Dodaj do ulubionych

Koniec drogi mlecznej

05.04.13, 11:48
Karmiłam ponad 6 lat i 8mcy - synka o pół roku dłużej niż córkę. Córka sama się odstawiła, synkowi pomogłam (i tak już przekroczył akceptowany przeze mnie wiek do kp). 2 ostatnie lata na diecie ze względu na alergię synka, 1,5 roku na podwójnej diecie (dieta z powodu mojej choroby). Z powodu mojej hiperprolaktynemii miałam (i właściwie mam jeszcze) problem z piersiami (zastoje- pierwszy raz w życiu), ale odkąd piję szałwię dzień w dzień jest lepiej (chciałam uniknąć bromka). Jestem z siebie bardzo dumna smile Nikt mi nigdy nie pomagał, uczyłam się sama kp, miałam problem ze zbyt szybkim wypływem przy córce, synek znów obrażał się na prawą pierś jak był malutki, przeszłam kilkakrotnie grzybicę piersi (na skutek pleśniawek u dzieci), łączyłam pracę zawodową z kp (zwł. przy córce wiele mleka odciągałam), karmiłam całą ciążę. O dziwo, w rodzinie nie miałam generalnie negatywnych uwag - mamę przekabaciłam, jedna ze szwagierek sama długo karmiła.
Nie czuję teraz żadnego smutki ani nostalgii, raczej poczucie, że nareszcie koniec, że zrobiłam swoje smile To był właściwy czas na koniec smile
Obserwuj wątek
    • eiresmyk Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 13:46
      Ogromne gratulacje smile
      • agus7 Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 14:37
        Szacun dla ciebie smile
        napij sie wina z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku smile
        fajnie sie czyta historie takiego spokojnego rozstania z piersia po latach.
        • agasobczak Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 17:04
          no gratuluje... ja bym po 6 latach tez miala dosctongue_out
    • mrs.t Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 17:22
      a jak dokładnie zaknczylas z synkiem?
      powiedzialas ze koniec, umowilam sie jakos? dalas jakis okres 'wypowiedzenia"? czy z dnia na dzień , korzystajac z zaistniales sytuacji np?

wiesz ze franek jest w podobnym wieku, spokojnie wyrasta, pewnie mógłby juz przestac , nie ma tego koncowego odstawienia u nas chyba ze wzgledu na mlodsza siostrę wcoaz przy piersi. .
      • fiamma75 Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 20:20
        nie mogłam z dnia na dzień ze względu na hiperprolaktynemię - a byłoby to najlepsze wyjście.
        Byliśmy na etapie kilka łyków mleka co 2 dni, więc zaczęłam pierś co parę dni, poza tym informowałam go, że jest już za dużym chłopcem, odmawiałam gdy się dopominał. Wydaje mi się, że sam to by się odstawił za parę lat, u niego to jednak kwestia przyzwyczajenia jak codziennie serek waniliowy jednej i tej samej marki na śniadanie.
    • froobek Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 19:53
      Gratulacje!
      • anias2000 Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 20:13
        Gratulacje! I pełen podziw dla Ciebie i rodziny smile
        • alcia555 Re: Koniec drogi mlecznej 05.04.13, 22:51
          Gratulacje!!
    • asbu Re: Koniec drogi mlecznej 06.04.13, 00:09
      6,5 roku - kawał czasu. Gratulacje. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka