Dodaj do ulubionych

Incjatywa oddolna

02.11.05, 19:06
Drogi Kolektywie! Nadeszla pora ciemnosci kryjacych ziemie, wilgotnych
opadow, polnocnych wiatrow hulajacych po hali ( tzw. halny lokalny) i
goracych kapieli, ale dopiero po powrocie do domu..
Niniejszym zatem wnosze o rozpatrzenie propozycji budowy kominka kolektywnego
dla zalogi. Jako lokalizacje proponuje Izbe Pmieci Narodowej, a argumentuje
to nastepujaco:
_ palacz z pomocnikiem czasem zaspio, i zanim sie hala nagrzeje, to akurat
pora do domu
-na przerwe sniadaniowo milej by tak w atmosferze
-Izba Pamieci i tak zarosla pajeczynami i nikt juz NIE PAMIETA o czym miano
pamietac.
-no szkoda, zeby nam sie Izba marnowala!
- na portierni nie ma za bardzo gdzie usiasc, a kroli i golebi to tam juz
teraz tyle, ze niedlugo guano bedziemy sprzedawac ludziom do ogrodkow.

Projekt poddaje niniejszym pod glosowanie.
Obserwuj wątek
    • cyber_moose Re: Incjatywa oddolna 02.11.05, 19:21
      Jestem za! Nawet trochę drewna moge z lasu przywlec - coby ładnie zywico
      pachniało.
      • pieranka Re: Incjatywa oddolna 02.11.05, 22:27
        Słuszna racja! Piecyk w formie, l'excusez le mot, cylindrycznej kozy z rurą.
        i fajerko. na fajerce sagan z przypalająco się kaszo.
        Rozgrzana do czerwoności.
        Ciut dymi, bo wyprowadzenie rury za okno nieszczelne.
        także tak. obok stos starych gazet, Kobieta i Życie, Przekrój, etc.
        O, krzyżówki nierozwiązane!
        • jan.kran Re: Incjatywa oddolna 02.11.05, 23:27
          Uszczelnilam rure, wywietrzylam , garnek zakopalam w przyhalnym ogrodku bo
          przypalenie bylo takie ze juz sie nie nadawal. Do niczego.
          Rozwiazalam czesc krzyzowek.
          Inicjatywe kol. Wodki uwazam za b. sluszna.
          Kran
          • brezly Re: Incjatywa oddolna 03.11.05, 07:55
            To chyba bylo Kranie po tym jakem posprzatal te Izbe Pamieci. Najpierw trzeba
            bylo przejsc przez Sien Pamieci i pozbierac o to co tam sie walalo, o com sie
            wciaz potykal. Potem jakem wlazl do Izby, to pomijajac balagan tam, to na
            przypiecku siedzial jakis starszawy, kosmaty i palil w piecu. Nierzadko rowniez
            dmuchal w piecu. Czaraniawy, typ semicko-malopolski. Caly osypany popiolem. Jak
            mnie zobaczyl to mowi "dobranoc". Ogon ma. Ja ci dam dobranoc - mu mowie - juz
            do roboty, sprzatac, a potem cie odkurze. A ten mi pokazuje u gory ni to
            stryszek, ni to pawlacz i mowi ze tam jest to co uznali (nie wiem kto) ze sie
            nie nada do Izby Pamieci. Jakesmy to otworzyli to wypadla cala masa roznosci
            paskudnych i wylecialo stado takie ni to myszy, ni to nietoperzy, wyzwalo mnie
            od najgorszych i zwialo kominem. To zesmy ten pawlacz odkurzyli, wylozyli
            starymi numerami Trybuny Ludu. Orlu piastowskiemu zamontowalim pod sufitem tako
            woliere, ma swobode w wyborze nakrycia glowy. Zaraz zasnal zreszta. Kazal sie
            nie budzic wiadomosciami, wogole skrzeczy ze on juz przed Unia Lubelska
            prorokowal co najgorsze. Potem posprzatalim Izbe, eksponaty popakowali do pudel
            w kwiatki z Ikei, a potem poprowadzilem tego kosmatego do kotlowni, bo mowi ze
            on palic to musi nalogowo ale chetnie jaki nowy piec "zapozna". I wtedy musiala
            przyjsc pani Kranowa tu. My juz zostalim w kotlowni i teraz mnie mocno glowa
            boli, bo zrobila sie z tego impreza integracyjna, jak sie kosmaty wlaczyl do
            pogawedki historiozoficznej. Tak ze teraz w kotlowni jest trzech, jeden do
            wyszczotkowania raz na jakis czas. Czesc pracy!!

Aha, kosmaty lubi ogladac w telewizji Randki w Ciemno, MTV, Zlotopolskich i
            Fight Club na Eurosporcie. Kazal powiedziec zeby sie z tego nie smiac.
            • cyber_moose Re: Incjatywa oddolna 03.11.05, 11:13
              Czy kosmaty ma rogi? Bo jak łopatacz klasyczny to pewnie mój daleki kuzyn
              Geniek. A jak inne, to nie wiem.
              • brezly Re: Incjatywa oddolna 03.11.05, 11:34
                Nie wiem, bo w kasku caly czas byl. PIECBUD Wroclaw na nim bylo napisane.
                • cyber_moose Re: Incjatywa oddolna 03.11.05, 11:44
                  Zagubił sie pewnie przy poprzednim remoncie.
                  • vaud Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 09:42
                    Zamawiam kamien na kominek. Idziemy w rozowe marmury czy w zolte piaskowce?
                    • brezly Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 09:44
                      A jest jakis marmur gruzobetonopodobny?
                      • vaud Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 09:46
                        Ma byc przytulnie. Moze pani Fiori, jako artystka z przewodem naszkicuje
                        projekcik?
                        • cyber_moose Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 22:05
                          Lubie granit - taki powazny a zarazem przytulny. I będzie pasował do
                          zakładowego zdięcia grupowego, tego co wisi w gablocie obok sztandaru.
                          • vaud Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 23:11
                            cyber_moose napisał:

> Lubie granit - taki powazny a zarazem przytulny. I będzie pasował do
                            > zakładowego zdięcia grupowego, tego co wisi w gablocie obok sztandaru.

---> tez lubie granit, ale zeby troche rozowego bylo!
                        • millefiori Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 22:23
                          vaud napisała:

> Ma byc przytulnie. Moze pani Fiori, jako artystka z przewodem naszkicuje
                          > projekcik?
                          Po przemieszkaniu w miescie P z 3 niezywymi, za to bardzo pieknymi kominkami
                          kutymi w marmurze z lustrami w zloconych ramach nad, poszlabym w klasyczna
                          prostote. Za to wyzylabym sie dziewiarsko na dekoracjach mantelpiece.
                          • vaud Re: Incjatywa oddolna 04.11.05, 23:10
                            Proponuje zostawi pani Fiori carte blanche, w kwestii projektowo-materialowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka