aretha04 pierwszy dzień lata :) 21.06.09, 18:28 www.zosia.piasta.pl/rozne/prorok.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: to jeszcze coś Khalil Gibrana 21.06.09, 18:38 „Jeżeli widzisz tylko tyle, co objawia światło i słyszysz tylko tyle, co obwieszcza głos – to nigdy nie zobaczysz i nie usłyszysz prawdy.” "Piękno sprawia, że widzisz to, co niewidoczne, że rozumiesz to, co niejasne i słyszysz to, co nieme" Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 :) 22.06.09, 16:36 uwielbiam Gibrana :) jest bardzo inspirujący :) dzięki Aretha za przypomnienie ;) :) :) warto go czytać od czasu do zcasu dla wytchnienia duszy przywiązanej do tego co przed oczami jak do jarzma Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: nie wiem, co bardziej mi sie podoba 22.06.09, 17:19 muzyka czy te obrazy fractali www.youtube.com/watch?v=jbdPUiih020&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 nakarmić duszę :) 24.06.09, 00:27 kontemplowanie tych fraktali czy czasem tworów fraktalopodobnych ? była pięknym przeżyciem :) dziękuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 SEN 24.06.09, 00:43 ;) i ja coś dziś mam : www.youtube.com/watch?v=uQsTthD5340 Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: SEN....., a 25.06.09, 09:52 "Nazajutrz" Odszedł majowy orszak młody Z wiosenną wrzawą i uciechą, Zabrał ze sobą śmiech i pieśni, A mnie zostawił tylko echo. Jest właśnie ta przedranna chwila, Kiedy świt czysty, świeży, boski, Wykwitający z pąku nocy Jest lżejszy niźli dzienne troski. I jest ta radość niezmierzona, Chociaż tak bardzo krótko trwa, Gdy jestem cichy i spokojny, Jak gdybym głaskał głowę psa. Leopold Staff www.youtube.com/watch?v=19UMTaR2KXY&feature=related www.youtube.com/watch?v=yjt-zhITmL0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka fotkę 28.06.09, 21:42 dla Ciebie przesyłam buźka : ) fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ed/bd/2jko/tg3LrW6Tlcy38IJKiB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 fotka 29.06.09, 01:19 jak to jest ze niektóre fotografie dają tyle radości ? przecież TA fotografia nie pokazuje żadnych emocji ani chwil wiążących się z radością ? dlaczego odbieram ją jako wesołą lekką i po dziecięcemu swawolną ? Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: fotka 29.06.09, 20:09 > dlaczego odbieram ją jako wesołą lekką i po dziecięcemu swawolną ? bo te kropelki deszczu wisząc na pajęczynie właśnie takie radosne były, troszkę migotały, troszkę się kołysały :) właściwie to próbowałam troszkę świata w kropelce dżdżu złapać /bo bardzo takie bardzo ujęcia lubię/ ale mój aparacik nie potrafi......ale nie tracimy nadziei może kiedyś się uda;)))) buziaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Kropelka rosy... 29.06.09, 17:42 www.youtube.com/watch?v=qA8uthaBHGs Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Re: świat jest coraz pięknieszy ? 25.06.09, 10:11 świat pięknieje od jednej strony od robi się coraz brzydszy od drugiej. Jak w Alicji w Krainie Czarów, pełna równowaga musi być w przyrodzie. Świat się rozwija, dzięki temu, że fundament jego istnienia jest niezmienny. Przeżywają te geny, które są bardziej elastyczne i łatwiej się dostosowują, no i te, które zdołają się rozprzestrzenić. Z tego wynika, że inteligencja i samców i kolagen u samic musi zwyciężyć głupotę u samic i sadło u samców. Im silniejsze samce tym więcej samice mają siły do znęcania się nad dziećmi i tym samym weryfikowania wartości swojego potomstwa. Jedynym naturalnym wrogiem człowieka w przyrodzie jest jego matka. niestety to jest fundament istnienia inteligentnego, wyprostowanego człowieka na Ziemi. Człowiek powstał, gdy uświadomił sobie, że samica homo sapiens to zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 "moja" ukochana Piwnica 27.06.09, 15:02 www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=kz7LyP9TUuI Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 pasa się pasą 29.06.09, 01:51 Piwnica czasem jest taka smutna :) próbowałam znaleźć te weselsze ale w sieci ich nie ma to znaczy ja nie umiem znaleźć np była taka piwniczna pieśń Kantego że pasą się pasą owieczki Wnukowa śpiewała ;) szukają jednak znalazłam zę i psy potrafią się paść jako owieczki :) www.youtube.com/watch?v=m90Uije_IOQ&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: pasa się pasą 29.06.09, 17:10 znalazłam te barany wełniane :) ale autorem słów jest Wiesław Dymny:) www.youtube.com/watch?v=ZRMHnHm5ezA i wcale nie jest smutna www.youtube.com/watch?v=k6INHAhiiBM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 ewa Wnuk 29.06.09, 17:38 własnie barany NIE są smutne najbardziej lubię wykonaniu Ewy i (nie wiem kto ta druga?) na jej stronie tam są też cudowne zdjecia www.ewawnukowa.republika.pl/ polecam CAŁĄ i wszystkei linki lubię to jej zmysłowe rrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Ewa Wnuk 29.06.09, 17:46 "Perwersyjne R" janekrudy102.wrzuta.pl/audio/3tCnxKgviUT/07.perwersyjne_r_-_wyk._ewa_wnuk_nagr._1991 tutaj to samo, ale gorsze nagranie www.youtube.com/watch?v=mtB1XMis_1I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: ewa Wnuk 29.06.09, 17:51 dzięki, będę miała ciekawą lekturę :) a właściwy tytuł piosenki to "Erotyczne R" Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "moja" ukochana Piwnica 11.07.09, 20:27 naczo.wrzuta.pl/audio/aT2GJYhBWuJ/agnieszka_chrzanowska_-_obluda słowa: Michał Zabłocki szkoda, że filmik z youtube został wycofany Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 29.06.09, 01:30 zastanawiam się nad tym co piszesz z tym nasilaniem się sprzeczności zapewne tak jest ale czy w tym samym stopniu czy istnieje idealna symetria czy też świat opiera się o mały ząbek nierówności w symetriach powodujący RUCH co do matki też się częściowo zgodzę nowe komórki w mózgu keidy już powstaną w bardzo rzadko zachodzącym procesie neurogenezy mają mała szanse na przetrwanie jej warunkiem jest 1. ucieczka od matki 2. nawiązanie funkcjonalnych połączeń z innymi komórkami sadzę ze z ludźmi jest tak samo kto najwięcej daje może też najwięcej zabrać ale w Tobie jest tyle .. nienawiści więc się zastanawiam czy u Ciebie to się stało czy oderwałeś się od matki czy nawiązałeś funkcjonalne połączenia z innymi ludźmi godne człowieka jeśli nie musisz bardzo cierpieć jednak warto porzucić łono wiele dzieci nie porzuca łona nawet kiedy matka już dawno nie żyje nawet kiedy zjada własne dzieci żywcem Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Re: świat jest coraz pięknieszy ? 29.06.09, 12:45 wkurza mnie jak widzę sąsiadkę nienawidzącą własnego syna, wkurza mnie jak w sklepie widzę ku.rwę wrzeszczącą na własnego syna. Te dzieciaki kiedyś będą pokaleczonymi ludźmi szukającymi swojego środka ciężkości. To bardzo smutna prawda, że źródłem zła i agresji na tym świecie są samice homo sapiens nieświadome tego, że nienawidzą własnych dzieci. ku.rwy mordują ten świat i jak ktoś to zrozumie to mu żal niewinnych chłopców nienawidzonych przez matki za to, że są chłopcami. HAMAN ma HYMEN i nie potrafi go stracić, musi mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 29.06.09, 17:27 ja raczej znam matki przesadnie kochające swoich chłopców bo z dorosłymi mężczyznami (mężami ich) im nie wychodzi i to mnie razi kobiety maja inne formy wyrażania agresji ale zgadzam się ze i one maja jej bardzo dużo jesteśmy wszak drapieżnikami masz pecha jak trafiłeś na złą matkę ale niech cię to nie oślepi bo każda ślepota jest jednak kalectwem matka najczęściej nie znaczy potwór lecz punkt wyjścia jesli twoja matka była potworem wychodzisz jako potwór jednak nie musisz w tym miejscu zostać mamy zdolność do metamorfozy powściągnij gniew i nienawiść i zbieraj siły do metamorfozy lub pozostań tu gdzie jesteś całe życie w skąpym zbiorze mozliwosci można także wybrać apoteozę cierpienia wątek męczeński w klimatach chłodniejszych jest częściej namiętnie wyznawany ale watek męczeńsko - mścicielski rodzi psychopatów w każdej strefie klimatycznej bo oni najbardziej cierpią zarazem nie będąc w stanie zrozumieć swojego ani tym bardziej innych - cierpienia Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Lenka :) 29.06.09, 19:01 "...Problem jest przyjacielem I wrogiem jednocześnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 bardzo ładne o Krakowie 13.07.09, 00:30 i muzyczka też piękna :) www.youtube.com/watch?v=qWt6BmfHeJ8 Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: świat jest coraz pięknieszy 16.07.09, 12:21 k-57 napisał: > a ty coraz glupsza A ty komandos co tak cienko? Kiedyś pisałeś ładniej Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: deszcz 10.08.09, 21:29 cudowny www.youtube.com/watch?v=knE2k5Unclk&feature=related i ... erotyczny :) www.youtube.com/watch?v=X4V9awsmKpQ Odpowiedz Link Zgłoś
mouse13 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 22.08.09, 16:30 www.youtube.com/watch?v=_PHnRIn74Ag Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 świat piekniejszy na haju ? 26.08.09, 22:31 nie mam zcasu na dłuższe pisanie bo dopiero z wakacji wróciłam i już wir codzienności (piękny) wciąga wielorako :) lecz zamieszczę linka i zarazem dziękuję za linki zamieszczone - wszystkie oglądnęłam i były warte oglądania ! www.youtube.com/watch?v=VCNDeMi2qdA Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 27.08.09, 17:21 Dolores O'Riordan - The Journey www.youtube.com/watch?v=biuzepvDbuQ Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 " Więc rzucę wszelkie grymasy" 28.08.09, 17:03 Ciężkie dzisiaj, ciężkie czasy! Struna życia się napręża; Więc rzucę wszelkie grymasy, Kiedy będzie iść o męża. Niechaj będzie siwy, stary, Łysy, cienki jak wrzeciono, Byle tylko miał talary, Gotowam być jego żoną. Niech będzie rudy, srokaty, Czarny, biały, jak się zdarza, Byle tylko miał dukaty Chętnie pójdę do ołtarza. Niech ma jakie tam chce żądze, Niech będzie tygrysem, wężem, Byle tylko miał pieniądze, To go nazwę moim mężem. Niechaj ma cielęcą główkę, Niech będzie nawet idiotą, Byle tylko miał gotówkę, Idę za niego z ochotą! Niech będzie krzywy, garbaty, Ślepy, chromy, głuchy, kosy, Byle tylko miał intraty, Pójdę dzielić jego losy. Bo to dzisiaj ciężkie czasy! Struna życia się napręża; Więc rzucę wszelkie grymasy, Kiedy będzie iść o męża. Mikołaj Biernacki Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 "Ewangelia niewieścia " 28.08.09, 17:05 Kto do życia błogiego a pogodnego wzdycha, Niechaj ufa niewieście, z miłości niech usycha. Żaden fałsz jej nie kala, złość ani zdrada licha Niewiększa niźli w liszce, kiedy na zdobycz czyha. Kto nie kocha niewiasty, duszę da w ręce czarta; W jej wdzięku i w jej cnotach słodycz jest nieprzeparta. Dawać jej jakieś rady, rzecz jest tak mało warta, Co chcieć zatrzymać w biegu rozpędzonego charta. Kto niewieście złorzeczy, ten źle sobie poczyna; Jeśli krzywdy gdzie doznał, pewnie jego jest wina. A gdy kto dobrej rady u niej się dopomina, Niewięcej mu pomoże, niż trująca gadzina. Kto obmowy nie słucha, niewiastę zawsze chwali, Wszystek w niej się lubuje, przy niej się doskonali. A kto j ą pozna bliżej i z nią się spoufali, Jakby w koszu dziurawym po morskiej płynął fali. W niewieście zawsze znajdziesz najpewniejszą warownię, Medycynę, co leczy i naprawia cudownie; Z nią żyć będziesz w wygodzie, bezpieczny niewymownie, Jak pakuły rzucone na zapaloną głownię. Nader ten mądrze czyni, co dla niej mienie trawi; Co ją nazywa panią i pieści ją, i bawi, Co jeszcze za żywota dziedzictwo jej zostawi: Takiej dozna podzięki, jak ten, co pieski pławi. ----------------------------------------------- Między nami, dzieweczki, jeśli która nie słucha, Niech na mnie się nie dąsa, i niech się udobrucha; Na wszystkie te pochwały niech raczej będzie głucha, Ni łasa na pochlebstwa, jak na miód słodki mucha. Constans Chrestomathie Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 tantralove.eu 12.09.09, 18:17 Dzięki wszystkim za wpisy szczególnie Aretka - dużo dużo dobrego mi przesłałaś ;) a ja dziś tez mam link fajny :) www.tantralove.eu/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 warsztaty rozwojowe 29.09.09, 22:04 tu są opinie uczestników: www.youtube.com/watch?v=qsU2zzDq7c8 tylko tzreba być zalogowanym w Youtube bardzo polecam te warsztaty :) sol Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-3 Re: świat jest coraz pięknieszy ? 13.09.09, 16:13 Hmm. zastanawiając się nad pytaniem: świat jest coraz piękniejszy? moim zdaniem świat jest piekniejszy tylko wtedy gdy mamy jakis cel w zyciu do ktorego dazymy, gdy jest blisko nas osoba ktora kochamy i na ktorej nam zalezy, jesli wiemy po co zyjemy na tej planecie. swiat nie moze byc po prostu piekniejszy i taki sie nie staje. jesli bedziemy doceniac to co mamy ku swego boku, wtedy swiat bedzie coraz piekniejszy. pozdrawiam ;] . Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Jak dobrze pod tobą iść 29.09.09, 22:00 Mam coś nowego ! To słowa mojej nowej piosenki melodia jest jak walczyk Jak nagram znajomym chętnie wyślę na priva *** Jak dobrze pod Tobą iść Jak dobrze pod Tobą iść prze-ogromnym , ogromnym ogromnym Ty wciąż opowiadasz o nieskończoności I wołasz i śpiewasz i milczysz Jak dobrze przyglądać się Zwojom rzek twych i świateł i odbić i baśni - jak dobrze jest czuć, że wciąż wolno mi być I pod drzew koronami iść z zadartą głową Ref Bo ja , mała tak - okruch życia rzucony na świat Potargane sukienki i strach że to wszystko tak szybko przemija Bo ja mała tak, pyłek kwiatu rzucony na wiatr roztańczone sukienki i żal że to wszystko tak szybko przemija Jak dobrze pod Tobą iść przeogromnym ogromnym ogromnym Jak dobrze że wciąż, mogę oglądać Cię I swym ciałem w Twym ciele zanurzyć się /z sercem Jak dobrze dotykać Cię i nagimi stopami po skórze Twej łazić Jak dobrze że wciąż jeszcze pozwalasz mi Się napatrzeć Twych cudów ulotnych Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Jak dobrze pod Toba iść przeogromnym 10.10.09, 21:40 demotywatory.pl/245322/Wszechswiat-jest-taki-ogromny i tekścik :) Jak dobrze pod Tobą iść Jak dobrze pod Tobą iść prze-ogromnym , ogromnym ogromnym Ty wciąż opowiadasz o nieskończoności I wołasz i śpiewasz i milczysz Jak dobrze przyglądać się Zwojom rzek twych i świateł i odbić i baśni - jak dobrze jest czuć, że wciąż wolno mi być I pod drzew koronami iść z zadartą głową Ref Bo ja , mała tak - okruch życia rzucony na świat Potargane sukienki i strach że to wszystko tak szybko przemija Bo ja mała tak, pyłek kwiatu rzucony na wiatr roztańczone sukienki i żal że to wszystko tak szybko przemija Jak dobrze pod Tobą iść przeogromnym ogromnym ogromnym Jak dobrze że wciąż, mogę oglądać Cię I swym ciałem w Twym ciele zanurzyć się /z sercem Jak dobrze dotykać Cię i nagimi stopami po skórze Twej łazić Jak dobrze że wciąż jeszcze pozwalasz mi Się napatrzeć Twych cudów ulotnych Ref Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Elo Hi 13.10.09, 22:00 www.youtube.com/watch?v=6mUnGysoPNc&feature=related pięknieje wciąż Świat Ty z nim My też i ja... w starociach odnalezione elo hi z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Mostly Autumn- The Gap Is Too Wide 14.10.09, 01:15 powalajace zwiezce i zarazem wzniosłe pełne instynktu i zarazem wychodzi poza .. w podzięce coś pięknego jesiennego i delikatnego ... : vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=4855080 Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 mistyka 14.10.09, 19:44 a więc to, co w życiu magiczne, w poszukiwaniu siebie... Mystique oraz prześliczna mantra Deva Premal i Miten to uczniowie Osho, tutaj trochę o Nich więcej www.pranaworld.pl/index.php?obiekty_id=1&id=2 Deva Premal, Miten w.Praful Amsterdam-Om Namo Bhagavate Deva Premal and Miten - Gayatri Mantra Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: mistyka 14.10.09, 21:47 aretha04 napisała: > a więc to, co w życiu magiczne, w poszukiwaniu siebie... > > Mystique > > > oraz prześliczna mantra > Deva Premal i Miten to uczniowie Osho, tutaj trochę o Nich więcej > www.pranaworld.pl/index.php?obiekty_id=1&id=2 > > > Deva Pr > emal, Miten w.Praful Amsterdam-Om Namo Bhagavate > > > Deva Premal and Miten - Gayatri > Mantra > > > Piękne pojęcie Mistyka, a mistyka to realizacja rzeczywistości... Łatwo jest umniejszyć to, co się zdarza i wyolbrzymić też, najtrudniej zaś przeżyć w najlepszy sposób ( z najlepszym skutkiem!) to, co jest... Skutek szczęście nie tylko dla siebie. :) Pozdrawiam Aretho Odpowiedz Link Zgłoś
tin.ker.bell Re: Elo Hi 14.10.09, 07:32 wreszcie...tak dlugo szukalam tej wersji na youtube dziekuje Wichrowe Wzgorza, milego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Jakie To jest piękne :) ;) :) bierzcie i jedzcie : 09.11.09, 12:02 www.youtube.com/watch?v=iimMKWF7SK0 dwóch moich ulubionych Nawet nie wiedziałam że oni kiedyś razem ;) zresztą nei każdy lubi takie jazzowanie swingowanie i improwizację ale ja się w tym rozpływam :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 gratuluję ! 11.11.09, 19:03 ciekawa jestem która upoluje 2000 :) ;) ;) muzyka zawsze jest dla mnie PRZYGODĄ dziękuję światu a właściwie ludziom za muzykę jak ona łączy Odpowiedz Link Zgłoś
dyn-ex Re: gratuluję ! 12.11.09, 02:43 solaris_38 napisała: > muzyka zawsze jest dla mnie PRZYGODĄ > dziękuję światu a właściwie ludziom za muzykę > jak ona łączy xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx coz,calusy Solaris.....gdziekolwiek lubisz... www.youtube.com/watch?v=0uuYicF9eUg Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 np kiedy rodzi się ... SŁOŃ :) 22.11.09, 17:53 www.dumpert.nl/mediabase/656611/d1dfcfee/live_olifant_geboorte_tv.html Odpowiedz Link Zgłoś
pomoc-dorazna Re: np kiedy rodzi się ... SŁOŃ :) 02.12.09, 01:45 solaris_38 napisała: > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx slonko, wlasnie tak zaczynaja sie narodziny slonia...popatrz uwaznie www.youtube.com/watch?v=3HeORmOeMyk Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: np kiedy rodzi się ... SŁOŃ :) 02.12.09, 21:29 też piękne ale dlaczego on nie rusza dupką ? Odpowiedz Link Zgłoś
pomoc-dorazna Re: np kiedy rodzi się ... SŁOŃ :) 03.12.09, 03:06 hahaha...troche eunuchowaty...jak wielu na tym forum... pozdrowki Solaris Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 piękno kropli... 26.11.09, 20:59 a jednak życie jest piękne Krople i kropelki Piękno w kroplach porannej rosy.... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 coś cudnego :) ! 01.12.09, 21:57 www.youtube.com/watch?v=2_HXUhShhmY na dziś ... jutro ... kiedyś.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: coś cudnego :) ! 12.12.09, 10:07 Thomas Merton W CISZY Nic nie mów. Słuchaj, co mówią kamienie tej ściany. Nic nie mów, one chcą Twoje wypowiedzieć Imię. Słuchaj Żywych ścian. Kim jesteś ? Kim Jesteś ? Czyją Ciszą jesteś ? Kim (bądź cicho) Jesteś (cicho jak kamienie). Nie myśl, czym jesteś. Nie przywiązuj wagi. Czym kiedyś stać się możesz. Miast tego Bądź sobą (kim znaczy ?) bądź Tym, przed kim myśl się korzy, Kogo nigdy pojąć nie zdołasz. Póki jeszcze żyjesz, Nic nie mów, Póki wszystko co żyje, Przemawia (nie słyszę) Do Twojej istoty, Mówi przez to co Nieznane, A co przepaja na równi Ich i ciebie. "Spróbuję jak przedmioty Być swą własną ciszą: Choć to bardzo trudne. Cały Świat potajemnie płonie. Kamienie płoną, nawet kamienie Mnie parzą. Jak to możliwe, by tak ucichł człowiek lub nasłuchiwał Płonącego świata ? Skąd weźmie czelność, by siąść wśród przedmiotów, Których wszystka cisza Jasnym ogniem płonie ?" Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: coś cudnego :) ! 21.12.09, 20:06 Coś przepięknego ! Będę rozpowszechniać :) ;) ;) dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś