sara1976 15.04.08, 17:24 Jaka jest Waszym zdaniem najlepsza książka o SB.Dokładna i.t.d.Bo na necie to moim zdaniem są ogólne informacje na temat diety. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anhes Re: Jaką książkę polecacie 16.04.08, 10:13 ja przeczytałam książkę samego twórcy diety i wierz mi że w książce nie ma więcej info niż w necie ( bo droga jaką doszedł do stworzenia diety i krytyka innych sposobów nie była w spektrum mojego zainteresowania ale wydaje mi się że bardziej przydatny jest poradnik ( taka mała książeczka) niż książka dieta sb... ale może dlatego że czytałam poradnik po przeczytaniu książki?? W poradniku masz wyspecyfikowane wszystkie zasady diety a oprócz tego tabele produktów z ich wartościami żywieniowymi i określeniem czy są korzystne czy unikać. Książka to większe lanie wody... Odpowiedz Link
tata.zbiggy Re: Jaką książkę polecacie 16.04.08, 10:33 > W poradniku masz wyspecyfikowane wszystkie zasady diety a oprócz > tego tabele produktów z ich wartościami żywieniowymi i określeniem > czy są korzystne czy unikać. zgadzam się, jeżeli nasza definicja "diety" to "w miarę zamknięty zbiór przepisów kulinarnych do stosowania". natomiast jeżeli ktoś chce wiedzieć więcej na temat tego jak działa organizm, co się tak właściwie dzieje w momencie zjedzenia frytek, niedoboru jakichś składników itd., i na tej podstawie samodzielnie nawigować po przepisach kucharskich, być w stanie ukształtować własną opinię na temat zupełnie nowego, niewymienionego w książce dania, to jednak powinien poznać trochę teorii. Nie wiem czy to zostało przetłumaczone na polski, ale kto zna angielski i interesuje się więcej niż tylko rozpiską co na śniadanie, obiad i kolację, powinien przeczytać to: www.amazon.com/Protein-Power-High-Protein-Low-Carbohydrate-Health/dp/0553380788/ref=pd_bbs_sr_1? ie=UTF8&s=books&qid=1208334139&sr=8-1 Odpowiedz Link
tata.zbiggy Re: Jaką książkę polecacie 16.04.08, 10:48 aha, oczywiście to nie jest książka o South Beach tylko o Protein Power, ale w obu cała sztuka polega na ograniczaniu węgli i zastępowaniu ich tłuszczem i białkiem więc fundamenty są te same. Odpowiedz Link
anhes Re: Jaką książkę polecacie 16.04.08, 14:27 no nie przeczę, ale stwierdzam że w książce dieta south beach Odpowiedz Link
tata.zbiggy Re: Jaką książkę polecacie 16.04.08, 14:36 > taki autozachwyt autora nad swoim genialnym pomysłem, opisy osób > które schudły na diecie... wiem o co chodzi, Agatston nie dość, że uległ tej panice tłuszczowo- cholesterolowej, to jeszcze jak donosiły media sam zajadał czekoladki aż utył za bardzo i jeszcze będzie nas pouczał Odpowiedz Link