Dodaj do ulubionych

Bielizna korygujaca

14.11.11, 15:10
Potrafi zdzialac cuda. Rzecz jasna, wizualnie tylko i bedziemy lepiej wygladac w ubraniu, ale zawsze to cos! Na imprezach nikt nie wie, ze pod ciasnymi majtami pod pachy mamy upchane brzuchowzdecie...

Zastanawiam sie, czy nie kupic. Czasy, kiedy taka bielizna byla ponura chyba odchodza do lamusa, widzialam kilka ladnych rzeczy, tylko troche drogie, ale mysle, ze to cos, co nie nosimy na co dzien, wiec lata posluzy.

Macie? Uzywacie? Lubicie?

Moze uda mi sie wkleic zdjecie... Patrzcie na kroje, wyglad bielizny, nie na CHUDA laske, ktora to reklamuje. (boszzzzz, daliby kogos o obfitszych ksztaltach).

https://superglamnews.com/wp-content/uploads/2011/09/shapewear.jpg
Obserwuj wątek
    • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 14.11.11, 15:16
      Oooo tu ktos o ksztaltach pelniejszych
      https://images.figleaves.com/uk/images/eng-gbr/department/shapewear/2011-09-22/womens_shapewear.jpg
    • izawit1 Re: Bielizna korygujaca 14.11.11, 15:22
      Beczka, jeszcze do konca twojego postu nie doczytalam, a juz sie w laske wgapilam niemislosiernie smile

Nie mam, tez myslalam, natomiast balam sie, ze jak gdzies upycham, to gdzies moze wyskoczyc? Np. w dolnej czesci ramiamiaczek, tzn pache mi wywali. Wiesz o czym mowie? Mam taki tluszczyk jakby pod pachami, bardziej od strony plecow tzw. motylki czy jak to sie nazywa.

Ale jakby najpierw przymierzyc, tylko trzeba by bylo ze soba na zakupy zabrac bluzke czy sukienke pod ktora bys ta bielizne chciala nosic i przymierzyc calosc i wtedy jesli ladnie i nie duszaco/drapiaco (tego sie tez boje) kupowac.
      • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 14.11.11, 15:34
        Ha,ha, no ladna ta dziewczyna ( o tym drugim zdjeciu pisze) i bardzo apetyczna (nie chuda!)

Tez sie boje, ze mogloby cos wyskoczyc, ale chyba Ci co to szyja biora to pod uwage? No i sa rozne rozmiary, wiec jak dobierzesz dobrze, to nic nie powinno wyskakiwac. Tanie to nie jest, taka bielizna lepszej jakosci to od 50 w gore, widzialam dzis na jakiejs stronie halke taka obciskajaca, to 80 kosztowala... Na pewno w przypadku takiej bielizny nie zalowalabym kasy, to musi byc porzadnie uszyte i z dobrej jakosci materialu.

Zakladam, ze odpowiednio dobrany rozmiar to klucz do sukcesu. Zaloze sie, ze czesc celebrytek ma taka bielizne na czerwonym dywanie.
        • 1dycha Re: Bielizna korygujaca 14.11.11, 21:48
          No mnie też zastanawia jak to ma się trzymać i nie "zrolować".
          Kiedyś miałam rajtki podnoszące pupę i płaszczące brzuch - i efekt był.
          I miałam też takie gatki ściskające uda - i mam wrażenie że one to na stałe potrafią ciało ugnieść.
          Beczka, kup i zreferuj smile
          • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 14.11.11, 23:16
            Dam znac! smile
        • pszczolka2004 Re: Bielizna korygujaca 24.11.11, 10:16
          Za bieliznę korygującą sylwetkę można uznać również gorsety. Uważam że są bardzo pociągajce dla mężczyzn i koronki przy majteczkach i kabaretkismile Uwielbiam zmysłową bieliznębig_grin
          • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 24.11.11, 11:03
            To co wyslalas to wstretny spam, a nie glos w dyskusji o bieliznie KORYGUJACEJ. Takiej, ktora schowa sie pod ubraniem i podkresli co trzeba i zamaskuje co trzeba. Koronki i ten teni pseudolateks na pewno NIE spelaniaja takiej funkcji. Klikam na kosz. A Ty oczywiscie nie jestes wlascicielka sklepu, nie?
            • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 24.11.11, 11:06
              Kosza nie ma na tym forum, hahahaha! Moderatorki wytnijcie spamerke, to co streczy swoj sklep, udajac, ze potrzebuje rady, co wybrac, aby ucieszyc meza:
              szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=pszczolka2004
              Spamowac tez trzeba umiec.
              • 1dycha Re: Bielizna korygujaca 25.11.11, 00:00
                Beczko, nie bardzo widze powody, zeby usuwac cokolwiek z tego wątku. . .
                • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 25.11.11, 11:50
                  As you wish.
    • anuria Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 10:52
      Dziewczyny a w jakich sklepach widzialyscie taka bielizne? Ja widzialam tylko w Triumphie (sliczne ale koszmarnie drogie) i w Kapahl w przystepniejszej cenie. Kurde tylko czy to naprawde dziala??
      • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 12:37
        Czy dziala to dam znac, bo kupie, tylko nie wiem, czy dam rade w tym miesiacu.

To niestety musi byc drogie. Material nie moze byc byle jakiej jakosci, bo sie odksztalci i nie bedzie spelnial swojej funkcji. Poza tym, to jest cos, co zakladasz okazyjnie, wiec jak zalpacisz powiedzmy 60-80 funtow, a nie utyjesz (OOOO, to jest tez dobra motywacja), bedziesz odpowiednio prac, to bedzie Ci zluzyc latami. Ja to postrzegam jako inwestycje. wink Chocby w dobre samopoczucie.

W UK taka bielizna jest chyba w wiekszosci sklepow bieliznianych. Powiem szczerze, ze Triumpha nie znosze. Przereklamowane, jakosc niewspolmierna do ceny, mam wrazenie, ze sztucznie wypromowane w Polsce. W UK to nie jest popularna firma. Ja kupuje staniki w Bravissimo (sprzedaja swoje, ale takze takich firm jak Freya), bo tam sa bardzo dobrej jakosci i sa super dziewczyny - wiedza jak dobrac stanik. Za naprawde dobrej jakosci staniki w regularnej cenie place 20-30 funtow, na przecenach czasem polowe mniej. La Senza ma czasem ladna bielizne, ale ich pracownice nie maja pojecia, wciskaja mi 80 pod biustem...
    • slonecznik963 Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 14:03
      mam gorset - kupiłam w zwykłym sklepie z bielizną jakich wiele w małych miastach smile zapłaciłam 80 zł a efekty super . Od linii pod biustem aż do samego dołu brzucha smile na nogi nie potrzebuje bo zgrabne sa i tak a tylko góra jest moim problemem smile
      • 1dycha Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 14:22
        Ja to nie bardzo mam czas i wenę na odwiedziny sklepów bieliźnianych... ostatni stanik kupiłam z 1,5 roku temu??? ło matko, muszę coś ze sobą zrobić smile
        • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 14:30
          Ja rzadko kupuje, ale jak sie zdecyduje to 3-4 na raz. wink I mam spokoj na dluzszy czas. smile
          • slonecznik963 Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 15:10
            ja zawsze czekam na wyprzedaże w UK i wtedy trochę szaleję na eBay z dwóch powodów : po pierwsze znaleźć w polskim sklepie 80J graniczy z cudem a jak już się zdarzy cud to sorki ale 150 zł to minimum z reguły jednak ok 200 zł . kocham Freya i nawet mierzyć nie muszę - wiem że jak zamówię w ciemno to i tak będzie pasowało - ostatnio za 3 staniki z przesyłką wyszło mi 220 zł .
            Gorset chciałam kupić i dlatego specjalnie szukałam go w mniejszych sklepach. I cieszę się że nie zamawiałam bo myślałam że w L wejdę a tu XL na siłę wciągana smile zresztą przymierzałam zapinany bo gdybym chciała zapinać na sobie w życiu by mi się nie udało smile no i kolor cielisty pasuje mi do wszystkiego smile
            • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 16:15
              Sloneczniku, a mozesz pokazac jaki to gorset? Nie zdjecie Twojego konkretnie, ale moze cos w necie podobnego?

Freya jest super. smile
              • 1dycha Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 18:17
                Hej laski, a tak apropos to nie wydaje wam się, że ta laska na zdjęciu ma krzywe nogi?
              • slonecznik963 Re: Bielizna korygujaca 15.11.11, 18:35

akrobatka.pl/mitex-super-talia-gorset-p-3739.html?zenid=ec36dc3e3e680bfb9398822d68d95244
                to chyba nawet ten model ale głowy nie dam bo opakowanie wyrzuciłam

wszystko zależy na tym co chcesz wymodelować pod sukienką - mnie chodziło o ukrycie brzuszka i oponki nad pępkiem i ładnie się sprawiło
                • beczka.prochu Re: Bielizna korygujaca 16.11.11, 10:34
                  Sloneczniku, dzieki! Juz wiem o co chodzi. smile Tez takie widzialam.

Dycha, wydaje mi sie, ze ma krzywe. smile
    • zuzkainc Re: Bielizna korygujaca 16.11.11, 18:44

Mam, uzywam bardzo rzadko, bo to jest niewygodne jak diabli, a poza tym pod tym scisnietym gorsetem i tak sie czai brzuszysko i mnie depresja dopada, ze nie moge normalnie, bez tego...
      • 1dycha Re: Bielizna korygujaca 17.11.11, 22:00
        Krzywe smile
        Moje krzywsze, ale z niskich pobudek jakoś mnie to cieszy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka