ciemny braz za lopatke
              - wiek niemal 31, dzieciow brak i zero ambicji aby zostac matka - jak sie trafi, to sie trafi, planowac nie planujemy (na razie)
              - mowie glosno, czesto szybko, stosujac skroty myslowe i wkurwiajac sie, ze rozmowca mnie nie moze skumac wink
              - bardzo latwo nawiazuje nowe kontakty, bardzo szybko wyrabiam sobie opinie na temat nowopoznanych, z reguly mam racje, ale zdarza mi sie mylic.
              - mam wiecej kolegow niz kolezanek
              - I TAK - sprawa typu awaria potrafi mnie wybic z rytmu, nie lubie jak zdarzaja sie rzeczy, kotrych nie planowalam. Jestem control freak.
              - jak pracuje, to wyrabiam sie na czas, wychodze z pracy co do minuty, bo lubie moje zycie poza praca tongue_out Jak sie opierdalam, to na calego. Zreszta lubie pozapierdzielac pol dnia w pracy na maxa, ADHD, aby potem miec pol dnia luznego. Nie rozkladam pracy rownomiernie, aby sobie pracowac w jednym tempie caly dzien. Dobrze pracuje pod presja (np. czasu, raczej nie osob), ale wkurwia mnie to. wink
              - zupelnie NIE mam mieszkania urzadzonego nowoczesnie - jest eklektyczne, bo rozne rzeczy i style mi sie podobaja, a i tak nie mam za duzo kasy, aby kombinowac, wiec mam mieszanke roznych mebli, sprzetow itp. Urzadzenie mieszkania, to dla mnie jedna z ostatnich rzeczy, na ktore wydalabym luzna kase, wiec wyglada jak wyglada. Czysto, schludnie, ale bezstylowo. wink
              • 1dycha Re: zaraz mnie zabijecie :) 09.07.11, 13:04
                NIE - nie mam ciemnych krótkich włosów; włosy raczej jasne i do ramion;
                NIE - nie chodzę na szpilkach;
                TAK - mam głupawki smile
                TAK - jak kogoś nie lubię, to ałłła, ale zdarza mi się to rzadko;
                NIE - nie mam słabości do bielizny; tzn oczywiście lubię, jak ktoś mi kupi smile ; tak w ogóle jestem raczej abnegatką;

• monikinda Re: zaraz mnie zabijecie :) 09.07.11, 13:54
                  tylko trafny strzal z kolorem owłosienia na mózgownicy.
                  Nie sukienkowa, nie porządkowa, średni wzrost, styl nie wymagający elegancji.
                  • monikinda kontynuując zabawę zgaduję dalej 10.07.11, 18:57
                    imiona:
                    Beczka to wg mnie Aśka
                    Dyszka to Marta
                    Ceres to może Celina Ce(lina)Res(zka)
                    Gapka to Agata
                    • gaapa Re: kontynuując zabawę zgaduję dalej 10.07.11, 22:38
                      Ha,mojego imienia nie zgadniecie,jest mocno oryginalne,ale nie Andzelika czy Izaurasmile)
                      Monikinda- Monika?smile Beczka- Beata? Ceres- Aska albo Agnieszka Dyszka- Magda?

• 1dycha Re: kontynuując zabawę zgaduję dalej 11.07.11, 09:03

beczka - dagmara albo agnieszka
                        ceres - anna
                        monikinda - monika
                        gapcia - skoro oryginalnie - czesława ?
                        • ceres9 Re: kontynuując zabawę zgaduję dalej 11.07.11, 12:54
                          monikinda monika wiadomobig_grin
                          beczka-joanna
                          dycha-iwona?suspicious
                          gapcia-Jowitabig_grin
                          co do mojego to pudlo;p
                          • monikinda Re: kontynuując zabawę zgaduję dalej 11.07.11, 13:03
                            u mnie szczęśliwy traf.

No to może Isaura, to tajemnicze niespotykane imię?
                            • ania838 Re: kontynuując zabawę zgaduję dalej 11.07.11, 15:50
                              hiihihihih ale fajny wątek smile
                              szkoda, że mnie każdy zna i sobie nie wyobraża, bo ciekawa jestm jak mnie sobie wyobrażacie smile (Ceres ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii) wink

No to ja teraz zgaduję imiona
                              Beczka - Ewa
                              Dyszka - Dorota
                              Arania - Ania smile
                              Gaapcia - hymmmmmmm Honorata smile
                              Ceres nie zgaduję bo wiem
                              • 1dycha Re: kontynuując zabawę zgaduję dalej 11.07.11, 21:56

mnie nikt nie trafił smile

co następne ? wygląd naszych facetów? ulubione rozrywki?
                                • monikinda odkryjcie zatem karty 11.07.11, 22:18
                                  b.t
                                  • 1dycha Re: odkryjcie zatem karty 11.07.11, 22:25
                                    co do imienia to się przyznam na privy smile
    • ceres9 zatem JA 12.07.11, 12:55
      czesto marszcze nos jak sie zloszczebig_grin jestem tyci i moje palce tez sa tyci!big_grin (tylko tylek tyci nie jest i zyje wlasnym zyciem tam gdzies za mna;/)
      blada tez nie jestem;p wlasciwie to wygladalm jakbym byla opalona przez caly rok, nie trza mi wiecej opalenizny wiec moge z rozmachem smarowac sie filtrembig_grin
      najbardziej trafila gapa;] raczej jasne wlosy niz ciemne,a raczej myszowate,ale ciut rozjasnione pasemkami,nie takimi chamsimi jakimisbig_grin ale przy twarzy coby ja ROZSWIETLICbig_grin
      wesola i luzna jestem, a w pracy czasem nosze gumofilcebig_grin ktora zgadnie zawod?suspicious
      • beczka.prochu Re: zatem JA 12.07.11, 12:58
        Weterynarz. smile
        • ceres9 Re: zatem JA 12.07.11, 13:02
          myslalam,ze bedzie trudnosad
          big_grinbig_grinbig_grin
      • 1dycha Re: zatem JA 12.07.11, 12:59
        ceres - pani architekt
        alternatywnie pani ogrodnik
        alternatywnie pani kierownik szambiarki
        • ceres9 Re: zatem JA 12.07.11, 13:03
          padlam przy trzecimbig_grinbig_grinDDDDDDDDD
          • gaapa Re: zatem JA 12.07.11, 17:43
            smile)znowu sie usmialam jak dzika
            Nie Czeslawa ani Honorata,podam chetnie jak zamkniemy forum!wink
            Ceres,to serio z tym weterynarzem?smile
            Dyszka to przedstawiciel handlowy ale moze jakiejs firmy farmaceutycznej?taki w kazdym razie nie co do Biedronki jezdzi ale do jakichs firm specjalistycznychsmile
            A Monikinda to moze... nauczycielka?
            Ania to pamietamsmile
            • ceres9 Re: zatem JA 12.07.11, 21:38
              jo;]
              • 1dycha Re: zatem JA 12.07.11, 23:01
                beczka - Project Manager, Product Manager albo Starszy Analityk (jednego jestem pewna: stanowisko sklada sie z wielu slow i korporacja)
                Ceres - wiadomo smile
                Gapcia - chyba mi sie kiedys przyznalas - ale nie pamietam, tez obstawiam kierownika sredniej grupki
                Ania - cos mi sie kojarzy z urzedem, obstawiam wydawanie pozwolen na budowe
                Monikinda - poetka

PS: nie jestem przedstawicielem handlowym, ale liczba km ktore przejezdzam slusznie nasunela ten zamysl smile
                • ania838 Re: zatem JA 13.07.11, 09:41
                  smile prawie zgadłaś
                  biurwa żem pospolita ale to nie urząd i zupełnie inna działka

a tak wogóle to wszyscy o mnie wszystko wiedzą smile chyba za dużo gadam ;p
                  • 1dycha Re: zatem JA 13.07.11, 20:22

gapcia - Wiesława, Dżenifer, Dolores?
                    • gaapa Re: zatem JA 13.07.11, 21:05
                      Hm,Dolores brzmi niezlewink Na N sie zaczynasmile
                      • 1dycha Re: zatem JA 13.07.11, 22:00
                        Neovadiol?

A tak apropos - myślę że nie ma sensu zamykać forum. Fajnie jest, jak przychodzą nowe plażowiczki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka