sloneczko8309 06.05.07, 21:12 CZY PODCZAS TEJ DIETY MOZNA PIC KAWE??? JAK TAK TO W JAKICH ILOSCIACH??? I JAKI RODZAJ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natsu1 Re: kawa?????? 10.05.07, 19:14 no cześć,ja jestem tydzień na tej diecie,a bez kawy wytrzymałam.....1 dzień,jestem ''kawoszką''i nic na to nie poradzę.ograniczyłam się do 2 szklanek dziennie i jakoś musi mi to wystarczyć,powodzenia Odpowiedz Link
annasza33 Re: kawa?????? 10.05.07, 20:12 ja już pytałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20960&w=61303746 i piję kawę - do dwóch dziennie a i tak chudnę )) Odpowiedz Link
1dycha Re: kawa?????? 10.05.07, 23:32 ja też piłam i piję i to w dużych ilościach. Chudnięciu nie przeszkadza, ale może jak ktoś nie pije to mu się apetyt zmniejsza? O to przecież też chodzi Odpowiedz Link
iza.honca Re: kawa?????? 14.05.07, 17:40 W diecie SB nie chodzi o zmniejszeniu apetytu. Według Agatstone'a "Utrata masy ciała nie będzie następstwem tego, że mniej zjesz. Spowoduje ją to, że bęsziesz jeść mniej pokarmów wywołujących te niedobre pragnienia, mniej produktów, które umożliwiają organizmowi odkładanie zapasów tłuszczu". A co do kawy, można, ale nie za dużo, najwyżej dwie filiżanki dziennie. Kofeina ma zwiazek ze zdolnością insuliny do prawidłowego przetwarzania przez nas organizm tłuszczów i cukrów. Jak dwie filiżanki to za mało, polecam bezkofeinową Odpowiedz Link
renard1 Re: kawa?????? 14.05.07, 21:47 No właśnie. Zgadzam się z przedmówczynią. I na pewno nie powinno się pić Ricore, bo ma chyba za dużo węglowodanów. Czy moze się mylę? Odpowiedz Link
iza.honca Re: kawa?????? 15.05.07, 09:00 Z kawą Ricore masz rację. Nestlé Ricoré to mieszanka kawy rozpuszczalnej składająca się w 40% z kawy naturalnej i w 60% z cykorii, która wprawdzie zawiera magnez, wapń i błonnik, ale jest traktowana jako zboże, a to w pierwszej fazie diety SB jest zakazane. Odpowiedz Link