Dodaj do ulubionych

Co robić??

15.10.06, 19:57
Od tygonia próbuję przejść na dietę South Beach. Jednak chleb i ziemniaki to
podstawa mojego żywienia (może w ameryce, skąd pochodzi ta dieta, ludzie
żywią się nieco inaczej). A pozatym nierabardzo co mam nosić do szkoły, u nas
każdy je kanapkę, więc nawet jak ktoś ma jugurt, to każdy zwraca na niego
uwagę. Co mam jeść, np. na obiad?? Bo cała rodzinka je baaaaaaaaaaardzo
niezdrowe pokarmy...Pomocy!!!!
Obserwuj wątek
    • vanilla_coke Re: Co robić?? 16.10.06, 01:13
      adeline12 napisała:

> Od tygonia próbuję przejść na dietę South Beach. Jednak chleb i ziemniaki to
      > podstawa mojego żywienia (może w ameryce, skąd pochodzi ta dieta, ludzie
      > żywią się nieco inaczej). A pozatym nierabardzo co mam nosić do szkoły, u nas
      > każdy je kanapkę, więc nawet jak ktoś ma jugurt, to każdy zwraca na niego
      > uwagę. Co mam jeść, np. na obiad?? Bo cała rodzinka je baaaaaaaaaaardzo
      > niezdrowe pokarmy...Pomocy!!!!

Haha, w Ameryce ziemniaki je sie nawet do sniadania (hash browns, potato wedges
      etc.). A kanapki to typowy lunch. Nie jest zatem tak, ze w Polsce trudniej jest
      z tych rzeczy zrezygnowac. Musisz sie zdecydowac, na czym Ci bardziej zalezy: na
      schudnieciu czy na tym, ze ktos zwroci Ci uwage, ze masz cos zdrowego na lunch.
      Nie rozumiem, co ma opinia innych do Twojego odchudzania. A co do obiadow - nie
      wiem, kto u Ciebie gotuje, ale chyba zrozumie, ze jestes na diecie, i nie
      bedziesz jadla pewnych rzeczy. W ostatecznosci pozostaje przygotowywanie sobie
      oddzielnych posilkow - inspiracji szukaj w ksiazce i na tym i podobnych forach.
    • kwinta5 Re: Co robić?? 25.10.06, 19:13
      wiem coś na temat obiadow gotowanych przez innych,ale w trakcie jedzenia
      można "omijać"to co nie pasuje do diety,jem obiady w szkole bez kartofli-proszę
      o więcej zielonego,z zupy wybieram makaron i reszte plywajacych weglowodanow.na
      sniadanie plastry kalarepy z topionym serem albo z chuda szynka, kawałki sera
      zołtego i ziarna dyni, slonecznika-jak sie gapia, to poczestuj i sie nie
      tlumacz.
      powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka