Dodaj do ulubionych

Dzis zaczynam 11.04

11.04.05, 10:39
Hej dziewczyny
Jestem tu zupelnie nowa i mam nadzije ze mnie przyjmniecie do swojego grona.
Swoja walke z kilogrami prowadze juz od wielu i zawsze co mi sie uda cos
zrzucic to zareaz wszystko wraca z nawiazka i naprawde mam nadzije ze tym
razem mi sie w koncu uda.
Czytam wasze posty i widze ze wiele plazowiczek jest bardzo zadowolonych z
tej diety i dlatego i ja postanowilam sprobowac. Mysle ze nie bedzie latwo bo
jestem strasznym lasuchem i slodyczoholiczka, ale tym razem sie zawzielam i
man nadzije ze tym razem moje dietowanie zadziala.
Jesli jeszcze ktos ma ochote zaczac dzis to byloby super...
buziaki
Obserwuj wątek
    • wiki36 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 10:43
      Wiatm Cie w śród Nas!!jesteśmy tu po to,byś mogła sie poradzić lub wyżalićjakimś
      (nie daj Boże)nie powodzeniem..pamiętaj
      NIE JESTEŚ SAMA-My Coie wesprzemy
      pozdrawiam pa kiss
    • beti122 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 10:49
      Witam na plaży,

Ja chętnie się przyłączę, mam nadzieję że razem łatwiej nam będzie poplażować.
      W przeciwieństwie do Ciebie ja zaczynałam już dietę 3 razy i zawsze coś mnie
      skusiło do grzeszków - a to imprezka później wesele - a jak sie raz zgrzeszy to
      ciągnie dalej i dalej aż jje sie produkty niedozwolone.
      Mam nadzieję ze tym raze będzie inaczej. Mam sporo do zrzucenia bo około 10 kg,
      więc droga będzie długa. A Ty jak dużo masz do zrzucenia?

Ogólnie dieta jest łatwa, najgorsze są pierwsze 3 -4 dni.
      Pozdrawiam serdecznie

• wiki36 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 10:53
        Jeśli chodzi o mnie to ja jestem juz na 9 dniu diety i schudlam 3 kilo(chyba)
        bo dzis nan okres i nie wiem czy ta waga to jest tak ktpora mam czy inna,ale
        cieszy mnie to ze waga pokazuje 56 a nie jak kiedys(tzn 9 dni temu)59-
        60kg.Kazdy ma grzeszki choc ja juz nie tesknie za makaronem i pizza..ale kiedys
        musze sie wybrac na pizze..raz na jakis czas :]
        Jestem z Wami kobietki
        pozdrawiam pa kiss
    • jolach73 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 11:06
      Witam ja mam pierwszy tydzień za sobą i 1,3 kg mniej też fajnie i cieszę się ze
      się ruszyła. Mam do zrzucenia jeszcze z jakieś 4-5 kg.
      Za tydzień kolejne ważenie ale chyba przedłużę sobie I fazę. Boję się II fazy
      no i nadchodzących urodzin mojego synka i mnie równocześnie chyba usiadę w
      kuchni i nie będę patrzeć jak jedzą.

Pozdrawiam i powodzenia
      Jola
      • wiki36 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 11:10
        Wiesz jak kiedys mojej mamy nie bylo w domu(bo pacowala)musialam z siostra
        robic obiad..kilka gdzoinek ślęczenia nad garami wyszło mi bokiem i potem juz
        aż odechcialo mi sie jesc.ale jesli nie dasz rady sie oprzec,skus sie przeciez
        nie ktore osoby na I fazie jedza pizze i tak chuda..
        Powodzenia zycze :]
        pozdrawiam kiss
        • jane12 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 11:36
          Dzieki dziewczyny , za slowa otuchy i wsparcie bo napewno sie przydadza w tej
          diecie. Wiecie najbardziej sie boje ze jak wroce wieczorem do domu to znowu
          mnie skusi jakies ciacho albo czekoladka bo ja zawsze mialam problem z
          wieczornym podjadaniem slodyczy. Czy wy tez macie problem z wieczornym
          jedzeniem.. o ktorej jecie ostatni posilek , bo mnie czasem zdarza i o polnocy
          cos podjesc i mysle ze to tez jeden z powodow mojej nadwagi... jak sobie z tym
          radzicie?
          Ja mam do zrzucenia jakies 5-6 kg glownie z okolic bioder i brzucha...
          • beti122 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 11:42
            Dla mnie też nagorsze są wieczory, wtedy mam najwiekszą ochotę na jedzonko.
            Ostatni posiłek powinno się jeść ok 18, ja niestety tak nie robię. Kolację jjem
            najczęściej ok 20. Jeśli jestem na diecie to najcześciej są to warzywa albo
            serek Figura 3% na słodko tzn. ze słodzikiem i orzeszkami.
          • wiki36 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 11:44
            ja tez pojdalam slodycze wieczorem i to nie malo..ale powiedzialam sobie ze z
            tym skoncze ,moja mama juz nie kupuje tyle czekolady i ciastek jak kiedys i
            mnie nic nie kusi choc przyznam sie bez bicia ze zjadlabym czekolade ale nie ma
            jej wiec to poczeka.
            uda Cie sie to jest łatwe naprawde
            powodzenia zycze i wytrwalosci
            pozdrawiam kiss
    • agneessa zaczynam ale tak pozadnie 11.04.05, 19:01
      czesc
      Ja co prawda zaczelam DSB juz jakis tydzien temu i widze efekty po ciuchach a
      co do wagi to ubylo mnie 2 kg ale mam wrazenie ze nie robie wszystkiego tak jak
      powinnam, to znaczy np.l jem serek wiejski normalny a nie light, czy serek
      bieluch no i ta kanapka z chleba i sera zółtego..... nie wiem na ile takie
      grzeszki powoduja zachwianie I fazy ale obiecuje od teraz przestrzegac
      wszystkich zakazow i norm co do procent tłuszczu w serkach smileNo i dowiedzialam
      sie juz o karnet na silownie i cwiczenia ruchowe wiec jutro ide smile Moze ktoras
      z was jest z Katowic???? Ja wybieram się do COB na Wesołej3 , wiec jak ktoras
      chodzi juz tam lub chcialaby chodzic to prosze o kontakt - w kupie zawsze
      razniej smile Pozdrawiam wszystkie plażowiczki , naprawde duzo sie dowiedzialam z
      tego forum
      • lindtt Re: zaczynam ale tak pozadnie 11.04.05, 19:24
        bez problemu przychodzi mi odstawienie słodyczy (hmmm już gorzej z nachos...)!
        Ale jakoś daję radę, kryzys przychodzi wtedy gdy dopada mnie ochota na włoskie
        dania. Nie no! Moge sobie odmowić wszystkiego, naprawdę wszystkiego, ale
        spagetti bolognese nie umiem! No nie umiem! Mój sposób to pozbycie sie
        wszelkich zapasów makaronu i sosu... zawsze to ciężej ruszyć tyłek do sklepu
        niż siegnąć do szafki po zapasik!
    • karinka21 Re: Dzis zaczynam 11.04 11.04.05, 22:33
      hej ja też zaczęłam dzisiaj, mam 162 cm wzrostu i ok 58kg, po dwójce
      dzieciaczków, w tamtym roku schudłam na tej diecie do 50kg i było super, ale
      oczywiście zimą popuściłam pasa, więc zaczynam dziś, pozdrawiam serdeczniesmile
      śniadanko- 2 jajka
      przekąska- 2 jajka
      obiadek- 3 pomidory, jajko, wędlina(sałatka)
      kolacja-troszkę musli z mleczkiem(muszę to musli ukrócić:/)i tych jajek trochę
      za dużo, ale nie mam pomysłów hihi
      do jutra
    • karinka21 no ja niestety nie przemyślałam tego i muszę Was 12.04.05, 07:30
      pożegnać, bo warzywa strasznie drogie, ja może wrócę latem, na samych jajach
      nie wydolę, pozdrawiam serdeczniesmilesmile
      • jane12 Dzien 1 12.04.05, 10:19
        Dzien 1 jakos poszedl i ku mojemu zdziwieniu nie bylo tak najgorzej nawet,
        chociaz momentami czulam sie troche glodna.
        Mam nadzije ze jeszcze ktos sie przylaczy i bedziemy mogli razem kontynuowac
        dietke.
        A oto jak wygladalo moje wczorajsze menu:
        S: ser bialy (poltlusty bo nie bylo chudego) z rzodkiewkami i pomidorkiem + 2
        kawki z mleczkiem
        P: 3 cukierki bez cukru:
        O: rybka (fish cakes - ale przyrzadzone po plazowemu) ze szpinakiem i
        pomidorkiem
        P: kawalek pasztetu i pol papryki zielonej
        K: miseczka rosolu bez makaronu + troche kalafiora gotowanego na parze
        D: ricotta z kawa i slodzikiem - hmm nawet nie podejrzewalam ze to takie niebo
        w gebie... naprawde goraco polecam
      • beti122 Dzień 1 12.04.05, 13:34
        Ja też jestem po 1 dniu i nie było tak żle
        7.30 - 2 jajka na twardo, fasolka szparagowa
        10.30 - 1/2 serka wiejskiego light z warzywami
        14.00 - fasolka szparagowa
        16.00 - zawijasek z wędliny i srek light
        19.30 - serek Figura 3% na słodko
        • wiki36 Re: Dzień 1 12.04.05, 13:36
          Aż się głodna zrobiłam :]
          • jane12 Dzien 2 13.04.05, 09:43
            Tez nie bylo tak zle, tyle ze wczoraj czulam sie straszie glodna i
            jednoczesnie ciezka bo jestem przed okresem, tak wiec efektow poki co nie wudze.
            No i niestety kolacja znowu byla o 23, ale to dlatego ze caly dzien bylam poza
            domem i niestety nie mialam okazji zjesc nic pozywnego wczesniej.
            Zwaze sie 1 raz dopiero w piatek bo teraz to i tak sie czuje ciezka wiec wole
            sie nie zniechecac na samym pocztku.
            Czy ktos tu jeszcze plazuje ze mna?
    • dietasb Re: Dzis zaczynam 11.04 13.04.05, 11:59
      ja zaczęłam też 11.04 aa moje opisy co jem są tutaj smile

www.dsb.blox.pl

powodzenia
      ulla
      • jane12 Dzien 3... 14.04.05, 10:34
        a ja juz zgrzeszylam ... lampka wina czerwonego i czekolada... kurcze musze sie
        naprawde bardziej postarac bo juz 4 dzien a ja czuje ze nic nie chudne...
        wiecie sama nie wiem czy to taka idealna dieta dla mnie bo ja w zasadzie
        chleba, makaronow i ryzu to prawie wcale nie jadam - raz od swieta - wiec ten
        sposob zywienia az tak sie nie rozni od tego co jem na codzien - tyle ze musze
        ograniczyc slodycze bo ich zawsze zjadalam mnostwo... hmmm naprawde mam nadzije
        ze tym razem to podziala bo tak bardzo chcialabym w koncu zrzucic te 5
        kilosow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka