Dodaj do ulubionych

~*~I FAZA~*~

07.03.08, 21:19
zakładam wątek, bo pomyslałam sobie, ze moze przydałoby sie cos trakiego do
wszystkich osób, które sa podczas pierwszej fazy, po to, zeby sie razem
wspierac, pisac o watpliwosciach, pytac, wymieniac sie doswiadczeniem,
cierpieniem i radoscia z efektów.
Mi na pewno przyda sie cos takiego, bo jest kilka porozrzucanych watkow
plazowiczek na 1 fazie, wiec pomyslałabym, ze miło by było, jakbysmy pisały
razemwink

ja mam dzisiaj 7 dzien praktycznie za sobą, a Wy?
Obserwuj wątek
    • madziuus Re: ~*~I FAZA~*~ 08.03.08, 09:29
      ja chyba 4
      • lenka666 Re: ~*~I FAZA~*~ 08.03.08, 09:34
        10smile
        • douchee Re: ~*~I FAZA~*~ 08.03.08, 11:32
          3 i kawałek czwartego, hihi
          • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 08.03.08, 16:45
            i jak Wam idzie?
            widzicie jakies rezultaty??

ja dzisiaj jestem załamana, jem co musze, a nie co chce, w dodatku mam takie
            pyszne ciasteczka w domu, ale nie mogłam oczywiscie <zła>
            pocieszam sie faktem, ze jeszcze tylko 6 dni....wink
            • madziuus Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 10:14
              ja chyba 5 dzien, nie pamietam big_grin
              • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 18:29
                dzisiaj 9 dzien i kryzys...
                Juz prawie sie złamałam i zjadłam poączka, potem miałam ochote na nalesnika z
                serem, a na koniec kusiły mnie pierozki z serkiem, grrrrr... normalnie taka
                wsciekła byłam;/
                sałatka z tynczyka załatwiła sprawe, niby nie do konca, no ale dobra, moze
                jeszcze przeboleje te 5 dni, pózniej wejdzie cos nowego do jadłospisu i wierze,
                ze bedzie lepiej....
                • douchee Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 18:34
                  Hmm, ja dziś już prawie kończę piąty dzień i w zasadzie nie jest źle... Ratują mnie desery z serków naturalnych homo czy jogurtu naturalnego. Nie ciągną mnie inne rzeczy, bo wiem, że to co ja jem też jest super. Nie lubię tylko tego, że jak coś zjem, to od razu mi brzuch wysadza... Robi się taki wielki i to mnie wkurza, zamiast się zmniejszać on rośnie. Fajny jest tylko rano, dopóki nie zjem i nie wypiję herbaty ;/
                  • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 18:37
                    ja nie jadłam jeszcze zadnego deseru, nawet nie wiem jak je robic.

ja tez mam wrazenie, ze mój brzuch jest wiekszy, ciagle taki napuszony;/ a
                    przeciez od tej dietki brzuch miał stac sie mniejszy?? w sumie własnie na to
                    liczyłam i dlatego zdecydowałam sie na dsb...
                    • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 18:39
                      douchee jak robisz ten deser a la tiramisu?
                      • douchee Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 18:46
                        Lilka, strasznie prosto, a przepis jest na forum smile Bierzesz jajko, rozdzielasz żółtko od białka. Żółtko ubijasz ze słodzikiem i migdałowym olejkiem do ciast. Potem dodajesz naturalny serek homo 0% i dalej miskujesz. Smakujesz, ew. docukrzasz lub doolejasz i na koniec ubite białka, delikatnie mieszasz i wcinasz big_grin jest super mniamuśne i mogę to jeść codziennie, na dodatek można zmieniać olejki zapachowe na inne smaki big_grin
                        • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 09.03.08, 19:56
                          dziękuję, jutro na pewno zrobięsmile
                          • douchee Re: ~*~I FAZA~*~ 10.03.08, 09:13
                            Ja na pewno też big_grin hihihi

Zastanawiam się, jak często można jeść ten serek z jajkiem i słodzikiem. Bo ja mogłabym codziennie big_grin A poza tym, czemu tu tylko my dwie piszemy?? big_grin ;p
                            • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 10.03.08, 20:19
                              reszta pewniepilnie cwiczy, zamiast marnowac czas na internet, bo od siedzenia
                              przy kompie kg nie ubywawink

jadłam dzisiaj ten deserek...tak srednio mi smakował, moze to tez od serka
                              zalezywink ale zawsze cos innego, no i w koncu cos słodkiego, chociaz szczerze
                              mówiac mam ochote na czekolade biała z orzechami tongue_out

jeszcze tylko 4 dni...
                              • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 12.03.08, 11:47
                                jeszcze tylko 2,5 i koniec smile

ale wiem, ze schudłam, mimo ze pewnie jakies drobne grzeszki miałam, bo nie
                                patrzyłam na tabele produktów i jakos specjalnie nie panikowałam, itd. grzechów
                                swiadomych jednak nie robiłamwink

nie schudłam specjalnie duzo, no ale otyła nie jestem i w sumie jadłam ile
                                chciałam, a jednak cos schudłamsmile
                                • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 12.03.08, 20:10
                                  strasznie mnie denerwuje ta dieta...
                                  straszna mam ochote ja przerwac...
                                  nie jest łatwo, Wam tez?
                                  pociesza mnie jedynie fakt, ze moze od soboty bedzie jednak łatwiej, bo jakies
                                  inne, nowe produkty wejda, które moze urozmaicą zycie
                                  a tak z 3 kg chetnie bym jeszcze schudła...
                                  • lenka666 Re: ~*~I FAZA~*~ 13.03.08, 08:37
                                    no ja mam podobnie ale cały czas próbuję sobie wmówić że to złe myślenie (nie
                                    zawsze wychodzi) - i że właściwie ważniejsza jest droga nie cel - no bo jeśli
                                    nawet schudniesz te 3 kg to co dalej? wrócisz do żarcia sprzed diety? i cały
                                    wysiłek na marne.
                                    chyba też zbyt mocno się na tym koncentrujemy, wtedy łatwiej się załamać,
                                    wczoraj dnia 13 zjadłam trochę gorzkiej czekolady i jabłko - tak w ramach
                                    nagrody za dobre sprawowanie,
                                    lil-ka mam nadzieję że będzie można założyć wątek pt. 2 faza - i że wytrwasz,
                                    nie poddawaj się,
                                    ja mam takie wrażenie że 2 faza jest nawet trudniejsza - na 1 jeśli się już
                                    zmobilizujesz to jakoś jesteś w stanie wytrzymać, a dorzucenie węgli powoduje
                                    wzrost apetytu - niestety,
                                    mój problem z 2 polega też na tym, że jakoś trudno mi ustalić menu, nie wiem jak
                                    dużo węgli mogę dorzucać, czy jak zjem na przykład makaron pełnoziarnisty na
                                    obiad to na deser mogę jabłko, a na kolację chlebek?
                                    z resztą widać to doskonale na tym forum - prawie nie ma wątków dotyczących 2 smile
                                    wtedy większość z nas traci entuzjazm (ja z resztą najczęściej też)
                                    • anhes Re: ~*~I FAZA~*~ 13.03.08, 10:24
                                      o tak tak ja zaczełam jesc esbecko 11 lutego (poniedziałek) w sobote
                                      swietowalismy roczek synka i moja wola pękła, ale od nastepnego
                                      poniedziałku (18.02) zaczełam od nowa... więc dawno juz powinnam
                                      wprowadzac wegle ale wcale mi to nie wychodzi ;-(...mało tego w
                                      zeszłym tyg waga wskazywała juz 53,5 w tym tyg 54,5-55 a w diecie
                                      nic nie zmieniłam. wogóle nie wyobrazam sobie wejscia w II faze sad
                                      Jak zjadłam przedwczoraj kilka truskawek to miałam potem takie
                                      ssanie że myślałam że wpierniczę całą lodówkę sad
                                      • lenka666 Re: ~*~I FAZA~*~ 13.03.08, 10:57
                                        no ewidentnie jest coś na rzeczy, ale skoro dsb to sposób odżywiania czas
                                        zarzucić myślenie o odchudzaniu i spróbować kontynuować 2 jak długo będzie
                                        trzeba smile czy ja jestem pionierką na 2? czy ktoś jeszcze próbuje? czekam na
                                        wszystkie wytrwałe plażowiczki na 1... pamiętajcie jedynka to kwestia
                                        mobilizacji - 2 to dopiero wyzwanie smile - zwłaszcza, że kg nie spadają już tak
                                        szybko, byle sie nie poddać!
                                        na zachętę: śniadanie moje dzisiejsze: jogurt naturalny dosłodzony dżemem z
                                        jagodami (z fruktozą ma się rozumiećsmile
                                        • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 14.03.08, 20:55
                                          Lenko nie jestes sama, ja jutro tez zaczynam drugą fazesmile)
                                          juz sobie zrobiłam małe zaukpy.
                                          w sumie to nie wiem co moge jesc, bo raz czytam tak, a raz inaczej.
                                          No ale znm kilka pewnych prouktów, których mi zreszta było brak, wiec to bedzie
                                          zawsze jakies urozmaiceniewink

a marchewke mozna juz?
                                          • eeyore2 Re: ~*~I FAZA~*~ 28.03.08, 13:20
                                            Lil-ka to TY??!!!!!!!

Ja wlasnie dzisiaj zaczynam I Faze kiedys juz mi sie udalo schudnac
                                            na SB i to calkiem sporo... teraz mam porzadna motywacje bo za trzy
                                            tygodnie jest wesele przyjaciolki a ja po urodzeniu dziecka mam
                                            lekki problem z wbiciem sie w ciuchy... juz nie mowiaz o jakiejs
                                            sukience... niby nie waze strasznie duzo ale jakos po ciazy ksztalty
                                            sie zmienily szczegolnie w okolicy pasasad((

No nic rzyczcie mi powodzenia

PS Lil-ka jesli ty Ty to odezwij sie do mnie pogadamy o strych
                                            czasachsmile eeyorek@wp.pl
                                            • lil-ka Re: ~*~I FAZA~*~ 04.04.08, 13:53
                                              hehehe, tak to ja!!!smile

miło Cię tu spotkackiss

i gratuluję bobaska!!

nie mam teraz chwiliki, zeby napisac, moze jutro albo w srodę, albo Ty sie
                                              odezwij, to od razu odpiszę, lil-ka@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka