08.03.06, 22:40
Witam wszystkich.PO pierwsze wszytkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla nas wszystkich.Po drugie byłam dzis w sklepie ze zdrowa żywnością chciałam kupić słodzik ale pani doradziła mi sorbitol. Sorbitol znany jest jako syntetyczny słodzik dodawany do żywności dietetycznej, dopuszczony do stosowania przez cukrzyków i nie ma takiego szkodliwego działania na zdrowie.Mam pytanie czy ktos używał podonych produktów
Mam jeszcze jedno pytanie czy możecie napisać kilka słów o jogortach owocowych light z jakiej firmy kupujecie.Koło mnie w sklepach nie ma takich.Czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • bebee3 Re: sorbitol 09.03.06, 08:11
      Ja bede kupowac (bo narazie jestem w I fazie, a tu owoce nie teges, a wiec
      jogurty owocowe tez nie tegestongue_out) Jogobelli lub Jogo. Jogoblla to prawie w
      kazdym hipermarkecie jest (Tesco, Geant i tekie tam), Jogo widzialam tylko w
      Tesco.
      Mam prosbe napisz po ile ten sorbitol widzialas i jaka gramtura za ta cene.
      Dzieki z gory kiss
      • drucilla1 Re: sorbitol 09.03.06, 08:35
        Tani to on nie jest niecałe 11 zł za 0.5 kg, ale taka łyżeczka czy pół do kawki
        dziennie i do jakiegoś serka z cynamonem to myśle że na ponad 2 miesiące
        starczy.Można go używac również do słodzenia produktów o wysokiej temperaturze
        np.dodawać do ciast.Lepszy słodzik za opakowanie tez ponad 10 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka