Dodaj do ulubionych

ŚNIADANIA

17.10.05, 11:27
otóż chodzi o to,iz zakupiłam wczoraj ksiazke dieta SB i znalazłam w niej
jadłospis na 14 dni pierwszej fazy...LUDZIE LITOŚCI.te przpisy są straszne!sad
czy mogły mi ktos napisac jakies zwyczajne sniadania w miare na polskie
realia?jakie jadacie śniadania?czekam z niecierpliwoscia bo diete miałam
zaczac od dzis ale z bezradnosci właśnie wszamałam 2 kanapki z zółtym serem smile
p.s a do szkoły moze byc serek wiejski?suspicious
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • laurka22 Re: ŚNIADANIA 17.10.05, 11:48
      free4web.pl/3/0,104875,default.html;jsessionid=B49273843966D690F6149FAE
      • calorie Re: ŚNIADANIA 17.10.05, 16:45
        indifferent
        może jakaś zwyczajna odpowiedź?co Wy jadacie?hhhmm?
        • laurka22 Re: ŚNIADANIA 17.10.05, 19:17
          > może jakaś zwyczajna odpowiedź?co Wy jadacie?hhhmm?
          Podalam ci link do forum gdzie dziewczyny pisza swoj jadlospis. Czego jeszcze oczekujesz?
          • tolazopola Re: ŚNIADANIA 17.10.05, 21:35
            Może tego, żebyś zrobiła koleżance śniadanie? I podała na srebrnej tacy?
            Boże, to naprawdę tak trudno ruszyc głową i skomponować coś z dozwolonych
            produktów?!
    • anamnezis Re: ŚNIADANIA 17.10.05, 23:22
      Oj dziewczyny okropne jesteście tongue_out
      Ja na śniadanie jem jajecznicę na pieczarkach lub bez, albo biały twaróg na słodko. I tak na okrągłotongue_out Może się wydawać nudne, ale ja akurat te 2 rzeczy lubię. Poza tym przez 2 tygodnie można wytrzymać. Można też jogurt, jajka gotowane i różne takie rzeczy.
      A do szkoły, to biorę serek wiejski, jogurt, kiedyś kupiłam sobie kefir, a czasem coś gotowanego, jakąs potrawkę czy coś. Serek jest jak najbardziej ok. Aha i biorę czasem jeszcze orzechy lub migdały jak mam dużo zajęć. I dużo wody, wtedy się chce jeść. Nie będę przecież wiozła całą reklamówkę żarcia big_grin
      I tyle tongue_out
      • marcepanka87 Re: ŚNIADANIA 18.10.05, 11:20
        Twaróg na słodko? W pierwszej fazie jest zabroniony, jak wszystkie słodycze i chleb.
        Na śniadanie to robię jajka - na twardo, miękko albo omlety. Jajecznicę też, z
        różnymi dodatkami. Albo wczorajszy szpinak na zimno z pokrojonym jajkiem na
        twardo to można nawet do pracy wziąć jako sałatkę. Tak samo gotowane brokuły,
        albo kalafior z oliwą i przyprawami.
        • piaget11 Re: ŚNIADANIA 18.10.05, 12:07
          marcepanka, co Ty opowiadasz? przecież nawet w I fazie można jeść deserki NA
          SŁODKO. Nikt tu nie mówi o cukrze...
          • anamnezis Re: ŚNIADANIA 18.10.05, 19:04
            Dokładnie piaget smile To właśnie miałam na myśli. Przecież można serek ze słodzikiem (mniej zdrowa wersja) lub fruktozą (wersja preferowana)
            • calorie Re: ŚNIADANIA 18.10.05, 19:27
              przepraszam smileP dogrzebałam sie tych jadłospisów..nie krzyczcie na mnie już smile
              ale tak swoją droga warto wiedziec co jedza jeszcze inni ,thx za wszystkie
              posty .pozdrawiam!
      • jaskag Re: ŚNIADANIA 23.10.05, 20:12
        serek na słodko? Czyli jaki? Jestem tu pierwszy raz, dzisiaj od rana zaczęłam
        pierwszy raz w życiu dietę SB i mam tysiące pytan. Wiem, że pewnie gdzieś
        wszystko jest napisane, ale nie mam jeszcze książki i wciąż trochę błądze.
        Dlatego podpowiedzcie jaki to serek na słodko, jak to jest z kefeirem i
        jogurtami light w I fazie i czy np. mogę pić zieloną herbatę z opuncją?
        Nie wiem też, który majonez można jeść (bo przy trójce dzieci nie mam czasu na
        domowy).
        I jeszcze jedno, piszecie, ze w pierwszej fazie jadacie jakieś słodycze -
        myślalam, ze w I fazie nie można - jak to w końcu jest, czy gorzka czekolada
        jest dopuszczalna, czy nie?
        jaska
        • anamnezis Re: ŚNIADANIA 23.10.05, 22:10
          Serek na słodko czyli ze słodzikiem lub fruktozą. Napisałam przecież wyżej.
          Mleko, jogurty i kefiry można ale 2 szklanki dziennie. I najlepiej light.
          Co do herbaty to nie wiem, ale myślę, że nie zaszkodzi.
          Majonez najlepiej light lub jogomajo. Ale najlepiej ogranicz (bo pewnie jest tam cukier i różne takie - nie wiem, bo nie używam)
          Pod pojęciem słodycze kryję się "słodycze dozwolone w 1 fazie" Czyli np galaretka bez cukru i różne takie. Czekoladę można ale gorzką (jak najwięcej procent kakao -najlepsza chyba z Wedla lub Lindta, tyle ze ta druga droższa)
          No i słodycze (w tym czekolada) max 75 kalori dziennie (wychodzi ok 3 kostki czekolady)
          reszte odpowiedzi szukaj:
          free4web.pl/3/0,104875,default.html;jsessionid=B49273843966D690F6149FAE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka