aiwlya 12.06.09, 22:37 Chcę rozpocząć dietę ,proszę o wsparcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 13.06.09, 10:01 a z jakiej wagi startujesz? Ja też chciałabym się pozbyć tak 15- 20kg - pozostałości po 2 ciążyteraz jestem 4 dniu SB w I fazie i mam nadzieje że dam radę.Chociaż....w niedziele jest rodzinny obiad (( Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 13.06.09, 18:58 Czesc Dziewczyny! No nareszcie ktoś konkretny. Już miałam doła że tu tylko dziewczynki co chca zrzucic po 5-10 kilo, a ja mam tak dużo. Po zastanowieniu zaczynam w poniedziałek (tj.15 czerwiec) i mam do zrzucenia minimum 25kg. Jak wcześniej pisałam moja waga to (uwaga) 102 kg!!! przy wzroście 172cm. Też nie dawno bo 21 kwietnia urodziłam drugą córeczke. Wierzę że damy rade. Bo razem naprawde łatwiej. Aga, trzymaj się! To tylko obiad, suróweczki też napewno będą... Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 13.06.09, 19:05 A Ty Aiwlya, kiedy zaczynasz? A może już zaczęłaś? Bo wiesz razem łatwiej. I myślałam że może się dołącze? A ta dieta naprawde działa. Ja po pierwszym dziecku na tej diecie zrzuciłam 10 kilo i nic mi potem nie przybyło. Aż do drugiej ciąży gdzie utyłam 30kilo i masakra. Ale wierzę że i tym razem sie uda i już tak zostanie... bo więcej dzieci nie planuje...hi hi A Ty jak tam? Jakie są Twoje gabaryty? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wladych Re: chcę schudnąć 20kg. 06.12.09, 12:44 Szanowne Panie wybierzcie dobra i zdrowa diete, bo glodzeniem nic na dlugo nie zrobicie. Chcecie zobaczcie efekty:chcezdrowoschudnac/blogspot.com/ Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 13.06.09, 19:34 Hmmm to ja troche wcześniej bo 31.12 dostałam na rączki swojego synka ale nadal go karmie więc chyba nie powinnam stosować diety( niestety już nie moge patrzeć na moj wielki brzuch więc ruszam. Na tej dietce byłam już jakieś 2-2,5 lata temu i schudłam 13 kg w ciągu 1,5 miesiąca.Teraz też tak chcę)) A na obiadku napewno będą surówki i inne dania dla mnie bo to ja organizuje obiadek - znając jednak moja mamę napewno będzie też duuużo ciasta i o to właśnie sie boję Odpowiedz Link
kasiania Re: chcę schudnąć 20kg. 13.06.09, 23:28 Ja też. Oby się nam udało! Od sześciu dni jestem na diecie SB, po pierwszym etapie będę się 'męczyć' w drugim do skutku. Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 14.06.09, 09:57 Witam, chętnie się przyłączę, ważę 85 kg przy wzroście 170 cm., zaczęłam w poniedziałek, najgorzej jest ze śniadaniami, mam dość już jajek. Czekam z niecierpliwością na II fazę, gdzie można jeść musli i truskawki. Jednak w tym tygodniu zgrzeszyłam dwa razy i tak myślę, że chyba pociągnę I fazę do 28.06. Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 14.06.09, 11:35 Witam! Start już jutro! Aga, powodzenia na dzisiejszym obiadku, dasz rade a Mama napewno się nie obrazi . Ja juz nie karmię piersią(niestety(((). Ale z pierwszą córcią też tak było, po miesiącu pokarm zanikł, bo mała nie chciała ciągnąc. Wiesz byc może w Polsce by było inaczej, ale obecnie mieszkam w Irlandii i tu nie ma pomocy laktacyjnej. Oni wogóle raczej nie karmią piersią.. Bardzo Polki chwalą bo tu prawie każda chce.... Witam pozostałe Współdietowiczki! Razem napewno damy radę! Powodzenia Lila, na śniadania jest naprawde duzo przepisów. Poczytaj sobie w przepisach a napewno coś znajdziesz oprócz jajek. Np. sałatka z tuńczyka, "kanapki" bez chleba, sałatka z jakąś chudą(najlepiej gotowaną) szynką itp. Wiesz ważne jest żeby polubic diete, bo wtedy do grzechów tak nie ciągnie Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 14.06.09, 18:39 No i zgrzeszyłam(( zjadłam kawałek sernika mojej mamy((kurcze głupio mi że nie dałam rady - jutro zaczna raz jeszcze od początku. Ja startowałam z 85kg przy 168cm i nie wiem czy chociaż jeden kg mniej mam teraz bo na wage wejdę dopiero w piątek-tak dla zasady) Muszę też zacząć ćwiczyć ale ostatnio mam mało zaolau do ćwiczeń bo mały mnie wykańcza fizycznie i psychicznie - zęb w drodze Już nie moge się doczekac aż wrócę do pracy i odpocznę od płaczu i pieluch - okropną jestem mamą :0 trzymajcie sie dziewczyny będzie dobrze. Odpowiedz Link
kika261 Re: chcę schudnąć 20kg. 14.06.09, 19:50 witam. ja również wracam na dobrą drogę, byłam na diecie ale sobie pofolgowałam i efekty juz widze.Wagowo mam podobnie jak Wy, 87 kg wzrost 168cm.narazie do 75 zmierzampowodzenia i trzymam kciuki za nas Odpowiedz Link
kugorki Re: chcę schudnąć 20kg. 14.06.09, 21:20 cześć ja jestem już po dwóch tygodniach I fazy (-3kg) i 1 tygodniu II fazy (jutro się zważę to będę wiedziała), ale ten tydzień był pełen wpadek-zwłaszcza długi, wyjazdowy weekend. Ale szybkie wskoczenie na wagę po powrocie wskazywałoby, że nic nie przybyło, a to byłby sukces ja też po dwóch dzieciach (drugie z końca stycznia). obydwie córki karmione butelką, więc nie mam przeciwwskazań do diety, chociaż ta deita generalnie jest tak skomponowana, że można na niej i karmić i być w ciąży, tylko nie przesadzać z tygorami (zwłaszcza w temacie mięsa i nabiału) kolejny u mnie problem to przedłużająca się infekcja-moja i dzieci. brak chęci, czasu i sił na wszystko, a tym bardziej na dietowanie. jutro idę do lekarza, więc jest jeszcze "szansa" na antybiotyk dla mnie. wtedy niestety zazwyczaj muszę więcej jeść, bo przeciwnym razie mam duże problemy brzuchowe. aha i statystyka-zaczynałam z 82kg. przy wzroście 164cm. plan na najbliższe miesiące-70kg. do końca roku chciałabym zejść do 65kg. i wtedy będzie naprawdę ok. potem mam nadzieję, że zacznę szukać pracy, a dziecię trafi pod obcą opiekę ale to inny temat. POWODZENIA! Odpowiedz Link
laluna1111 Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 09:55 Witam! Dziś mój pierwszy dzień. Zaczęłam od mierzenia swoich obwodów.... straszne No ale tak najlepiej stwierdzic efekty. A waga? Waga się chyba zepsuła bo pokazuje 104kg!!!! Szok! Więc dla mnie już tylko pozostaje dieta. A co u Was? Wiem że ciężko, ale pare grzeszków to jeszcze nie koniec świata. Fajnie że tu pare mamusiek się znalazło. Bo ja też czasami mam ochote uciekac od tych pieluch i wszystkiego co z nimi związane. Kugorki, mam nadzieje że szybko wyzdrowiejesz, wiesz dieta (nawet ta najlepsza) to jednak obciążenie dla organizmu. Powodzenia Kobitki! I odzywajcie się częściej jak Wam idzie. Pa Odpowiedz Link
aaaga80 Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 14:40 witam nie wiem jak u Was ale u mnie dzisiaj całkiem fajny dzień jest ( nie licząc tego że moj syn znowu nie dostał się do żłobka). i nie chodzi mi o dietę ale o to że w końcu przestał padać deszcz, a jak jest słoneczko to wszystko wygląda lepiej i nie ciągnie tak człowieka do słodkości i innych pysznych ale zakazanych rzeczy)) dzisiaj zjadłam brokuł i twarożek i wypilam chyba ze 3L wody. Wiem że twarożek nie jest wskazany w I fazie ale ja świadomie łamie ten zakaz i codziennie zjadam coś z nabiału ze względu na to że karmię synka.a jakos niespecjalnie mam ochote być szczupla ale bezzębna, to już wole odwrotnie Laluna jak dla mnie to pierwsze 3 dni sa najgorsze więc wytrwałości życzę. pozdrawiam Was i OCZYWIŚCIE DAMY RADĘ Odpowiedz Link
kika261 Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 16:07 u mnie też dietkowo jak narazie. Ja zjadam twaróg, bielucha, serek wiejski, bezprzesady to co byśmy jadły jakby nabiału nie wolno było.u mnie dziś rano sałatka z tuńczyka z 3plasterkami szynki,przed chwila serek bieluch z jajkiem pomidorem, ogórkiem i plasterek szynki do tego.na kolacje planuję jakies mięso zrobić z mizeriąi jogurtem naturalnym ale nie wiem czy mi sie uda.o 20 ide na aerobik Odpowiedz Link
aaaga80 Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 18:24 oj ja też chcę na aerobik(( ale przy mojej 2 to bez szans bo mąż dopiero o 23.00 wraca do domu(( Odpowiedz Link
kugorki Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 18:33 aaaga jesteśmy w dpobnej sytuacji ja też bez szans na zorganizowany ruch u mnie z dietą dziś beznadziejnie! na obiad kupiłam gotowe pyzy z mięsem (ale bez konserwantów, bo dziecię miało również jeść). potem truskawki, kolacji pewnie nie będzie. antybiotyk dostałam miejscowy, ale gardło mnie boli. bardziej chce mi się spać niż dietować. do tego dzieci rozwydrzone weekendem-jedno ciągle chce się ze mną bawić, drugie ciągle chce na ręce...jednym słowem padam, a dieta została gdzieś w tle a więc-LIPA Odpowiedz Link
2lila Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 22:50 Ja też jem sporo nabiału wszystko light co prawda, ale nie bardzo sobie wyobrażam jeszcze z nabiału zrezygnować. Na obiad był schab z papryką, pieczarkami, koncentratem pychotka, wszyscy zjedli i smakowało. Obiadki jemy razem, a ja nie bardzo mam ochotę gotować dwa, więc wszyscy jedzą to co ja Z kolacji dziś zrezygnowałam, jeśli chodzi o ruch to pozostaje mi 20 min. do piechotką do pracy, 20 do żłobka i z powrotem, plac zabaw, domowe porządki, prasowanie to mój areobik Odpowiedz Link
kasiania Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 15.06.09, 23:39 Po tygodniu SB z radością zauważyłam, że schudłam prawie trzy kilo. No, oby tak dalej! Odpowiedz Link
laluna1111 Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 16.06.09, 19:02 Hey! Kasiaania! gratuluje, tak trzymaj! napewno spadek wagi jest motywujący. Kugorki! nie martw się. Gdy wyzdrowiejesz możesz znów zacząc. Przecież najważniejsze jest zdrowie. No i oczywiście dzieci. Dziś moja starsza córcia dała mi kośc. Byliśmy na placu zabaw i za cholere nie chciała wracac do domu, a akurat już była pora karmienia młodszej (która tez to głośno oznajmiała;0) i mieliśmy jeszcze wstąpic do sklepu po małe zakupy. Więc ja ją cap za rękę a ona w krzyk! No i się zaczeło... Myślałam że wyjde z siebie i stane obok.. No i troche słaba jestem. Ale się trzymam zaraz zrobie na jutro balażany nadziewane wołowiną i zapiekane. Pycha! A gotowac coś większego to tylko wtedy mogę gdy mąż w domu, bo jak to przy dwójce Mam nadzieje że wytrwam , ale się narazie nie mierze i nie waże. Obiecałam sobie że raz na tydzień i basta! A co tam u Was? Pozdrawiam Odpowiedz Link
2lila Re: Dziś mój pierwsz dzień 1 fazy 16.06.09, 19:40 Ja też się nie mierzę i nie ważę, ale mnie korci strasznie. Chyba dzieci mają dziś kiepski dzień, bo moje też płacze od 30 min i mam już dość, wyszła bym do sklepu po paprykę, ale się boję, czy aby nie lunie za chwilę. Mam ochotę na zupę bułgarską (przepis z forum) ale cały czas mi czegoś brakuje Cisza..., nie płacze, może wreszcie uśnie Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 17.06.09, 09:25 mam doła! wiem że na wagę miałam wejść w piątek ale weszłam wczoraj wieczorem i wiecie co....z 86 spdłam na 85,6 !!!!!!!!!! koszmar jakiś(( może to przez ten nabiał-sama nie wiem ale spodziewalam się troche lepszego rezultatu, chociaż 1kg mniej((no nie mogę powiedzieć żeby mnie to bardziej zmobilizowało(( Odpowiedz Link
laluna1111 Trzeci dzień 17.06.09, 09:58 Aga! Trzymaj się! Powolutku, właśnie na tym polega ta dieta. Powolutku a do celu. Czym dłużej i powoli będziesz zrzucac tym potem wolniej będziesz nabierac. Daj sobie czasu, zwiększ metabolizm spróbuj jakiś cwiczeń. Wiem że cięzko ale dasz rade. U mnie powolutku, głód już minął więc ok. Zobaczymy dzisiaj. pozdrawiam. pa Odpowiedz Link
kugorki Re: Trzeci dzień 17.06.09, 12:13 mój jadłospis na dziś: sucharki, biszkopty, ryż i marchewka. powód? pół nocy wymiotowalam i miałam biegunkę. pewnie od przyszłego tygodnia wrócę na I faze. Ale teraz nie pora na dietę przynajmniej nie na taką typu SB Odpowiedz Link
laluna1111 Re: Czwarty dzień 18.06.09, 11:26 Hey! Co tam u Was Kobitki? Czy ktoś tu jeszcze dietuje i jest na 1 fazie? Kugorki, nie martw się to przejdzie. Zdrowie najważniejsze! Pozdrawiam. U mnie ok. Ale się jeszcze nie ważyłam. pa Odpowiedz Link
kika261 Re: Czwarty dzień 18.06.09, 12:03 hej.ja dietkuje i nawet dobrze mi idzie, jak narazie.chociaz wczoraj zjadłam z 5 ciastek ale to tak przy okresieważyłam sie i jest 2 kg mniej, fajnie zobaczymy jaki bedzie efekt,zważe sie dopiero w poniedziałek.pozdrawiam Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 18.06.09, 14:22 Witam Ja po swoim oszałamiającym spadku wagi 0,4kg na tydzień miałam dzień zalamania. Były platki na śniadanie i małe piwo niskoalkoholowe-nie na śniadanie oczywiście- i nawe loda zjadłam)) na poprawę nastroju.nadal jednak nie jem pieczywa i ziemniaków i makaronow i kaszy i tak dalej.no więc po jednodniowe przerwie zaczynam od początku z tą małą róznicą że odszukam moje plyty z aerobikiem i spróbuje ćwiczyć w czasie kiedy mój maluch zasnie. Tak więc 1 dzień I fazy SB zaczynam i teraz myslę że w ciągu tygodnia pozbędę się aż 0,5 KG Odpowiedz Link
kugorki Re: chcę schudnąć 20kg. 18.06.09, 16:11 no,dziewczyny ja dziś w lepszej formie, spadek wagi dzięki wymiotom oczywiście 1,5kg w ciągu jednej nocy, ale jestem przerażona, że teraz wróci 3kg i będzie po całych moich dwóch tygodniach dietowania! tak czy inaczej, ja dziś nadal na sucharach, na śniadanie dykta z wędliną. potem sucharki. na obiad gotowany kurczak. z powodu ciągłego pobolewania żołądka nadal mam dietę lekkostrawną, więc z SB przeproszę się za kilka dni. powodzenia! Odpowiedz Link
igawroc82 Dołączę od poniedziałku 18.06.09, 17:22 razem z moim mężem On bardziej z przymusu bo przy małym dzieciu nie będę dwóch obiadów robić A od poniedziałku, bo musimy powyjadać to co mamy żeby nie kusiło W weekend jedziemy na zakupy Odpowiedz Link
2lila Kryzys :( 19.06.09, 10:15 Mam dziś kryzys, jestem głodna, boli mnie głowa. Wczoraj byłam w pracy 13 godz., nie wzięłam sobie zapasów jedzenie, bo nie wiedziałam, że będę tak długo i dziś kiepsko się czuję. U mnie dziś drugi tydzień minął, a ponieważ w pierwszym tygodniu zgrzeszyłam dwa razy, to nie wiem, czy zaczynać II fazę, czy jeszcze pociągnąć I fazę. Mam wielką ochotę na truskawki, wczoraj trochę zjadłam. Na wadze -2,5 marzyłam o więcej Odpowiedz Link
laluna1111 Re: Kryzys :( 19.06.09, 19:58 Lila Trzymaj się! Przecież to naprawde dużo -2,5 kg w dwa tygodnie. Pomalutku a do celu. Już nie raz pisałam na tym forum że im wolniej się chudnie (ale w dół) to tym łatwiej będzie utrzymac wagę. A truskawki? no cóż, jak uważasz ale to nie jest jakiś straszny grzech. Nie martw się jeżeli nie powodują napadów głodu i waga nie wzrasta to troszke można Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 09:46 Wczorajszy kryzys skończył się na podjedzeniu orzeszków pisatacjowych w zbyt dużej ilości i dzisiejsza waga do góry, no cóż zdarza się. Teraz w piekarniku placuszki serowe się pieką, oj będzie śniadanku "full wypas" Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 11:54 Witam Kochane! No co tu taka cisza? Ja dziś mam dobry humor, wczoraj zrobiłam sobie wieczorem piling kawowy. Mówie Wam rewelacja, polecam i dziś skóra delikatniejsza i gładsza. Dostałam przepis od fantastycznej współdietowiczki na diecie Cambrigde. Polecam. Wogóle zauważyłam ze odkąd cwicze mam jakby lepszy humor. Ta dieta i cwiczenia dodają mi energi. Chociaż z dwójką dzieci i z daleka od domu(jak wiecie mieszkam w Irlandi) mam czasem ochote dac sobie spokój i uciec jak najdalej... Ale dam rade. A co u Was? Jak Wam idzie? piszcie, musimy się razem motywowac. Lila nie martw się, każdemu z nas zdarzają się wpadki. Trza się podnieśc i do przodu!!! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 15:44 ja się nie odzywam bo nie mam czym się chwalićwlaściwie to same gorsze dni tzn. dieta poszla w ... powiedzmy oddaliła się trochę. Wróci od poniedzialku ale narazie nic o niej nie słychać wiem moja wina moja wina i jeszcze raz moja wina no cóż poprawię sie obiecuję. czytałam że Iga zaczyna od poniedzialku więc ja razem z nią zacznę od początku bo w niedzielę mam jeszcze chrzciny. Buziaczki Odpowiedz Link
kika261 Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 19:45 ja tez sie dzisiaj nie popisałam, zjadłam kilka ciastek, a teraz wpieprzyłam bułkę z sałatą szynka pomidorem(ale bułka razowa)mniam... kurcze, wszystko z nudów, nie mam się czym zająć i wcinam(( od jutra poprawa Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 11:55 A, Lila co to za placuszki serowe? Możesz dac przepis? Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 19:47 Placki serowe mozna upiec na patelni, takiej nie przywierajacej lub szybciej wlewajac do brytfanki a pozniej do piekarnika. Ja zwyklle biore 30 dkg sera bialego i 3 jajka. Biane ubijam osobno, a zoltka lacze z serem i slodzikiem, po czym dodaje piane i wlewam na brytfane. Pieke 30 minut w tem. 150 stopni. Mnie bardzo smakuje zastepuje Dederki To z forum Vitalia - Dieta South Beach, masa świetnych przepisów, a mi się bardzo chciało czegoś słodkiego i sobie dobrze zrobiłam Odpowiedz Link
kugorki Re: chcę schudnąć 20kg. 20.06.09, 21:03 cześć ja miałam ostatnio same ciężkie przejścia zdrowotne i w ogóle rzuciłam dietę. grzeszę na całego-podjadam lody, po zatruciu jadłam pieczywo (suche, ale zawsze). Teraz zaczynam znowu wracać na jedyną słuszną drogę, ale po 4 tygodniach nadal jest -3kg i ani grama mniej. za tydzień wyjeżdżam z dziećmi na działkę. mam nadzieję, że chociaż będzie mi trudniej z zaopatrzeniem, to bieganie za dzieckiem poskutkuje. W zeszłym roku będą w ciąży, a siedząc na działce ze starszakiem schudłam prawie 4kg! będąc w ciąży!! a w tym roku co prawda może być mniej biegania, to jak potrzymam przy tym dietę to będzie ok. słuchajcie, a co z pieczywem chrupkim?! dziś kupiłam wasa sport-w 100% pełne ziarno. dla mnie 3 takie kanapki zapełniają zupełnie żołądek i to na długo. ale jednak są kaloryczne... zakładam, że zostaję na II fazie, na I fazę wrócę dopiero we wrześniu... jeszcze tydzień Was poczytam, a potem sama będę musiała się pilnować pozdrawiam Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 21.06.09, 20:49 dziewczyny, wiecie co się stało?! dzisiaj prosto po obfitym obiadku weszłam na wagę i wiecie co... 83,5kg a więc 2,5kg mniej. jestem bardzo bardzo bardzo zadowolna i zmotywowana do działania)) Odpowiedz Link
laluna1111 Dziś pierwsze ważenie i witam startujące koleżanki 22.06.09, 10:01 Cześc! Jw. Dziś było pierwsze ważenie. I o dziwo -3,5kg po pierwszym tygodniu, więc jestem zadowolona i zmotywowana. Choc jeszcze mam wagę trzy cyfrową(101kg)to i tak się cieszę. A, dziś witamy startujące koleżanki. Pamiętajcie, połowa sukcesu jest w głowie... Dacie radę i życzę powodzenia. Oczywiście piszcie jak najwięcej. Aga, gratuluję, grunt to nastawienie, więc do roboty U nas świeci dzis słoneczko więc mam dobry humor, ale zaraz jadę z moją młodszą na szczepienie(pierwsze w ośrodku) więc troche mam stracha i zero głodu. Ale sałatke zjadłam , choc gul w gardle stał.... Piszcie dziewczyny co u Was, bo to naprawde motywuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kugorki Re: Dziś pierwsze ważenie i witam startujące kole 22.06.09, 11:54 cześć ja wczoraj po obfitym obiedzie u mamy i "kilogramie" czekoladek mam tę samą wagę od tego tygodnia zamierzam wrócić do ćwiczeń (głównie brzuch, po dwóch cc) a dietę zostawiam jak dotychczas-czyli II faza-to co w I fazie, ale z dyktą i owocami. nabiału i tak nie ograniczałam, bo nie umiem się bez niego obyć. nastawieniem mam dobre, bo jestem pewna, że wakacje mi pomogą Odpowiedz Link
igawroc82 Re: Dziś pierwsze ważenie i witam startujące kole 22.06.09, 13:03 Heh, ja schudłam 0,5 kg zanim zaczęłam dietę Do rzeczy: Waga startowa: 82,5 kg, dzisiaj pierwszy dzień więc zważę się za tydzień Póki co żyję, na śniadanie tuńczyk z jajkiem hehe, pyszności Ale już wiem że całkiem nie dam rady się trzymać diety, nie przeżyję bez porannej kawy z mlekiem Odpowiedz Link
kika261 Re: Dziś pierwsze ważenie i witam startujące kole 22.06.09, 14:22 hej, hej u mnie 3kg mniej mimo tego że podjadałam ale tylko w weekend ciacha i kromki z białym pieczywem i masłem i cos tam do tego teraz staram sie być na 1 fazie ale nie obiecuję jak bede głodna to dorzuce jakieś owoce albo kromeczkę tylko z ciemnym pieczywem, zobaczymy jak sie to potoczy papatki Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 22.06.09, 16:44 ja dzisiaj jestem grzeczna bardzo i trzymam sie diety.wieczorkiem jak mały będzie spał to trochę poćwiczę- taki mam plan dziewczyny możecie polecić jakieś fajne kremy albo balsamy do ciała. Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 22.06.09, 17:50 Ja wczoraj poległam i dziś +1 , powiem szczerze, że czułam się później okropnie, nie psychicznie, ale fizycznie, nawet chleb mi nie smakował. Najgorzej mi bez owoców Od piątku zamierzam iść na aerobik, w czwartek mam obronę pracy licencjackiej, starsze dziecko wyjechało na wakacje, więc myślę, że jestem w stanie zacząć chodzić. Ja piję dwie kawy dziennie, nawet nie ma takiej możliwości abym nie piła. Jestem pracującą, studiującą, mamą dwójki, bez dopalaczy nie daję rady Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 22.06.09, 23:10 Hey! no to już wieczór a ja nic nie cwiczyłam, byłam dziś z malutką na szczepieniu i bardzo marudna jest, tylko na rączkach u mamy. Teraz spi a ja ledwo żyję... Iga, kawkę rano możesz wypic. Najlepiej z mlekiem 0,5 lub 0,0 i słodzikiem i powinno się ograniczyc do jednej dziennie. Ale ja też pije czasami dwie. Więc ok, tylko jak już kawe pijesz to herbatkę sobie daruj. Aga, polecam balsamy z Vichy. Sa super. No i mój "najukochańszy" peeling kawowy. Pozdrawiam serdecznie. pa Odpowiedz Link
igawroc82 No i zadłam normalny obiad :( 23.06.09, 19:10 Byłam głodna i zjadłam z jajkiem i sałatą 2 ziemniaki Odpowiedz Link
ag_a87 Zaczynam za tydzień :) 23.06.09, 15:46 Witam, mam mocne postanowienie dokończenia diety, ale mogę ją rozpocząć dopiero w przyszły wtorek (po drodze jest pewien wyjazd, na którym nie będę mogła wybrzydzać, co do jedzenia :] ). Aktualnie jestem na diecie kapuścianej - drugi dzień z siedmiu. Zaczęłam więc chcę dokończyć, ale SB zdecydowanie bardziej mi się podoba, bo więcej wolno Pozdrawiam, trzymam kciuki za Was, a Wy trzymajcie za mnie Odpowiedz Link
janicka123 Re: chcę schudnąć 20kg. 24.06.09, 10:01 Ja też dietetuję na SB. Jestem już 3 dni i na razie jest ok. Nie czuję się głodna, wczoraj tylko strasznie bolała mnie głowa, ale nie wiem czy to od zmiany pogody czy od diety.... Grzeszków za dużo nie mam. Wczoraj tylko byłam na wyjazdowym i skusiłam się na kawę mrożonoą z lodami.... ;-/ No i obawiam się jak będzie dzisiaj, bo kolega obchodzi imieniny i mnóstwo pyszności leży i kusi..... Strasznie kusi..... Myślicie, że taka galaretka z ciasta to będzie straszny grzech? A wogóle to mam wrażenie, że na tej diecie jem więcej niż normalnie. Może dlatego takie mam wrażenie, że staram się jadać min.5 posiłków dziennie (do tej pory były 2-3) i smakuje mi to, co jem, więc nawet się rozkoszuje tą dietą.... I zauważyłam, że mam jakoś więcej energii i spodnie ciut luźniejsze się zrobiły. A Wam jak idzie? Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 24.06.09, 11:08 Czesc wszystkim! Iga! nie przemuj się tym obiadem, zacznij od nowa... Spróbuj się zmotywowac, pomyśl jak juz za 2 tygodnie będzie.. Witaj Janicka! co do galaretki to nie bardzo...Wiesz, najlepiej nie popełniac grzeszków, bo wtedy zwiększa się uczucie głodu. A to prawda że ta dieta jest smaczna bo je się często , to co się lubi i można w dużych porcjach... U mnie dziś 10 dzień 1 fazy. Jest ok, ale mam mniej energi niż wcześniej. Wiem to spadek cukru, zmęczenie(2-ka dzieci) i przez ostatnie 2 dni nie cwiczyłam. Ale dzis już się biorę i wiem że potem przejdzie. Wczoraj wieczorem wpadli do nas znajomi z 2 pudełkami pizzy.... No myśłałam że ich udusze, ale cóż. Dałam rade. Zjadłam kawałek ogórka i było ok. Myślałam o tym czy by czasem nie zacząc brac jakiś witamin czy preparatów.. Co Wy na to? Bo słaba jestem, mało śpie. Może to by pomogło.Ale czy nie zakłóci diety? Piszcie co tam u Was i jak Wam idzie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 24.06.09, 11:20 Ja właśnie siedzę nad miską sałaty z łososiem Jutro obrona, dostałam okresu, więc czuję się paskudnie Najgorzej, że głowa boli, a tu uczyć się trzeba. Wczoraj kupiłam czekoladę bez cukru, pychotka. C Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 07:17 Dziś sukces: waga 81,7, mam nadzieję, że będzie dziś więcej sukcesów Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 10:27 Lila, powodzenia na obronie!!! Trzymam kciuki Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 10:29 U mnie dziś spadek sił. Już wczoraj było lepiej a dziś znowu jakaś słaba forma. Ale nic nie poddaję się. Niedługo faza druga, więcej węgli, więcej siły A co u Was? Bo jakoś nic nie piszecie... Mam nadzieję że nikt nie zrezygnował... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
ag_a87 Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 10:33 Dziewczyny, tak jak pisałam dwa dni temu od wtorku zaczynam dietę SB. Czytając to forum jedynie coraz bardziej się motywuję - dzięki PS. Jeśli waga dobrze pokazuje to na mojej kapuścianej diecie ubyło mi od poniedziałku 1,5 kg Jednak szczerze - nie polecam tej diety [zmęczenie, głód] Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 10:46 Oj, raz próbowałam diety kapuścianej z bardzo marnym skutkiem, okropność Soyth beach zdążyłam polubić, mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej. Na początku jest trudno, teraz po dwóch tygodniach jestem odważniejsza w jedzeniu, jem większe porcje, znalazłam potrawy, które odpowiadają moim upodobaniom np. ostatnio na śniadanie serek Turek (5% tłuszczu) ze słodzikiem i łyżką kakao + kawa z mlekiem (0%) dużo bardziej odpowiada mi takie śniadanie niż jajka Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 10:58 Dieta kapuściana? bleee... Próbowałam i masakra. Kapusta już mi bokiem wychodziła. Do znudzenia. A i efekty marne. Lila, myślisz że z tym serkiem to dobry pomysł? 5% to troche dużo nie? Nie chcę się wymądrzac, może znajdzie się jakis ekspert SB co mógłby się wypowiedziec? Bo ja z chęcią bym taki serek też zjadła... Odpowiedz Link
janicka123 Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 11:53 Ja dziś też jakieś gorsze samopoczucie mam. ALe nie daję się! Tylko wszyscy naokoło mnie próbują mnie namówić na pizze czy ciasto! Póki co trzymam się - na razie 4 dzień diety i efektów nie zauważyłam. A jak Wam idzie? Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 15:35 oj witam wszystkich zrobiliśmy sobie z dziećmi 2 dniowy wypad do babci a wlaściwie prababci na wieś i dopiero dzisiaj wrocilam a tu tyle wpisów.... do tyłu jestem z czytaniem przyznaje bez bicia że wczoraj zgrzeszyłam wszystkim czym mogłam bo z babunią inaczej sie nie da.... dzisiaj wrócilam na dobrą drogę ale myślę że troche za dużo mam tych przerw w diecie od poniedzialku wracam do pracy to będę bardziej zorganizowana i chyba będzie łatwiej tak myślę. pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiania Re: chcę schudnąć 20kg. 25.06.09, 15:49 Ja już czwarty dzień na drugim etapie jestem i jest różnie. Po pierwszym schudłam cztery kilo, a na początku drugiego znów przytyłam (choć teraz znów mi to zeszło). Trzeba bardzo stopniowo wprowadzać nowości - na razie dodałam tylko pieczywo Wasa, płatki Fitness i jogurt owocowy light. Owoce muszą poczekać. Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 27.06.09, 07:33 Znów mniej na wadze Dziś jedziemy na weekend na Mazury i będę skazana na jedzenie ośrodkowe, mam nadzieję, że nie będzie za dużo w poniedziałek na wadze. Kończę I fazę, byłam na niej trzy tygodnie z kilkoma grzeszkami Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 27.06.09, 07:47 Lila gratuluje spadku wagi. to teraz powoli w II fazę wchodzisz? życzę dalszego spadku wagi i osiągnięia tej wymarzonej troche zazdroszczę Wam tego wekendu na Mazurach tez bym chciała-chociaz ja chyba wole morzeale w poniedziałek do pracy i zero urlopu przez najbliższe kilka miesięcy więc...(( troche mi żal tych wakacji bez wyjdu ale szykujemy się do budowy domku to budżet cienki jest baaardzo a jeszcze nie zaczeliśmy(( miłego wypoczynku Odpowiedz Link
ani-a9 zaczynam 28.06. - kto się dołączy? 27.06.09, 23:32 Hej, ja tez mam sporo do zrzucenia (ok 26 kg).. przymierzam się od dawna do tej diety, ale na razie wytrzymałam 2 dni.. ale muszę się od jutra zmobilizować.. karmię piersią mojego 7 miesięcznego smyka, wazę ok 94 kg mam jeszcze na karku 6 kg ciążowych i reszta wcześniejsza. 4,5 roku temu schudłam na tej diecie dosyć ładnie, licze ze w końcu powtórzę ten sukces bo obecnie nie mogę na siebie patrzeć pozdrawiam Wszystkich i trzymam kciuki Odpowiedz Link
laluna1111 Re: zaczynam 28.06. - kto się dołączy? 28.06.09, 11:22 Witaj Aniu! Dołącz do nas! Ja chyba zostane jeszcze tydzień na 1 fazie. Jak czytałaś może też jestem właśnie po ciąży i też chciałabym stracic ok 25/30 kilogramów. Po pierwszym tygodniu było -3 kg a jutro się ważę i liczę na kolejny sukces. Pisz jak tam u Ciebie i jak Ci idzie. Napewno razem łatwiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
laluna1111 Chce zrzucic 25kg 28.06.09, 11:30 Dawno nie czytałam forum, bo jakoś nie mieliśmy internetu. A tu widzę coraz więcje koleżanek. Świetnie, razem napewno łatwiej. U mnie narazie ok, choc wczoraj troche za dużo orzechów zjadłam. Dziś jedziemy pobiegac trochę po parku i placu zabaw to się zrzuci A moja młodsza córeczka ostatnio troszkę marudzi wię w sumie nie mam czasu myślec o jedzeniu.... Jutro ważenie, aż się boję , bo jakoś specjalnie nie widzę efektów. Może mierzenie wypadnie lepiej. A co u Was? Pozdrawiam współdietujących.pa Odpowiedz Link
mama-ani7 Re: Chce zrzucic 10 kg (na początek ;) 28.06.09, 21:04 Witam! Jestem tu po raz pierwszy. Wcześniej nigdy nie stosowałam diety (była szczupła). Teraz po drugim porodzie nie mogę na siebie patrzeć (ważę 77 kg przy wzroście 173 cm). Nie karmię juz piersią, więc mogę spokojnie zacząć. Uwaga, zaczynam jutro - trzymajcie kciuki Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ani-a9 Re: chcę schudnąć 20kg. 28.06.09, 21:52 Dziewczyny ja jednak dziś nie zaczęłam wymiękłam i się objadłam za 2.. zła jestem, ale jutro spróbuję się juz na serio zmobilizować. Pozdrawiam Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 29.06.09, 10:01 Cześc! Witam Mamę Ani, miło że jesteś z nami. Pisz jak Ci idzie. Ania9, nie poddawaj się, uda Ci się. Ta dieta naprawde działa, a potem nie będziesz już czuc głodu. I możesz jesc tak dużo dobrych rzeczy... Jak polubisz dietę to napewno mniejszą ochotę będziesz miec na robienie grzeszków, podjadanie. Powodzenia. U mnie dziś było ważenie. I -1kilogram w tym tygodniu. . Trochę mało, bo spodziewałam się więcej. Ale w dół. Razem po 1 fazie - 4,5kg.Obwody mi się zmniejszyły, najwięcej w pasie-8cm. Więc do przodu. Dzisiaj kończy mi się faza 1 ale pociągne jeszcze kilka dni, może do czwartku, a potem jabłko(tego najbardziej mi brakuje). Stopniowo dodam kaszę, i jakiś pełnoziarnisty chleb. Reszta bez zmian. I oczywiście woda. Wczoraj mało piłam, bo miałam bardzo zajęty dzień( po prostu zapominałam pic....) i dzis się czuję cięższa... Jednak picie 2l wody jest bardzo ważne. W sobotę mam ważną impreze. Będą 2 torty(!), kupę ciast ( znając moją przyjaciółkę to napiecze z 5 blach) oraz olbrzymia ilośc jedzenia i alkoholu. I to wszystko dla mnie na pokuszenie... No, na lampkę wina to się skuszę.... I postaram się byc silna. Mam jej pomóc ze sałatkami, więc zrobie takie jakie ja będę mogła jesc i może przeżyję! A co tam u Was? Jak tam początki? Z tego co pamiętam dziś pare dziewczyn miało zacząc. Piszcie jak Wam idzie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
janicka123 Re: chcę schudnąć 20kg. 29.06.09, 12:41 Ja juz tydzień na SB. Nie wiem jaka była waga początkowa, ale czuję się lżejsza. Mam 4 cm mniej w pasie, więc trzymam się dalej. Dodatkowa motywacja - wczoraj zakupiłam wagę łazienkową i ważę więcej niż myślałam... dużo więcej.... a mam dopiero 23 lata, nie byłam w ciązy itp. tylko sama się tak zaniedbałam! Ale teraz postanowione - muszę zgubić min 20 kg. Od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i nie mogę sie poddać! Chociaż wczoraj włączył się mój mechanizm działania, tzn. po tym jak waga wskazała ponad 80 kilo źle się poczułam i wynalazłam ukrytą dla gości czekoladkę i zjadłam dwie.... ;-/ chwilowo było mi lepiej, chciałam sięgnąc po więcej ale się powstrzymałam - i to już uważam za sukces, bo nie potrafiłam do tej pory poprzestać na niewielkiej ilości. Później zmierzyłam się i jak zobaczyłam, że mam te 4 cm mniej w pasie to pomyślałam, że idę dobrą drogą i muszę wytrwać. Chociaż jest ciężko - dzisiaj mam wyrzuty sumienia przez tę czekoladę i ogólnie kiepskie samopoczucie ale dam radę! Dam radę razem z Wami, prawda? Jak idzie reszcie plażowiczek? Odpowiedz Link
igawroc82 Re: chcę schudnąć 20kg. 29.06.09, 13:50 Ja ponownie będę zaczynać, od jutra bo na dzisiaj już mam gotowy obiad. Mąż jak zobaczył przepisy to stwierdził że głodny chodzić nie powinien i też chce dietować (waży 97 kg) także będę miała nie dość że wsparcie z jego strony, to nie będzie mnie kusić dotychczasowe żarełko Waga cały czas 82,5 czyli przynajmniej stoi a nie idzie w górę Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 29.06.09, 14:21 Janicka, nie martw się tą czekoladą, każdemu się zdarza. Ważne że się nie poddałaś i idziesz do przodu. Trzymam kciuki. Iga, fajnie się odchudzac z kimś, napewno łatwiej. Ja muszę (jak pewnie większośc )gotowac dwa obiady. Więc to powinno byc dla Ciebie motywujące . pozdrawiam Odpowiedz Link
mama-ani7 Re: chcę schudnąć 20kg. 29.06.09, 23:03 Oj, a tak dobrze szło do wieczora Złamałam się i zjadłam słodycze Zaczynam od jutra, muszę !!! Odpowiedz Link
jmama Re: chcę schudnąć 20kg. 29.06.09, 23:31 Witam! Ja jestem dziś po 1 dniu. Troche jestem teraz głodna ale menu miałam dziś ubogie - jutro dopiero zrobię porządne zakupy i skorzystam z przepisów. Jak sporo z Was mam 2 dzieciaczków w tym maluszka z 25 marca br. już nie karmię więc mogę dietkować. Chciałabym zrzucić ok. 25 kg - startuję z 77,5 przy wzroście 160. Mam nadzieję, że mi się uda i za Was też trzymam kciuki. Odpowiedz Link
ani-a9 po pierwszym dniu.. / parę pytań nt SB? 30.06.09, 08:54 Wczoraj jeszcze nie było wzorowo, ale lepiej - wszamałam: 2 kawy z mlekiem kefir 230g kefir 330g 2 gorące kubki <no własnie można????> jajecznica ze szczypiorkiem i chudą polędwiczką na łyżce oleju no i na wieczor pół litra koktajlu z truskawek (nie dosładzany) - dostałam od rodziców piękne truskawki i nie mogłam sie oprzec no ale wstęp mam do SB powiedzmy i na wadze dziś pół kg mniej dziś oby już był ładny dzień I fazy Dziewczyny co jecie w pracy??? bo ja na razie nie mam pomysłu co brać do pracy. Moża kefir i maślankę? a w ogóle to Wy się tak super trzymacie zasad z książki czy jakieś tam odstępstwa dajecie? piszcie co jecie, może będziemy mogły podpatrzeć bo ja generalnie mam mało czasu na przygotowanie posiłków - malutkie dziecko, pracuję i jakoś tak wychodzi pozdrawiam i Trzymam za Was kciuki!! Odpowiedz Link
mh8 Re: po pierwszym dniu.. / parę pytań nt SB? 30.06.09, 09:05 Jakoś nie mogę znaleźć w sobie prawdziwej motywacji do dietowania. Co schudnę, to zaraz nadrabiam. Do dobrego samopoczucia brakuje mi - 6, -7 kg . Dzisiaj się ważyłam i wyszło mi na wadze 73 kg. (mam 164 cm wzrostu) i chociażby nie wiem co muszę w końcu zrzucić ten nadmiar, który został mi po drugim dzidziusiu – mój synek skończył 10 miesięcy. Po pierwszym dziecku nosiłam nadwagę 20 kg., których udało mi się pozbyć – to była harówka, która co dziwne zamieniła się w przyjemność. Lubiłam patrzeć jak chudnę i mieszczę się w fajne ciuchy i czuję się lepiej, to mnie motywowało do dalszego odchudzania. Tak więc z 85 kg zeszłam do 63 – i wiem, że można to zrobić, ale potrzebna jest motywacji i silna wola. Chciałabym zacząć od dzisiaj i wytrwać jak najdłużej – niezdrowe zamienić na zdrowe na jak najdłużej bo najgorsze są powroty do złych nawyków. Do pracy zabieram twarożek – taki zrobiony w domu ze szczypiorkiem i śmietaną 10% w małej ilości lub kefirem. Można zabrać też sałatki – sławną sałatkę z tuńczyka, sałtkę z pomidorów i ogórków. Moja dieta też nie będzie typowo SB – bo pozwolę sobie na truskawki. Odpowiedz Link
laluna1111 Re: po pierwszym dniu.. / parę pytań nt SB? 30.06.09, 11:36 Dziewczyny! Wklejam zasady SB, bo widzę że są pytanka. Najważniejszą rzeczą w SB jest przestrzeganie zasad w 1 fazie, aby zabic uczucie głodu. W 2 fazie wprowadzamy powolutku produkty z węglami i obserwujemy reakcje. Jak zwiększa się uczucie głodu (np. po jabłku) jabłko narazie odstawiamy i próbujemy dalej, bacznie obserwując wagę. A oto zasady "PROSTO Z KSIĄŻKI" CO MOŻNA JEŚĆ: Wołowina: Chude części takie jak górna część udźca, polędwica także mielona Drób (bez skóry): Bekon z indyka (2 plastry dziennie), kura kornwalijska, piers kurczaka i indyka Owoce morza: Wszystkie rodzaje ryb i skorupiaków Wieprzowina: Chudy bekon, szynka gotowana, polędwica Cielęcina: Górka, górna cześć udźca, kotlet z udźca Mielonka śniadaniowa: Tylko beztłuszczowa lub niskotłuszczowa Sery (beztłuszczowe lub niskotłuszczowe: Amerykański, Cheddar, feta light, mozzarella Ligot (Santa Lucia), parmezan, provolone, risotta, serek wiejski chudy, string, chudy twaróg, Nabiał: Mleko 0%, jogurty naturalne chude bez cukru (jogo vita), maślanka 0% Orzechy: Masło orzechowe 1 łyżeczka, połówki orzechów pecan 15szt, orzechy arachidowe 20 małych, orzeszki pistacjowe 30szt Jajka: Spożycie całych jaj nie jest ograniczone, chyba że twój lekarz zaleci inaczej. W razie potrzeby stosuj białka lub substytuty jaj Tofu: Odmiany miękkie, niskotłuszczowe lub lite Warzywa i rośliny strączkowe: Bakłażany, brokuły, cukinia, fasola (czarna, Jaś, ciecierzyca, szparagowa, strączkowa, czerwona kidney, soczewica, Limańska, bób, soja, groch łuskany), groszek bezłykowy, grzyby (wszystkie odmiany), jarmuż, kalafior, kapusta, karczochy, kiełki lucerny, ogórki, rukiew wodna, rzepa, sałata (wszystkie odmiany), seler, szparagi, szpinak Soki warzywne: Sok pomidorowy bez cukru, soki wielowarzywne jeśli nie zawierają zabronionych warzyw (marchwi, ziemniaka, buraka) Tłuszcze: Olej z rzepaku typu Canova, oliwa z oliwek Przyprawy i dodatki: Bulion, smażyk Knorr’a, olejki zapachowe (migdałowy itp.), pieprz, sos chrzanowy, wszystkie przyprawy bez dodatku cukru Słodkie przekąski (ogranicz do 75kcal dziennie): Gorzkie kakao, galaretka bez cukru, guma do żucia bez cukru, lody na patyku beztłuszczowe, substytut cukru, twarde cukierki bez cukru, czekolada w proszku bez cukru CZEGO UNIKAĆ: Wołowina: Mostek, żeberka, wątroba, inne tłuste części Drób: Gęś, kaczka, skrzydła i nogi z kurczaka, przetworzone produkty z drobiu Wieprzowina: Szynka pieczona w miodzie Cielęcina: Mostek Sery: Brie, edamski, pełnotłuste Warzywa: Buraki, jamsy, kukurydza, marchew, ziemniaki białe, ziemniaki słodkie (bataty), pomidory ogranicz do 10 koktajlowych lub 1-2 normalnych dziennie Owoce W 1 fazie należy unikać wszystkich owoców i soków owocowych. Skrobie i węglowodany: W 1 fazie należy unikać wszystkich produktów skrobiowych. Wyklucz między innymi: macę, makaron, owsiankę, pieczywo, płatki zbożowe, produkty mączne i pieczywo cukiernicze (wszystkie rodzaje), wszystkie rodzaje ryżu Nabiał: W 1 fazie unikaj wszystkich produktów nabiałowych. Wyklucz miedzy innymi: jogurty, lody, mleko, mleko sojowe Inne: Wszelkie alkohole, w tym wino i piwo Przykładowe menu z książki: Dzień 1: Śniadanie: 180ml soku wielowarzywnego, 2 babeczki jarzynowe quiche, kawa lub herbata bezkofeinowa z odtłuszczonym mlekiem i substytutem cukru Przekąska przedpołudniowa: 1 paluszek z częściowo odtłuszczonego sera mozzarella Lunch: Plastry piersi kurczaka z grilla na sałacie rzymskiej; 2 łyżki sosu winegret (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, przyprawy bez cukru) lub 2 łyżki sosu o małej zawartości cukru; aromatyzowana galaretka bez cukru Przekąska popołudniowa: Seler nadziewany jednym trójkącikiem serka topionego Light Obiad: Łosoś z rusztu z rozmarynem, szparagi gotowane na parze, sałatka (mieszane warzywa liściaste, ogórek, zielona papryka, pomidory winogronowe) oliwa z oliwek i ocet balsamiczny do smaku Deser: Krem waniliowy z ricotty light (1/2 szklanki serka +aromat waniliowy + słodzik) Dzień 2: Śniadanie: 180ml soku pomidorowego; jajka po florencku (1 jako w koszulce podane na ½ szkl. Szpinaku przysmażone na oliwie z oliwek); 2 plastry chudego bekonu; kawa lub herbata bezkofeinowa z odtłuszczonym mlekiem i substytutem cukru Przekąska przedpołudniowa: Do 10 pomidorków koktajlowych nadziewanych serkiem wiejskim Ligot Lunch: Sałatka szefa kuchni (co najmniej po trzydzieści gramów szynki, indyka i sera niskotłuszczowego na mieszanych warzywach liściastych) 2 łyżki sosu winegret (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, przyprawy bez cukru) lub 2 łyżki sosu o małej zawartości cukru Przekąska popołudniowa: Seler nadziewany jednym trójkącikiem serka topionego Light Obiad: Opiekany stek z polędwicy wołowej; brokuły gotowane na parze; puree „ziemniaczane South Beach (4 różyczki kalafiora, 3 dag mleka pół na pół ze śmietaną, przyprawy) Deser: Krem kawowy z ricotty Odpowiedz Link
laluna1111 Re: po pierwszym dniu.. / parę pytań nt SB? 30.06.09, 11:43 Oczywiście dopuszczane są jakieś odstępstwa (np. o% jogurt naturalny) ale wszelkie inne powodują ataki głodu. Np. Ja przedwczoraj obżarłam się orzechów i na drugi dzień znów musiałam walczyc z głodem, a już go nie było... A dziś waga w miejscu (zacieła się cholera, czy co?) Więc trochę się wkurzam bo tyle wyrzeczeń i wysiłku a tu....? No ale jestem przed @ i może dlatego woda mi się zbiera w organizmie. Zobaczymy. Byle wytrwac. A do pracy, polecam sałatki. Są sycące i jak najbardziej SB. Gorących kubków raczej bym unikała. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
janicka123 kilka grzeszków 30.06.09, 15:59 Ja już ponad tydzień na SB. Jest całkiem nieźle, ale dzisiaj kilka grzeszków było...... taki skwar, w biurze nie mam klimatyzacji więc zjadłam .... loda śmietankowego. ;-/ do tej pory zawsze to był mój sposób na ochłodę w upalne dni, a teraz jak sobie mam radzić z wysoką temperaturą? Może WY macie jakieś sprawdzone sposoby? Może np. krem z brokułów zamrozić i udawać, że to lody? Ale czy to byłoby dobre? Na II fazie, gdy można włączyć owoce sprawa prostsza? Ale co na I fazie zrobić? Niestety zimny słodki lód to nie jedyny mój grzeszek dzisiaj. Nie miałam wyboru i cały dzień piję wodę mineralną gazowaną - wyżłopałam już z 1,5 litra...... no i zjadłam kotleta z piersi kurczaka z panierką - to z dowożonego jedzenia, nic innego zgodnego z SB nie mieli.... No i tyle na dziś moich grzeszków - mam nadzieję, że nie będzie ich juz więcej Na obiad zamierzam ugotować falafel - cieciorka już się moczy, zobaczymy czy smaszne będzie. Jadła któraś? A do pracy to często mam serek wiejski z rzodkiewką/ szczypiorkiem/ pomidorem albo jakieś sałatki naprędce rano wykombinowane z sałaty, jajka, ogórka, pomidora i co tam jeszcze w ręce wpadnie. Dla mnie najgorze są wieczory kiedy siedzę w domu - tysiąc razy otwieram lodówkę i buszuję po kuchni - niestety nieraz coś przegryzę. ;-/ ale wczoraj znalazłam zajęcie - mam jakieś pestki słonecznika i je dłubie. czasochłonne, bo pestki nieźle ususzone, ale chociaż nie szukam juz niczego w lodówce. A jak Wam mija dietka? Odpowiedz Link
2lila Janicka 30.06.09, 18:34 a czemu nie można wody gazowanej, ja cały czas ją piję ? Chyba sobie kupię książkę o SB. Ostatnio lekarz w TV wypowiadał się, że to bujda, że woda gazowana jest gorsza, powiedział, że jest tak samo wskazana jak niegazowana. Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 30.06.09, 18:31 Odpowiadając na wcześniejsze pytania: zdałam na 5 Wiesz nie jestem pewna, czy można serek 5%, ale wkurza mnie to, że się pisze, że nabiału nie można, po czym w przykładowym menu jest mozarella odtłuszczona i serek topiony, przecież tam jest ok 20 % tłuszczu, przynajmniej ja nie znalazłam z mniejszą zawartością. W niedzielę z Mazur pojechaliśmy nad morze i zjadłam gofra, myślałam potem, że umrę Wiecie mi najbardziej brakuje zimnego piwa w te upały i czasem jak już nie wytrzymam to sobie wieczorkiem wypiję, więc już chyba nie będę utrzymywała, że jestem na SB Odpowiedz Link
aaaga80 Re: chcę schudnąć 20kg. 30.06.09, 19:00 Witam Długo Was nie czytałam bo wróciłam do pracy i nie mam czasu!!! normalnie na nic - myślałam że będzie lepiej a tu taka lipa.... O diecie nawet nie myśle - jem byle co i byle jak bo nie mam czasu! już nie mówię o pracy bo tam sie pracuje ale po powrocie do domu to już zupelnie katastrofa - dzieci ciągle na mnie wiszą. Więc narazie strasznie do tyłu jestem i nie wiem kiedy sie naprawię Odpowiedz Link
jmama Re: chcę schudnąć 20kg. 30.06.09, 21:00 JA już po 2 dniu jak na razie bez wpadek ale jestem głodna i nie wiem, może za mało jem? Moje dzisiejsze menu: - śnaiadanie: jajecznica z 2 jaj na łyżeczce oleju rzepakowego - 2 śnadanie - ogórek konserwowy - obiad - sałatka z piersią z kurczaka, sałatą lodową, czerwoną fasolą z puszki i łyżką majonezu light - deser trochę jogurtu naturalnego bez cukru z łyżeczką gorzkiego kakao i słodzikiem - kolacja - reszta sałatki z obiadu plus ogórek konserwowy dodam tylko, że jestem głodna i może jeszcze jakiegoś ogórka wciągnę? Odpowiedz Link
mh8 Re: chcę schudnąć 20kg. 01.07.09, 09:15 ja zaczęłam od dzisiaj sałatką z pomidora, ogórka i fety light (o ile można powiedzieć o niej light). W pracy zjem to samo. Boję się tylko o moją słabą wolę, bo jakoś nie zwbudziałam w sobie super motywacji. Odpowiedz Link
biealka Re: chcę schudnąć 20kg. 02.07.09, 12:26 Ogórki konserwowe są z cukrem. Nie wolno ich jeść na I fazie w ogóle. Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 02.07.09, 15:30 Czesc Dziewczyny! Co tu taka cisza, nikt już nie jest na diecie? Jmama! Tak jak pisała Biealka, ogórki konserwowe są zabronione w 1 fazie, ale można kiszone I jeszcze majonez typu light też nie jest wskazany, gdyż zamiast tłuszczu zawiera substancje słodzące. Już lepiej łyżka zwykłego, a najlepiej wcale... Do Twojej diety dołożyłabym jakiś konkretny obiad. Coś na ciepło, np.bakłażana nadziewanego(poszukaj w przepisach ,jest naprawde dużo) i jakieś warzywka gotowane. A po paru dniach uczucie głodu minie U mnie ok, cd 1 fazy. Dziś ma ważne spotkanie i może bez kawy typu latte się nie obejdzie. No przecież nie będe brac do kawiarni mleka0% , już wystarczy że słodzik noszę wszędzie ze sobą.... Dziewczyny, ta dieta naprawde działa. Uwierzcie w siebie (Mh8, nie poddawaj się) Uważam że ta dieta to najlepsze co może byc. Nie dośc że się chudnie, ale pozwala na długo zachowac swoją wagę. Nie jest to możliwe przy dietach bardziej drastycznych typu Kopenhadzka czy Cambrigde, gdzie chudnie się szybko ale wykańcza organizm i potem kilogramy wracają. South beach nie tylko pozwala zdobyc upragnioną wagę ale uczy zdrowego odżywiania. Wiem, to trwa, u mnie też jakoś waga stanęła ale gdy nie robi się grzeszków i przestrzega diety waga napewno ruszy. Przecież długo się sadełko hodowało, teraz trzeba czasu by je wyeliminowac.... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
2lila Re: chcę schudnąć 20kg. 04.07.09, 11:29 Ja na pseudo II faziej, pseudo bo codziennie grzeszę zimnym piwem Popadnę w alkoholizm przez ten upał Kupiłam sobie ostatnio patelnię do grillowania i jak dla mnie świetny patent przy diecie. Właśnie wcinam warzywka grillowane z łososiem. U mnie waga tylko drgnęła, pewnie to wina tego piwka, bo jem naprawdę mało przez te upały. Obiecałam sobie, że kupię książkę South Beach Turbo, przeczytam i po urlopie spróbuję jeszcze raz od pierwszej fazy, ale teraz nie zamierzam odpuścić, już się przyzwyczaiłam, i dobrze mi z takim jedzonkiem. Jednak na wakacjach nie będę mogła wybrzydzać, Odpowiedz Link
laluna1111 Re: chcę schudnąć 20kg. 06.07.09, 10:18 Halo, czy już tutaj nikt nie dietkuje? Hej, dziewczyny! Odpowiedz Link
mh8 Re: chcę schudnąć 20kg. 06.07.09, 14:06 ja już wzbudziłam w sobie motywację, po moim sobotnim plażowaniu. Teraz będziemy jeździć co tydzień nad morze, a ja taaaka gruba, że w ogóle się nie rozbieram tylko siedzę w sukience. Także ja dopiero od jutra, ale za to z silnym postanowieniem. A truskawki? No cóż truskawki zawsze można zamrozić ... Odpowiedz Link