07.03.13, 19:07
Na SB jestem od półtora roku. Jadłospis mam monotonny, ale mi to nie nie przeszkadza, na weekend dietę zarzucam, na wadze się to nie odbija (choć wcinam ciastka i drożdżówki). Od niedawna zacząłem jednak odczuwać głód (wcześniej odczuwałem głód tylko w pierwszej fazie), najpierw lekki, a teraz już spory. Do tego stopnia, że dzisiaj dołożyłem sobie do posiłku drożdżówkę, mimo że środek tygodnia, a od stołu wstałem praktycznie głodny. Czego brakuje, że pojawia się głód? Mój standardowy dzień to:
- śniadanie: chleb lub liść sałaty z mozarellą lub żółtym serem i warzywem + orzechy
między śniadaniem a obiadem owoce
- obiad: mięso na parze, warzywa, pieczarki
- kolacja: chleb lub sałata z wędliną, jajko, czerwone wino, orzechy
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Głód 11.03.13, 11:19
      Cukier sprawia, że czujemy głód. Jak mam z tym problem, to przestają słodzić herbatę (zazwyczaj słodzę słodzikiem). Gorzka herbata zapobiega powstaniu uczucia głodu; po słodkiej jestem za godzinę głodna.
      Radziłabym odstawić ciasta, drożdżówki i owoce i zobaczyć efekt.
      Śniadanie mocno obfite, sycące, ale nie słodkie. To twoje wydaje mi się za słabe. Ja bym była po nim głodna. Ja jem miskę sałatki na śniadanie: twarożek wiejski light, pomidor, gotowane jajko, por lub szczypiorek, bazylia lub inne zioła, czasem feta light. Nie mogę się ruszać z przejedzenia po takiej misce żarcia wink
      Na drugie kromka chleba z czymś.
      Obiad - taki jak Twój mniej więcej. Mięso, warzywa.
      A na kolację skromnie, bez chleba. Ostatnio jem tylko jedno jajko.
      Nie jestem głodna.
      • 1dycha Re: Głód 02.03.14, 12:36
        Hej, ja po długim czasie SB (z przerwami of course) też czuję częściej i mocniej głód.
        Jedyne tłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy, to to że warzywami sobie żołądek rozepchałam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka