Dodaj do ulubionych

Biegunka-pomocy

03.01.14, 09:13
Mój syn ma 21 mies. 31 grudnia był w poradni u lekarza z temperaturą- w sumie chyba niepotrzebnie, bo to raczej było przy ząbkowaniu. A tam chyba złapał wirusa. Przedwczoraj kilka luźnych stolców, wieczorem raz zwymiotował. Wczoraj luźna kupa była raz, w nocy trzy razy. Dziś na razie raz. Dałam DIcoflor , zjadł trochę kleiku ryżoewgo, dużo jest na piersi. Czy coś jeszcze mogę zrobić? Nie chcę iść do lekarza, bo znów złapie jakieś świństwo. Nie gorączkuje.
Obserwuj wątek
    • agus7 Re: Biegunka-pomocy 03.01.14, 10:04
      Kupic suszone jagody w aptece i podawac malymi porcjami swiezy wywar/odwar/napar (w zaleznosci od instrukcji na opakowaniu) www.doz.pl/apteka/p46792-Owoc_borowki_czernicy_ziolo_pojedyncze_Kawon_25_g
    • shira.11 Re: Biegunka-pomocy 03.01.14, 10:50
      u mnie sprawdziła się smecta
    • tomblibusiowa Re: Biegunka-pomocy 03.01.14, 18:41
      My też złapaliśmy tego wirusa, bliźniaki bardzo różnie przeszły, malutka wymioty przez jedną noc, a mały 2 dni biegunki. Był tylko na piersi, pić nie chciał, potem po troszeczkę pił, a po kilku dniach wrócił mu apetyt. Po 2gim dniu podałam nifuroksazyd, poza tym w miarę możliwości smektę, probiotyk i kompot z jagód (mam zamrożone jeszcze z lata). Obyło się bez lekarza, na szczęście starsza jako jedyna nie zachorowała.
      • agrypina6 Re: Biegunka-pomocy 03.01.14, 21:27
        Chyba już jest lepiejsmile. Właściwie cały dzień był tylko na piersi, trudno było podać cokolwiek innego. A pierś chętnie pił. Trochę żałuję, że nie zaszczepiłam na rotawirusy. Ale już przepadło.
        • basia752 Re: Biegunka-pomocy 27.01.14, 10:16
          U mnie trochę inaczej, bo to mnie coś dorwało, zaczęło mi się od piątku, objawy jak na grypę ale bez bólu gardła, kataru i kaszlu, brak apetytu, w niedzielę lekka biegunka ale tak do południa, dziś też odwiedziłam parę razy toaletę, łykam enterol i się zastanawiam czy mała złapie to dziadostwo, na razie nic jej się nie dzieje, mimo, że nie szczepiona, być może w moim mleku dostaje teraz jakieś przeciwciała i to ją uchroni. Miałyście taką sytuację?
          • afro.ninja Re: Biegunka-pomocy 29.01.14, 10:38
            Moim zdaniem przekazalas jej przeciwciala. Myj czesto rece. Nie trzymaj szczoteczek dzieci w lazience.
          • basia752 Re: Biegunka-pomocy 02.02.14, 21:13
            No i mała się uchroniła, nic jej nie jest, mi też już przeszło smile
    • moniiiia Re: Biegunka-pomocy 29.01.14, 11:49
      pamiętaj tylko że kiedy pojawia się biegunka czy wymioty najważniejsze by dziecko odpowiednio nawadniać, ja podaję mojej córeczce orsalit, na początku do skończenia 6 mies dawałam bezsmakowy a teraz stosujemy ten nutris bo ma lepszy smak, na szczęscie jak do tej pory udało nam się uniknąć odwodnienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka