Dodaj do ulubionych

CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE

26.02.06, 10:40
hej. od jutra mam zamiar zaczac DSB, lecz dokladnie nie wiem co moge jesc a
czego powinnam unikac. bylabym bardzo wdzieczna gdyby mi ktos napisac
szczegolowe zasady tej diety. i od razu mam pytanie: czy mozna jesc serek
homogenizowany waniliowy i jogurty naturalne w I fazie?
Obserwuj wątek
    • mdbee pomoc 26.02.06, 16:11
      hej! po pierwsze co moge Ci zaproponowac to kuz sobie ksiazke o tej diecie (nie
      przewodnik z przepisami tylko cala ksiazke - warto ja przeczytac). ale jesli to
      niemozliwe to powiem Ci co ja jem. wiec tak:
      na sniadanie jajecznica z dwoch jaj: z cebulka lub z wedlinka (tylko do smaku -
      ok 50g poledwicy sopockiej) na oliwie. nigdy nie robilam jajecznicy z pomidorami
      ale tez moze byc niezla. do tego jak mam czas to jeszcze wypijam kawe (czarna ze
      slodzikeim bez mleka) ale tak ok 30min - 1 godz po sniadanku, zeby nie od razu
      po jedzeniu.
      na drugie sniadanie jem: trojkacik serka topionego light i papryke lub pomodora
      (zalezy co mam choc wole papryke)/ lub: 30 sztuk orzeszkow pistacjowych (jesli
      nie lubisz pistacji to inne, np ziemne ale jesli sa wieksze to mniej)/ mozna tez
      zjesc dwa plastry wedliny zawijane w salate ale tego nie praktykowalam bo jak
      jem na sniadanie wedline to juz mi starczy.
      potem obiad: zazwyczja jem to samo: kurczak w przyprawch (tzn ok 150g kurczaka
      pokrojonego jak na kotlety, posypuje curry, przyprawa do kurczaka i papryka
      slodka - nie ostra, smaze na oliwie) do kurczaka robie sobie surowke: kapusta
      pekinska (o 4-5 lisci w zaleznosci od wielkosci, papryka i pomidor - wszystko
      kroje i polewam sosem knorr paprykowo-ziolowym bo ten mi najbardziej smakuje,
      ale nie robie go z oliwa tylko z woda). jak wiem ze nie bedzie mnie w domu na
      obiedzie, bo pozno koncze zajjecia to robie sobie surowke tak jak napisalam +
      kroje usmazonego kurczaka i mam wszystko razem. w pojemnik i moge zjesc poza
      domemsmile )
      podwieczorek: taki sam jak drugie sniadanie, choc raczej zado go jem, bo jak
      zjem obiad ok 15 to do 18 do kolacji wytrzymam bez problemusmile
      kolacja: ryba - kazda na jaka masz ochote. ponoc lepiej jesc te tluste ryby, ale
      to naprawde jak wolisz. ja czesto jem ryby z puszki - np dorsz w sosie
      pomidorowym (puszka ok 170g) do tego warzywa- np papryka (nie dziw sie ze tyle
      tej papryki jem ale to moje ulubione warzywo). zamiast papryki czasem gotuje
      sobie kalafiora lub brokuly - obecnie kalafiora mrozonego, ale tez jest oksmile
      mozna do tego jeszcze sobie zrobic galaretke bez curu, ale ja osobiscie zadka ja
      jem, choc jest dobra (tylko trzeba ja poslodzoc slodzikiem)
      czasem bywam glodna wieczorem, juz po kolacji to jem jakies warzywo - papryka
      lub pomidor - nie ma z tym duzo robotysmile choc oczywiscie najlepiej nic juz nie
      jescsmile w ksiazce jest jeszcze proponowany deser po olacji, ale ja z tego
      zrezygnowalam - nigdy nbie jadlam i nie mam ochoty na nic takiego.
      jesli chodzi o drugioe sniadanie to nie zawsze je jem - czasem jestem glodna a
      czasem nie. ponoc nalezy jesc 5 posilkow dziennie, ale jakos nic sie nie dzieje
      jak jem czasem 3 bo nie mam czasu lub ochoty na wiecejsmile
      zycze powodzeniasmile
      co do produktow mlecznych to sa one w pierwszej fazie calkowicie zakazane -
      zadnych jogurtow, serka homogenizowanego itp. mozna troche odtluszczonego mleka
      do kawy.
      ja mam dzis 17 dzien diety takiej jak Ci napisalam i jest dobrzesmile jak wazylam
      sie po 13 dniach to bylo 2 kg mniej (ale przed okresem wiec mysle ze jak sie
      zwaze juz po to bedzie lepiej). moze to nie wiele ale ja jestem zadowolona, bo
      naprawde nie jest to meczace dieta i nic nie cwicze, a waga spada:smile) poi co
      przedluzylam sobie 1 faze bi mi pasuje takie odzywianie i nie tesknie za
      pieczywem czy owocami - warzywa mi wystarczajasmile
      trzymam kciuki za Ciebiesmile) powodenia. nie zniechecaj sie bo warto ta diete
      stosowac. pisz jak Ci idziesmile papa
      • wystarczyalicja Re: pomoc 26.02.06, 16:29
        bardzo Ci dziękuje za odpowiedz kiss postaram się zacząć już od jutra. w sumie
        mysle ze nie bedzie wiekszego problemu z ta dieta, boje sie jedynie o II
        śnieadanie, bo nie chcialabym wygladac jak idiotka jedzac pomidora na przerwie
        w szkole hehe no ale moze jakis sok pomidorowy wypije i ewentualnie kupie sobie
        pistacje.Obecnie jestm bardzo zmobilizowana do tej diety ... zobaczymy tylko
        jak dlugo.

obecnie waze 55kg przy wzroscie 153 uncertain
        rok temu ważyłam 47kg i właśnie do takiej wagi dąże.
        Gorąco pozdrawiam pa
        • mdbee Re: pomoc 26.02.06, 16:48
          co do tego pomidora, to racja - mi tez czasem glupio i chowam sie jak jem
          papryke na przerwie, ale mam ja pokorjona na male kawalki i raczaej nikt tego
          nie zauwaza. orzeszki to dobry pomysl - mniej "wstydliwy" w miejscu publicznymwink
          sok pomidorowy tez jest oksmile a jak nie bedziesz glodna to po prostu nie jedz.
          jeszcze raz powodzenia. (ps. w razie napadu glodu, ktory ciezko powstrzymac
          proponuje mala cole light - wypelnia zoladek i nawet jest sldoka mimo ze nie ma
          cukru) trzymam kciukismile czekam na Twoje efekty smile))
          • wystarczyalicja Re: pomoc 26.02.06, 16:53
            w moim przypadku jest tak ze ja w ogole nie pijam słodkich napoi gazowanych a
            coca-cola to juz zupełnie odpada, mam do niej jakiś wstręt uncertain moim sposobem na
            głód jest guma orbit ale nie można jej rzuć zbyt długo bo daje odwrotne
            rezultaty hehe
    • wystarczyalicja Re: CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE 26.02.06, 19:06
      a czy jest dopuszczalny w I fazie jogurt naturalny 3% tłuszczu?
    • wystarczyalicja Re: CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE 26.02.06, 19:06
      a czy jest dopuszczalny w I fazie jogurt naturalny 3% tłuszczu?nie mam narazie
      innego
      • mdbee Re: jogurt 26.02.06, 19:18
        musze Cie zmartwic - wg ksiazki dr Agatstona (mam ja przed soba) w 1 fazie nie
        mozna jesc zadnych jogurtow! mozna tylko (z produktow mlecznych) serek wiejski
        2& lub 0%. jogurty naturalne bez tluszczu - dopiero w 2 fazie
        • wystarczyalicja Re: jogurt 26.02.06, 19:46
          no to trudno. jeden dzień będe musiała jakoś przeboleć a jutro musze zrobić
          jakies "dietowe" zakupy hehe
    • bebee3 Re: CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE 26.02.06, 21:25
      mdbee mam pytanko, czy w ksiazce jest cos o twarogu 0%? albo maslance? Nie mam
      ksiazki i kasy zeby ja kupic wiec pytamsmile Z gory dziekuje za odp smile
      • bebee3 Re: CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE 26.02.06, 21:26
        Chodzi mi o I faze oczywisciesmile

PS Tez zaczynam od jutrabig_grin
      • mdbee Re: do bebee3 26.02.06, 21:42
        hej bebee3. mozna jesc serek wiejski 2% lub 0%. co do maslanki, to nie ma nic:
        ani w produktach dozwolonych ani w zakazanych nic nie wspominaja, ale skoro nie
        wolno jesc produktow mlecznych to maslanka odpada. ja nie jem zadnych jogurtow,
        kefirow ani maslanek, serek wiejski tez odstawilam i da sie zyc. tylko lykam 2
        razy dziennie preparety wapniowe (np WMC).
    • wystarczyalicja Re: CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE 27.02.06, 16:32
      no i niestety nie zaczelam od dzisiaj uncertain rano sie okazalo ze nie mam nawet
      jajek w domu... ale już sobie zrobiłam zapasy żarełka smile takze od jutra
      startuje smilemam małe obawy co do tej diety bo nie znam dokonca jej zasad i
      poprostu nie chce nic sknocic. Co byście mi zaproponowały na sniadanie (rano
      mam 5 min czasu na jego przyzadzenie)i na II śniadanie w szkole zeby nie
      wygladac idiotycznie np.z 2 jajkamiw rece heeh
      • rathloriel Re: CHCĘ ZACZĄĆ. POMÓŻCIE 27.02.06, 22:44
        Hejka! Moim zdaniem nie ma nic zlego w jedzeniu pomidora na przerwie itd. Czy
        to cos haniebnego, ze sie czlowiek zdrowo odzywia?? Odwagi!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka