Dodaj do ulubionych

ból przy ssaniu

15.10.12, 13:08
Dziewczyny pomóżcie! Od kilku dni boli mnie jedna pierś ale tylko w trakcie ssania. Jak młoda ciumka nieodżywczo to nie boli. Nie mam żadnego zastoju ani nic takiego, pierś jest miękka i nie boli w dotyku. Wcześniej bolała mnie druga pierś ale mała miała ukruszony ząb i podczas ssania raniła mi nim sutek ale ząbek naprawiliśmy i było ok. Dodam jeszcze że ok miesiąc temu córka miała afty. Może to ma coś z tym wspólnego.
Obserwuj wątek
    • vienx Re: ból przy ssaniu 15.10.12, 20:56
      A nie ssie ostatnio zbyt intensywnie, lub intensywniej, niż zwykle? Jak mój Jasiek po choróbsku nadrabiał braki żywieniowe, to pił mleko praktycznie non stop, także w nocy (a że ten czas przypadł na weekend, to i w dzień)- po jednej takiej dobie myślałam, że się z bólu poryczę. Choć ani jednej ranki nie było... Chyba po prostu wymęczone sutki, no nie wiem. Na szczęście po 3 dniach przstopował i dziś dał żyć...
      • aniaturek0409 Re: ból przy ssaniu 15.10.12, 23:37
        Może materiał się mi zużywa bo młoda ssie intensywnie non stop, jak noworodek. Prawdę mówiąc nie mogę napisać że ssie jak noworodek bo jak była noworodkiem to mniej przebywała przy piersi niż teraz sad
        W ostatnim czasie zmieniło sie tylko tyle, że pod koniec września dostałam pierwszego okresu po porodzie, bo odstawiłam pigułki. Może to ma jakiś wpływ.
        • misanka Re: ból przy ssaniu 19.10.12, 21:43
          > W ostatnim czasie zmieniło sie tylko tyle, że pod koniec września dostałam pier
          > wszego okresu po porodzie, bo odstawiłam pigułki. Może to ma jakiś wpływ.

niektóre kobiety czują lekkie ból piersi około owulacji, mogłoby to być to smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka