Dodaj do ulubionych

Zdrowie - robilyscie sobie ostatnio badania?

21.10.04, 12:09
Witajcie,

ja z innej beczki.. Otoz moj mezczyzna, ktory na tej diecie jest od 2 tygodni
(koniec I fazy) robil sobie kilka dni temu badania. Wyszly mu kiepskie... -
wysoki poziom cial ketonowych w moczu. To moze byc poczatek kwasicy - jak mu
powiedziano, a powodem jest najprawdopodobniej niedocukrzenie organizmu...
Przy tej diecie - to by sie zgadzalo....

I co Wy na to?
Czy ktoras z Was ma podobne doswiadczenia?
Jestesmy lekko przestraszeni...

Pozdrawiam

Ewik
Obserwuj wątek
    • m13131 Re: Zdrowie - robilyscie sobie ostatnio badania? 21.10.04, 12:20
      Cześć Ewik! Ja robiłam ostatnio badania moczu (nawet 2 razy, przy czym po raz
      pierwszy tuż po zakończeniu I Fazy) i moje są w jak najbardziej w porządku, a
      już drugi raz przechodzę I Fazę (wakacje niestety dodały mi tu i ówdzie). Nie
      znam się na medycynie, ale czy twój mąż będąc na DSB nie jadł przypadkiem za
      malo warzyw. Ja dołaczam jakies warzywo do każdego posiłku, nawet przekąski i
      staram się nie przesadzać z serami (1 opakowanie serka wiejskiego albo Figury
      dziennie i max. 2 tórjkąciki śmieszki). Spróbuj oprzeć dietę na warzywach z
      dodatkiem mięsa i ryb, uzupełniając tylko serkami. Poza tym skoro twój mąż
      skończył I Fazę, to teraz może wprowadzić do diety owoce i inne węglowodany.
      Może się poprawi. Trzymaj się! I nie denerwuj...
    • agi6 paski ketonowe 21.10.04, 12:31
      hej

w aptece mozna kupic specjalne paski do badanie poziomu ketonow w moczu.
      Pamietam ze stosowalam je w trakcie diety Atkinsa. Nie jestem lekarka ale z tego
      co pamietam z czasow Atkinsa jak zjedziesz odowiednio nisko z weglowodanami to
      pojawiaja sie wlasnie ketony. U mnie znikaly szybko po zjedzeniu warzyw - moze
      to jest metoda? Kupcie takie paski (chyba byly w granicach 10-15zl) i
      kontrolujcie siuski- jak pasek robi sie czewony to niech maz wcina warzywka

swoja drga co powiedzial lekarz?

trzymajcie sie i dajcie znac jak poszlo
      • ewik_75 Re: paski ketonowe 21.10.04, 13:05
        Dzieki za info!

lekarz rozlozyl rece, a Jemu nie przyszlo do glowy ze to moze byc zwiazane z
        dieta, bo pierwszy raz o takim hasle jak ketony uslyszal.. Ja zreszta tez.. Ale
        sie lekko przestraszylismy. Fakt, ostatnio sporo jedlismy serkow - mozzarella,
        ricotta, delite 17%, krowka Smieszka - proporcje mogly byc niekorzystne na
        rzecz warzyw. W kazdym razie - od jutra II faza. Ciemny chleb i jablka - na
        poczatek...

POzdrawiam

i dzieki za informacje.

Ewik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka