Dodaj do ulubionych

Mama chora od ... Fridy

10.01.15, 00:25
Dziewczyny, czy macie jakieś sposoby, żeby ustrzec się przed zarażeniem się od zakatarzonego Malucha, któremu odciąga się katar Fridą? Ilekroć mam taką sytuację po około 4-5 dniach łapię tę samą infekcję, potem znowu zarażam Malca i kółko się zamyka ... Mój Mąż nie łapie i jego metodą jest zjedzenie codziennie połówki surowej cebuli i wypicie kieliszka wódki. Cebuli nie zniesie moja wątroba, wódki moje mleko ... Da się coś zrobić?
Obserwuj wątek
    • passsoa85 Re: Mama chora od ... Fridy 10.01.15, 12:48
      Miód cytryna czosnek😃
    • awidyna Re: Mama chora od ... Fridy 10.01.15, 13:26
      Zmienić na www.myszka-sklep.pl/p/pl/80/gruszka+do+nosa+canpol.html
      • szangala_23 Re: Mama chora od ... Fridy 10.01.15, 14:43
        mialam tak samo, kupilam katarek super sprzet big_grin
    • panirogalik Re: Mama chora od ... Fridy 10.01.15, 23:43
      Przekrój ząbek czosnku wzdłuż i wsadź do nosa. Masakra, ale działa. Do tego, jeśli dasz radę, rozgryź ząbek czosnku, trzymaj na języku, nie połykaj. Nie otwieraj ust, oddychaj nosem. Okropne to ale działa. Ja tak leczyłam się w ciąży i u mnie działało. Tylko, bądź bardzo ostrożna z tym rozgryzaniem czosnku bo jest to dla niewprawionych przeżycie ekstremalne.
    • kariatyda79 Re: Mama chora od ... Fridy 11.01.15, 20:44
      Dzięki za wszystkie rady smile Ze mnie nowicjuszka, bo starszak kamiony 2 lata do 3 urodzin nie miał nawet kataru. Teraz za to młodszy nadrabia. A że jest mega-alergikiem, to produkuje takie ilości śluzu, że zaraz mu schodzi na oskrzela, albo na uszy ... W ostatnim tygodniu zjadłam 1,25 kg miodu (chyba przemienię się w Puchatka), cytryn nie mogę - Mały ma alergię na cytrusy. Cebuli i czosnku niestety ja nie mogę, nawet smażonych, gotowanych - nie wytrzymuje mi wątroba, mimo że smakowo bardzo lubię. Chyba więc mimo wątpliwości natury moralnej wink (no jak dziecko odkurzaczem???) zakupię tego katarka, bo pielęgnowanie malca z zapaleniem ucha gdy ma się samemu anginę to megawyzwanie ...
      • nini6 Re: Mama chora od ... Fridy 12.01.15, 10:32
        Miałam to samo, odkąd zamieniłam na katarek nie choruję. No, przynajmniej od odciagania wink
        Katarek ma też tę zaletę, ze mocniej ciagnie i dokładniej oczyszcza.
      • aannagr Re: Mama chora od ... Fridy 12.01.15, 11:39
        Zamiast fridy - katarek albo inne urządzenie tego typu,
        zamiast miodu - pierzgę. Bardziej skuteczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka