Dodaj do ulubionych

kawa??????

06.05.07, 21:12
CZY PODCZAS TEJ DIETY MOZNA PIC KAWE??? JAK TAK TO W JAKICH ILOSCIACH??? I
JAKI RODZAJ???
Obserwuj wątek
    • natsu1 Re: kawa?????? 10.05.07, 19:14
      no cześć,ja jestem tydzień na tej diecie,a bez kawy wytrzymałam.....1
      dzień,jestem ''kawoszką''i nic na to nie poradzę.ograniczyłam się do 2 szklanek
      dziennie i jakoś musi mi to wystarczyć,powodzenia
    • annasza33 Re: kawa?????? 10.05.07, 20:12
      ja już pytałam:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20960&w=61303746
      i piję kawę - do dwóch dziennie a i tak chudnę wink))
      • 1dycha Re: kawa?????? 10.05.07, 23:32
        ja też piłam i piję i to w dużych ilościach. Chudnięciu nie przeszkadza, ale może jak ktoś nie pije to mu
        się apetyt zmniejsza? O to przecież też chodzi smile
        • iza.honca Re: kawa?????? 14.05.07, 17:40
          W diecie SB nie chodzi o zmniejszeniu apetytu. Według Agatstone'a "Utrata masy ciała nie będzie następstwem tego, że mniej zjesz. Spowoduje ją to, że bęsziesz jeść mniej pokarmów wywołujących te niedobre pragnienia, mniej produktów, które umożliwiają organizmowi odkładanie zapasów tłuszczu".

A co do kawy, można, ale nie za dużo, najwyżej dwie filiżanki dziennie. Kofeina ma zwiazek ze zdolnością insuliny do prawidłowego przetwarzania przez nas organizm tłuszczów i cukrów.
          Jak dwie filiżanki to za mało, polecam bezkofeinową smile

• renard1 Re: kawa?????? 14.05.07, 21:47
            No właśnie. Zgadzam się z przedmówczynią. I na pewno nie powinno się pić
            Ricore, bo ma chyba za dużo węglowodanów. Czy moze się mylę?
            • iza.honca Re: kawa?????? 15.05.07, 09:00
              Z kawą Ricore masz rację. Nestlé Ricoré to mieszanka kawy rozpuszczalnej składająca się w 40% z kawy naturalnej i w 60% z cykorii, która wprawdzie zawiera magnez, wapń i błonnik, ale jest traktowana jako zboże, a to w pierwszej fazie diety SB jest zakazane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka