Dodaj do ulubionych

załamałam się

02.02.15, 00:28
Karmię synka 1,5 roku na żądanie. W nocy często, nad ranem bez przerwy. Do tej pory nikogo nie sluchalam, wierzylam, pomimo niewyspania, że to co robię jest jedyne i sluszne. Byłam z siebie dumna po nieudanej próbie karmienia przy pierwszym dziecku. Czasem nachodzily mnie myśli czy to aby zdrowe dla zebów małego, ale to tylko na moment. Dzisiaj zauważylam ze gorne dwojki ale i też jedynki synka są przebarwione a dwojki no nawet maja wglebienia (co ze mnie za matka, ze zobaczylam to dopiero dzisiaj) - prochnica jak nic. Nie jemy slodyczy, zero soków i innych takich. Zebów jak starszemu tak obsesyjnie juz nie szoruję ale dbamy jak należy. Wiem, wiem, że kp nie powinno mieć na to wplywu ale .... zalamałam się. Boję się, ze teraz karmienie nie sprawi mi juz tyle przyjemności ..... i czy to takie dobre dla synka.....
Obserwuj wątek
    • vangie Re: załamałam się 03.02.15, 07:31
      poczatki prochnicy to nie koniec swiata- znajdz fajnego stomatologa z podejsciem do dzieci i dzialaj; a tak na zdrowy rozum, to gorne zeby tak? w dodatku sam przod, czyli te co najmniej stycznosci maja z maminym mlekiem- to dlaczego akurat one by mialy byc zaatakowane od mleka, a inne nie? bedzie dobrze, zlapalas to i bedziesz dzialac
    • yumemi Re: załamałam się 03.02.15, 13:29
      Antybiotyki mogą miec wplyw, syropy, etc
      Warto przyjrzeć sie diecie jesli sa sklepowe gotowce w niej.
      Nie kp chyba ze dziecko cała noc z piersia w buzi śpi.
      • yuppiki Re: załamałam się 03.02.15, 16:21
        to chyba nie od kp, mojemu nie myłam wcale zebów, karmiłam 3 lata, zeby myjemy od kiedy skonczył 3,5 roku a próchnicy nie ma
        • kota-mota Re: załamałam się 03.02.15, 22:57
          Spokojnie, wiem co czujesz, ja też bardzo przeżywałam i miałam straszne poczucie winy, ale nie mamy nad wszystkim kontroli. Zauważyłam przebarwienia pół roku temu, od razu do dentysty, żeby zalakowane już 2 razy, wkrotce idziemy na 3 wizytę. Też pojawiło się tak jakby wglębienie. Od tamtego momentu żeby myjemy psychopatycznie codziennie smile i jest ok.
          Mały ssie smoczek? Czy zasypia w ciągu dnia po jedzeniu z nieumytymi zębami?to nie musi być nocne karmienie jak uważają dentysci.
          U mnie też nie Było słodyczy ani soków, ale np banan , serek przed spacerem i drzemka w wózku i myślę że to mogło być to..
          no i nie daj się nastraszyć stomatologowi Żeby odstawic. Higiena, dieta, monitoring i będzie dobrze smile
          • fizula Re: załamałam się 04.02.15, 22:32
            No i tran warto.
            Załamywanie się nic nie da. Lepiej pójść do dentysty i karmić piersią jak najczęściej. Chyba nie chcesz dziecku zabrać najlepiej przyswajalnego wapnia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka