Dodaj do ulubionych

Chyba do Was dołączę...

04.09.04, 11:56
Już kiedyś przymierzałam sie do tej diety ale niestety nie mogłam sie zmobilizować oraz znaleźć więcej informacji na jej temat. Wczoraj przypadkiem natknęłam się na Wasze forum i...dojrzałam do decyzji o rozpoczęciu diety!!! Zaczynam od poniedziałku dzisiaj maciesze się owockamismile Cieszę sie bardzo że będę miała wsparciesmile Odezwę się żeby się pochwalićsmile(mam nadzieję) rezultatami, i jeśli będę miała jakieś pytania lub wątpliwości to Was zapytamsmilePozdrowienia!trzymajcie kciuki kochaniutkie!
Obserwuj wątek
    • jazz_b Re: Chyba do Was dołączę... 04.09.04, 19:07
      Droga Laurko, to juz jestesmy dwie. Deklaruje swoj udzial rowniez od
      poniedzialku. Tylko ja sie naciesze "Rafaello" bo od pon.juz zero slodyczy!
      Pozdrawiam.
      • laurka22 Re: Chyba do Was dołączę... 05.09.04, 10:52
        Cieszę się że nie nie będę sama, ale nie mogłam się już doczekać i zaczęłam dzisiajsmile Ale jeden dzień nie sprawi chyba jakiejś różnicy prawda? Trzymaj się cieplutko! Ja trzymam kciuki za Ciebie
        • lil-ka Re: Chyba do Was dołączę... 05.09.04, 16:52
          nawet nie wiecie jak sie ciesze, że zaczęłyście teraz, bo to oznacza,ze nie
          będe sama!!!!!!!!big_grin też dzisiaj zaczęła, tzn tego dnia nie licze tak jakby do
          dietki, a poza tym zjadłam 2 mirabelkitongue_out a moze bedziemy pisały sobie
          codziennie co zjadłysmy?? co wy na to?? moze uda nam sie wyłapać czasami jakies
          błędy, bo ja niestety nie czytałam ksiazki, a dietke musze teraz zaczącuncertain
          zasady pozanałam czytając jedynie krótkie opisy w internecie.
          • laurka22 Re: Chyba do Was dołączę... 05.09.04, 18:32
            Myślę że to doskonały pomysł! Piszcie co zjadłyście bo może uda nam sie skorzystać z naszych pomysłów na menusmile
            Ok to ja zacznę:
            Sniadanie: jajecznica z cebulką i pomidorkiem+sałatka z pomidorów z sosem venegret(chyba tak sie to piszewink)
            obiad pierś kurczaka z piekarnika i sałatka: sałata+jajko+feta+pomidor+fasolka czerw. z puszki+oliwki+sos vinegret
            zjadłam jeszcze 5 orzechów włoskich wypiłam kakao gorzkie i niestety 2 kostki czekoladysadale naszczęście bez cukru
            kolacji nie jadłam jeszcze i nie wiem czy zjem bo nie jestem ani trochę głodna.
            nie wiem czy nie zjadłam za dużo to się okaże jak stane na wadze za parę dni...a teraz wasza kolej dziewczyny! chwalcie się co zjadłyście dobrego!
    • askur Re: Chyba do Was dołączę... 05.09.04, 19:55
      ja też od poniedziałku
      • lil-ka Re: Chyba do Was dołączę... 06.09.04, 07:59
        ja wczoraj troszke źle sie czułam i nie byłam głodna, więc ograniczyłam sie
        praktycznie do jednego posiłku.
        Zjadlam jajecznice z 2 jakek z tuńczykiem. Dopiero póxniej przed 18 2 ogórki
        zielone.

a dzisiaj musiałam oprzec sie pysznemu stosowi bułeksad o zgrozo mam nadzieje,ze
        niedługo mine chcęc na rzeczy zakazane!!tongue_out

a zjadłam:
        S;2 jajka na twardo + 1/2 pomidorka
    • kluncia Re: Chyba do Was dołączę... 06.09.04, 08:43
      Ja tez zaczynam od poniedziałku czyli od dzis smile mogę do Was dołaczyć?

Mam 168 cm i 68 kg i sche schudnac, nie umiem powiedziec ile kazda utrala
      kilogramwo mnie satysfakcjonujewink
      Dziś na sniadanie zjałam jajecznice z plasterkim wedliny i wypiłam kawe z
      mlekiem 0% tl.
      Powodzenia
      • lil-ka Re: Chyba do Was dołączę... 06.09.04, 16:45
        Witamy w gronie nowicjuszek:]

ja już moge podsumowac cały dzień, bo raczej więcej nie zjem, bo teraz jestem
        pełna, apo 18 nie ma wypadów do kuchni!!!:]

A zjadłam w sumie:
        S:2 jajka z połowa pomidorka
        .
        .
        .
        .
        . (długo, długo nic, bo szkoła)
        O;fasolke szparagową i pomidorka (przed chwilką)
        • laurka22 Re: Chyba do Was dołączę... 06.09.04, 19:12
          Moja kolej na podsumowanie dnia:
          śniadanie: omlet z 2 jajek+pieczarki+pomidor
          przekąska: 10 orzechów włoskich+kawa z mlekiem 0,5%+2 kostki czekolady bez cukru
          obiad: rybka+leczo(pomidory, pieczarki, brokół,papryka, cebula)
          przekąska:10 orzechów pistacjowych
          kolacja: 4 zawijaski(sałata, szynka z indyka, serek krówka śmieszka light, pomidorek, cebulka)
          to by było na tyle.
          Coś mi się wydaje że trochę tego dużo ale cóż...
          Pozdrawiam wszystkie nowicjuszki!!
          • laurka22 Re: Chyba do Was dołączę... 07.09.04, 10:28
            Dziewczyny! ta dietka działa!Dzisiaj waga pokazała 1kg mniej!Po 2 dniach 1fazy! rany ale się cieszę! A myślałam że za dużo jemsmile
            Pozdrowienia gorące!
            • lil-ka Re: Chyba do Was dołączę... 07.09.04, 14:43
              ja też chce juz efekty!!!!sad( Laurko gratuluje!!!
              Hmmm....czy wy też macie taką chcice na produkty zakazane, które szerzą sie w
              kuchni???? Ja dzisiaj jakoś dałam rade, a wiem ze niedługo ochota przejdzie,
              wiec nie zamierzam sie poddac!!:]

a moje dzisiejsze menu wygląda tak:
              -kostka sera białego z warzywkami
              -faskolka szparagowa
              -2 plasterki sera zółtego topionego

jeżeli popełniam jakieś błędy to koniecznie prosze o uswiadomienie!!!smile
              • laurka22 Re: Chyba do Was dołączę... 07.09.04, 15:35
                Dziękuję za wsparcie!lil-ka jeżeli to jest twoje całodzienne menu to wydaje mi się że powinnaś włączyć mięsko lub rybkę(np. tuńczyk w sosie własnym)i jakies jajeczkosmile bo z tego co się dowiedziałam to białko jest ważne, zjedz też parę orzeszków to powinno pomóc jeśli czujesz nieprzemożoną chęć na słodkości. Jadaj smacznie żeby ta dietka zaraz nie wyszła ci bokiemsmile Życzę ci zadowalających rezultatów

Pamiętaj że musisz być najedzona(oczywiście nie do granic przesady) staraj się jadać porcje takiej wielkości jak przed rozpoczęciem diety

Pozdrowieniasmile
                • lil-ka Re: Chyba do Was dołączę... 07.09.04, 20:01
                  Laurko po to piszemy w tym wątku,zeby sie wspieracsmile)
                  dziękuję za rady, a nie zjadłam przypadkiem czegos czego nie można???uncertain
                  tuńczyka jadłam w niedziele, a jajeczka w niedziele i poniedziałek i jutro też
                  planujesmile

a mozna jesć ten ser topiony w plastrach hochlandu??? czy tylko light???
                  (krówka smieszka??)
                  • laurka22 Re: Chyba do Was dołączę... 07.09.04, 20:19
                    Jeśli chodzi o sery to tylko light krówki śmieszki są ok. Jak lubisz serek wiejski to Piątnicy lekki 3%tłuszczu jest dobry. Jajeczka możesz jeść dowoli ale nie zapomnij o mięsie i rybach. Możesz też pozwolić sobie na jogurcik bez cukru(danone)
                    W twoim jadłospisie nie znalazłam niczego niedozwolonego miałam jedynie wątpliwości co do tego czy te porcje zaspakajają twój głódsmile
                    Urozmaicaj bardziej swój jadłospis żeby nie dopuścić do deficytów witamin i minerałów.

A teraz przyznam sie co ja zjadłamsmile
                    śniadanie:jajko na twardo+pomidor+ogórek zielony+sałata+plaster szynki+oliwki+jedna maleńka łyżeczka majonezu lightsmile
                    przekąska 10orzechów pistacjowych 10 ziemnych i kawka z mlekiem(nie potrafie z niej zrezygnować)
                    obiad: leczo z wczoraj +jajko+1/2puszki tuńczyka+serek feta plasterek
                    deser:jogurt bez cukru+odrobina kakao+aromat migdałowy i 4 orzeszki pistacjowe
                    kolacja: jeden serek wiejski(połowa z tartym chrzanem a druga z ogórkiem małosolnym i tuńczykiem)+plaster szynki
                    Ufff to by było na tylesmileRany ale ja dużo jemsmilemam nadzieje ze dalej będę chudnąć
                    pozdrawiam
                  • mahtaliel Re: Chyba do Was dołączę... 08.09.04, 14:23
                    Lil-ka, wydaje mi sie, ze jesz zdecydowanie za malo - nie chodzi nawet o
                    wielkosc porcji, ale o liczbe i czestosc posilkow. W ten sposob spowalniasz
                    metabolizm i narazasz sie na deficyty potrzebnych skladnikow odzywczych!
                    Przesledz znajdujace sie w ksiazce jadlospisy - tam je sie naprawde duzo!
    • laurka22 kolejny dzień 08.09.04, 19:11
      Minął już 4 dzień. Rano miałam znowu niespodziankę! Już 2 kilo mniej! strasznie się ucieszyłam. To jest najlepsza motywacja pod słońcem a mój Miś powiedział że jest ze mnie dumnysmile

Życzę wam wszystkim sukcesów i trzymam kciuki!
      • lil-ka Re: kolejny dzień 11.09.04, 20:07
        mahtaliel to co ja mam jeśc jak pół dnia siedze w szkole???uncertain a ksiazki nie mam:
        ((
        • laurka22 Re: kolejny dzień 11.09.04, 20:49
          Lil-ka nie załamuj się! spróbuj zrobić do szkoły sałatkę, albo zawijaski z kapusty pekińskiej lub sałaty. Możesz wziąć też serek wiejski albo jakiegoś kabanoska czy trójkącik serka lub jakieś orzeszki.
          Kochaniutka ta dietka nie polega na liczeniu kalorii jeśli zmniejszysz drastycznie ilość energii jaką dostarczasz organizmowi to on odpowie spowolnieniem przemiany materii i wtedy nie obejdzie się bez efektu jojosad
    • judyta28 Jak postępy ? 14.09.04, 13:17
      Ciekawa jestem co u was dziewczyny? Czytam was z uwagą, ale jakaś cisza
      nastąpiła w tym wątku. Może jakieś nowe osiągnięcia?winkBuziaczek
      • lil-ka Re: Jak postępy ? 14.09.04, 20:34
        Dzisiaj z jedzonkiem chyba było wporzadku:] zjadłam 1000kcal:] a wczoraj
        800kcal i musze powiedzieć,ze ja od nowa robie tą dietke, bo wtedy przerwałam
        chyba 5 dnia i sie strasznie załamałam, a przerwałam dla rzeczy zakazanych, bo
        chyba naprawde jadłam za malo, a dietka taka troche monotonna jest://

ale tym razem zrobie wszystko,zęby wytrwać, bo wiem że daje efekty, czytałam
        wypowiedzi i widziałam po swoim brzuchutongue_out

Laurko a jak u ciebie???
        • laurka22 Re: Jak postępy ? 15.09.04, 10:53
          U mnie wszystko oksmile Chudnę sobie dalej spokojniutko nie głoduje nie rzucam się na słodycze czuje się świetnie.

Cieszę się że nadal jesteś z nami i że jesz więcejsmile
          Dietka nie jest monotonna; skorzystaj z gotowych przepisów Plażowiczek są w wątku Przepisy - 1 faza

trzymaj się cieplutkosmile
          • lil-ka Re: Jak postępy ? 15.09.04, 14:10
            Ile już Ci kilosków ubyło??? Kurcze zła jestem na siebie, ze poległam , tak bym
            teraz była już w drugim tygodniutongue_out zaraz zobacze te przepisy, chociaz sama
            staram sie jakos urozmaicic:] ale nie moge też poswiecac bardzo dużo czasu na
            gotowanie, bo mam szkołe, nauke i jeszcze przydałoby sie poćwiczyć, zamiast
            stac nad garnkami, bo to też jest ważnesmile
            • laurka22 Re: Jak postępy ? 15.09.04, 14:17
              Jak narazie 4 i mam nadzieje ze to nie koniecsmile
              pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka