Dodaj do ulubionych

Trzeci do tandemu ;)

12.07.16, 13:59
Czy Wasze dzieci też tak chętnie dzielą się piersią? Od jakiegoś czasu mój Starszak przystawia do mojej piersi ulubionego pluszaka i mówi "mniam mniam mniam", po czym przytula pluszaka i sam ssie. Jak zapomni rzyprowadzić go na mleko, jest zrozpaczony i choćby zęby były już umyte, musi z nim zassać na chwilę smile
Młodszak przez to zamiast zasypać spokojnie, próbuje złapać pluszaka i śmieje się, ale to już inna historia wink
Obserwuj wątek
    • fizula Re: Trzeci do tandemu ;) 19.07.16, 23:34
      Mam już za sobą 2 tandemy, powiem więc tak: zależy które smile Przy pierwszym tandemie pewnie sądziłam, że większość dzieci patrzy przychylnym okiem na brata/siostrę przy drugiej piersi. O, jakże się myliłam! Są takie bojowe okazy dzieci, które od zarania patrzą na rodzeństwo jak groźnego rywala i wolą go na wszelki wypadek od razu zwalczyć i odstawić wink
      Ale żeby było śmieszniej to oto dziecko, które w zwalczaniu brata było pierwsze chętnie przystawia do piersi armatę "Mleczka chciała moja armatka".
      Super mieć dużo dzieci- otwiera to nowe horyzonty, o jakich się nie śniło przy jednym, dwójce.
    • ewelina.90 Re: Trzeci do tandemu ;) 23.07.16, 16:04
      Czasami krowa pije mleko wink generalnie w wiekszosci przypadków starszak proponuje też siostrze jak leży obok, albo stwierdza, że ona nie pije i jest zadowolony.
      • ofrelka Re: Trzeci do tandemu ;) 24.07.16, 22:12
        O, mój chętnie dzieli się mlekiem - i nie tylko z zabawkami. Kiedy ktoś/coś mu się bardzo spodoba, to pokazuje na mój dekolt, żeby dać mu mleczko. I tak "częstuje" psa sąsiada, ładne (czyli kolorowe) samochody, słupki przydrożne, naprawdę zaskakujące rzeczy... Równie chętnie rozdaje im buziaki. Pokazywał też na mleko widząc płaczące dziecko - rozczulające!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka