mamajej Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 10.10.11, 09:24 I ja witam wszystkie Mamy - karmię 15 miesięcy pozdrawiam Odpowiedz Link
zgagam Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 21.10.11, 16:54 Dobrze,że was znalazłam.Karmię mojego synka 19 miesięcy i końca nie widać.Witam serdecznie! Odpowiedz Link
olcia71 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 12.11.11, 10:31 A mnie póki co 23 leci Ale chyba jeszcze nie ekstremum? Odpowiedz Link
da_tura Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 22.11.11, 10:15 Witam, mój synek ma 2 lata i 2 mies., karmię w najlepsze! Odpowiedz Link
madziutek912 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 23.11.11, 23:30 Witam! Mam na imie Magda, jestem prawie 29-letnią mamą 14 miesięcznej cudownej Emilki. Mieszkamy w Szczecinie W KP zakochałam się na zajęciach w SR, kiedy to wspaniale o karmieniu opowiadałą moja doradca laktacyjna, cudowna Pani Dorota. Pomimo 2 szkoł rodzenia, wspanialego przygotowania do naturalnego porodu, niestety przebiegl dramatycznie i zakonczyl sie cc. BYlam zdruzgotana, glównie ze wzglęgu na możliwe problemy z kp, ale pierwszego przystawienia dokonał na sali pooperacyjnej mój wspaniały narzeczony-Maciej. Druga noc to brak pokarmu, płacz dziecka i musiałam skorzystać z mm, ale zaparłam się, ze podam strzykawką, ku wielkiemu zdziwieniu położnych. Później mieliśmy i kryzysy laktacyjne i maratony wiszenia na piersi, ale ciągle walczyłam i tak karmimy się do dzisiaj. Od pól roku muszę brać hormony na nadczynność tarczycy, ale dzięki wyrozumiałemu endo i mojej kochanej Pani Dorocie łykam tabletkę, czekam 3 godziny i karmię Emcie. Dzięki koleżance z forum rówieśniczego i Wam zakochałam się w idei karmienia do samoodstawienia, ale na pewno nam to szybko nie grozi, bo moja córeczka jest totalnym cycoholikiem, któa wisi na mnie po 20 razy na dobę Odpowiedz Link
aga_mama_zosi PRZEDSTAWMY SIĘ 30.11.11, 15:51 Witam, mam na imię Agnieszka, jestem mamą trójki dzieci: 6 letniej Zosi, prawie 3 letniego Antka oraz 5 miesięcznego Marcina - obecnie karmię obydwu moich synków. Mam nadzieję, że starszy kiedyś jednak stwierdzi, że ma dosyć już mleka. Chciałabym Go karmić aż sam się odstawi. Z młodszym dopiero zaczynamy mleczną drogę - mam nadzieję, że będzie udana. Mąż bardzo mnie wspiera w karmieniu piersią, chociaż czasami jest mi ciężko. Staram się też nosić w chuście i nie używam smoczka uspokajacza co wywołuje spore zdziwienie. Najmłodszy synek miał się urodzić w domu, ale ze względów medycznych musiałam rodzić w szpitalu. Mieszkamy na podwarszawskiej wsi. Odpowiedz Link
ocelotek Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 23.05.12, 18:37 Mam na imie Ola. Jestem mama 17 miesiecznej Joasi (mialam napisac 16- jak ten czas leci). Mieszkam i urodzilam ja w UK. Studiuje (doktorat) i w tym roku bede zmieniac miejsce zamieszkania (ale nie wiem na jaki kraj). Po porodzie Joasia nie chciala ssac ale polozne bardzo mi pomagaly i dokarmialysmy strzykawka z moim mlekiem i po kilku dniach zaskoczyla. Mala dostala mm raz jak bylam na uczelni a akurat chciala jesc. Oczywiscie jej nie smakowalo. Poza tym zawsze jakos udawalo mi sie zmiescie w 2h przerwy miedzy kamieniami. Nie karmie juz na zadanie ale chce utrzymac laktacje tak jak zaleca WHO do konca 2 roku zycia- choc juz bylam zdecydowana skonczyc o czym napisze w innym watku. Z gory przepraszam za wszystkie bledy ortograficzne- jestem dys, a mieszkanie za granica (i nie uzywanie pisanego Polskiego na co dzien) powoduje, ze czasem nie zauwaze jakiegos bledu. Odpowiedz Link
tanison Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 16.08.13, 23:07 Witajcie, jestem mamą 6 letniej dziewczyny, karmiłam ją 16 miesięcy. Byłam wtedy "młodą mamą" i z perspektywy czasu widzę, że mogłam dłużej, tylko brakowało mi... wsparcia? siły? Teraz karmię synka 14 miesięcy z kawałkiem, nie zanosi się na koniec Pozdrawiam wszystkie mamy, no to zaczynam nurkować w forum w poszukiwaniu tego, z racji czego tu trafiłam...wsparcia psychicznego za co z góry dziękuję. Odpowiedz Link
mama_leonka Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 21.09.13, 22:51 Witam, To i ja się przedstawię. Mam na imię Ola, starszy synek - Leoś (3 lata) karmiony był do 18 miesiąca, kiedy to w brzuszku pojawiła się Lenka i organizm zakończył produkcję mleka Chciałam karmic dwójkę, ale życie zweryfikowało moje plany. Lenka ma teraz rok i 3 miesiące i korzysta z mleczka ile wlezie - ok 5-7 pobudek w nocy a w dzień różnie - do drzemki obowiązkowo. Stałe jedzenie lubi (szczególnie mięso), ale zazwyczaj po jedzeniu i tak ląduje z cycem w buzi Z odstawianiem się nie spieszę, choć nie wiem czy dam radę karmić do samoodstawienia... Odpowiedz Link
zo-parapa Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 15.01.12, 23:34 Witajcie! Czytam was już jakiś czas i wreszcie dorosłam do tego, żeby dołączyć Nazywam się Paulina i jestem mamą Zo(si), karmionej piersią pomimo ciężkich doświadczeń gryzieniowych, już 13 mcy(czekam na samoodstawienie) Odpowiedz Link
green.sabcia Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 16.01.12, 00:31 Witaj Ja także się zastanawiam, kiedy się dzieciątko samo odstawi, ma prawie 20 miesięcy. Na razie nic na to nie wskazuje, chociaż ssie bardzo różnie, chyba w zależności od chumoru Odpowiedz Link
alfaxx Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 02.02.12, 15:38 Witajcie, karmię już (albo dopiero) rok i 3 dni drugiego synka, pierwszego nie udało mi się karmic piersią i teraz się cieszę z kp jak nie wiem co! na razie nie myślę o odstawianiu ale z wielką uwagą czytam wszystkie wątki, również i takie. pozdrawiam serdecznie alfaxx Odpowiedz Link
liv.live Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 29.03.12, 21:37 Witajcie, moja córcia 7 m-cy właśnie słodko śpi przy cycu . Moje początki były bardzo trudne... po traumie w szpitalu (w związku z kp), gdyby nie pomoc męża oraz prywatnej doradcy lakt., ja ogłupiona i sparaliżowana strachem o dziecko, niedałabym rady... Po tak nieciekawym starcie, ponad tygodniu walki o laktację i ssanie maluchy, ponad miesiącu uczenia tj. cierpliwego wkładania sutka do rozwrzeszczanej buzi, obecnie karmienie sprawia nam ogromną radość. Nam wszystkim tj. córci, mężowi (bo nie wstaje i nie karmi z palca ) oraz mnie. Zupełnie więc zrozumiałe, że o poddaniu kp nie ma mowy i dziecię, ile wlezie, pasione będzie cycem. Bo cieszy mnie każdy dzień i o odstawieniu z mojej strony nie ma mowy. Córa nie wie co to smoczek, butelka i inne wynalazki, o których istnieniu chyba nawet nie chcę wiedzieć. Od 3 tyg. gotuję jej smakołyki, które zajada z łyżeczki lub popija z kubka. Szczęście, że tu trafiłam. Pozdrawiam dziewczyny z Lublina, a szczególnie dwie ostatnio poznane Ewa Odpowiedz Link
eiresmyk Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 23.04.12, 21:42 Mam 13 miesiecznego Synka, karmimy sie ciagle mimo wlasciwie ciaglych problemow, o ktorych dlugo by pisac Przede wszystkim ciagne laktacje farmakologicznie bo jestem jednym z tych nielicznych przypadkow, ktore faktycznie maja problem z produkcja mleka. Marze o dlugim karmieniu i mam nadzieje, ze Smyk nie zechce sie odstawic zbyt szybko. Mieszkamy w Irlandii. Odpowiedz Link
jmr-k Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 25.04.12, 15:36 Jestem mamą 15-miesięcznego synka, zapalonego fana mego mleka Po ogromnych trudnościach z karmieniem w pierwszym miesiącu po urodzeniu, braku wsparcia czy wręcz utrudnianiu karmienia przez rodzinę, lekarzy, położną - udało nam się zgrać, nauczyć jak karmić/pić. Obecnie młody pije często, zarówno w dzień jak i w nocy. A było kilka miesięcy, że w nocy przesypiał po 7-10h... a potem kilka miesięcy, że w dzień strajkował, a pił tylko w nocy. Za kilka tygodni wracam do pracy i trochę się boję - może nie tyle o kp, co ogólnie, jak małemu będzie bez mamy i bez piersi na żądanie nie tylko z głodu Forum czytuję od dłuższego czasu, gdyby nie ono, nie raz krucho by było z moją pewnością siebie co do zasadności tak długiego kp (na co wypływ mają, a jakże, różne "życzliwe" czy nieżyczliwe wprost komentarze, uwagi lekarzy itp...) Pozdrawiam gorąco wszystkie Mamy, fajnie, że nas tak dużo Odpowiedz Link
donna.moglie.mamma Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 25.04.12, 22:29 Przepraszam, że dopiero teraz, ale lepiej tak niż wcale Mam na imię Maria, urodziłam się prawie 21 lat temu Jestem Żoną od 23.10.2010 i Mamą od 14.11.2010. Syn urodził się 12 sierpnia 2011 roku i jest smakoszem mleka piersiowego Tak poza tym to studiuję pedagogikę (obecnie końcówka II roku) na UKSW, i tak się składa, że tematem mojej pracy licencjackiej jest ,,rodzicielstwo bliskości", a więc również karmienie piersią, również dłuższe (a może nawet przede wszystkim?) Syna rodziliśmy w domu i jestem z tego bardzo szczęśliwa, było to(i nadal jest) piękne doświadczenie, ale może nie będę się tu rozpisywać, wszak to nie forum o porodach domowych tylko o DKP Generalnie jestem ZA, pewnie wyssałam to z mlekiem Mamy, której jestem za to ogromnie wdzięczna kiedyś pracowała w ,,Dziecku" jako ekspert "na telefonie" oraz odpowiadała na forum Złota Kobieta nie tylko w mojej opinii! Może i którejś z Was pomogła Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
nadave Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 02.05.12, 13:15 Witam, mam na imie Magda. Jestem mama 13 miesiecznej Antoniny Leny i zona swojego meza od prawie 5 lat. Pochodzimy z Torunia. Odpowiedz Link
kapyl Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 22.05.12, 11:32 Witam po raz drugi Jestem mamą 8 letniej Marty (20 mcy na piersi) i 13 miesięcznego Alka Mieszkamy w Warszawie Odpowiedz Link
kaczka_dziwaczka_1 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 29.05.12, 15:00 Witajcie Mamy, ja jestem mamą 16-miesięcznej Igi. Mieszkamy w Gdańsku i nadal karmimy się piersią... i nie zamierzamy przestawać póki co Odpowiedz Link
230808r Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 11.06.12, 13:38 witam moja córcia jest już prawie 20 miesięcy kp nie wiele mam w najbliższych wsparcia w tym temacie mam za sobą zmianę pediatry - kazała mi dziecko odstawić w 10 mc życia i przekonywała do tego mojego męża eh teściowa też zachwala smoczki i mm mama też pozdrawiam i bardzo się cieszę że istnieje takie forum Odpowiedz Link
marcelina_szpak Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 07.07.12, 17:07 Dołączam, oficjalnie już za dziewięć dni, choć z przyjemnością czytam już od dawna Mlekopij sztuk jeden, na razie prawie 12 miesięcy, ale idzie nam świetnie, więc zamierzamy pozostawić sprawy własnemu biegowi vvc (dopisek Młodego - właśnie wyciągnęłam go spod stołu, gdzie polował na kable). Mieszkamy w UK, bardzo chwalimy sobie pomoc, jakiej nam udzielono na początku karmienia, ale zaczynamy odstawać od rówieśników - większość karmiących piersią znajomych kończy karmienie ok. 6-7 m-ca. Znamy jednak kilka dłużej karmiących mam. Odpowiedz Link
illegal.alien Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 17.07.12, 21:56 Witaj My tez z UK - jak zaczynam watpic w matki karmiace w UK to zagladam na naturalmamas.co.uk Tam jest ich cale mnostwo Odpowiedz Link
muumucca Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 25.07.12, 20:05 A ja karmię prawie 16 miesięcy. Baaardzo intensywnie. Czytam to forum od jakiegoś czasu i dzięki temu nie czuję się jak dziwadło, kiedy na pytanie kiedy planuję odstawić odpowiadam, że nie planuję Odpowiedz Link
poznan_doznan Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 08.08.12, 23:15 Karmię Tymona, 16 miesięcy. I dobrze mi z tym . Jestem z Poznania. Odpowiedz Link
zuzuua Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 19.08.12, 21:05 cześć, starszą karmiłam 4 mies. nie wyszło nam dłużej. synka już 16 mies i 1 dzień Odpowiedz Link
djulliet Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 25.08.12, 21:32 Witam jeszcze nieoficjalnie, karmimy się już 11,5 miesiąca i póki co chyba nieźle nam idzie. Początki mieliśmy bardzo ciężkie i teraz bardzo doceniam to że się udało. Odpowiedz Link
kikibruksela Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 29.08.12, 16:02 Witam Was, Karmie juz 21 miesiecy. Tak jakos samo wyszlo I konca nie widac, mala ma raczej szczyt ssania! Mam wparcie meza i rodziny, a lekarzy ktorzy mowia mi ze mam przestac (jak moj ginekolog) ignoruje) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
martasz123 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 15.10.12, 09:32 Cześć dziewczyny, chciałabym z Wami się przywitać w sobotę 13 pazdziernika moja córka skonczyła roczek więc chciałabym bardzo dołączyć do tutejszych mam. Od początku karmilam corcię piersią na żądanie i tak jest do teraz. W nocy ciągle mamy maratony, ale śpimy razem więc nie jest źle, jakoś od początku staram się podążać za Mają i nie walczę z nią. Jest mi o tyle łatwiej, ze nie pracuję więc mam czas na odpoczynek. Juz przy starszej córce korzystałam z tego forum i teraz również zamierzam Pozdrawiam Odpowiedz Link
alcia555 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 18.10.12, 22:50 Cześć dziewczyny serdecznie was witam ,na te forum weszłam przez przypadek i jestem szczęśliwa ,że są osoby które mnie nie potępiają. Niestety gdy ktoś dowiaduje się że karmie w tym wieku syna dziwią się.mój syn ma teraz trzy latka ,moją córkę karmiłam do prawie czterech lat sama odstawiła ,gdy braciszek miał trzy miesiące.Gdy byłam w ciąży z synem też karmiłam córkę. Odpowiedz Link
agnesil Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 02.11.12, 17:18 Witam Mam na imię Agnieszka i jestem mamą 17-miesięcznej Natalki. Mała nadal ciumka cycusia i raczej nie zanosi się żeby przestała. Jak urodziłam to miałam zamiar karmić tylko do pół roku, ale tak mi się to spodobało, że postanowiłam do momentu kiedy Mała sama nie zrezygnuje. Zwłaszcza, że mam czym Mąż się śmieje, że pół żłobka mogłabym wykarmić Odpowiedz Link
shoja Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 13.11.12, 22:34 i ja się witam właśnie stuknął nam rok karmienia mamy zamiary na dłużej Odpowiedz Link
jusder Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 17.11.12, 10:42 Witam mamy karmicielki. Na mlecznym stanie obecnie roczna córka. Cycocholiczka. W domu jeszcze niespełna czterolatka, która odstawiła się w wieku 14 miesięcy. W użyciu była wtedy butla i smoczek. Teraz tylko pierś. Odpowiedz Link
kariatyda79 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 28.11.12, 09:03 Witam Karmiące Mamy, jestem poznanianką, mamą 11-miesięcznego Stasia i chrzestną mamą 13-miesięcznej Bernadetki, oboje karmieni piersią, z tym że Chrześniaczka przez moją siostrę - choć w razie W służyłam również własną Mamy w rodzinie prywatny klub mam DKP i dzielnie toczymy boje z ciociami "dobra rada". Pozdrawiamy Odpowiedz Link
magdalenka50cz Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 06.12.12, 09:16 To i ja sie przedstawie chociaż jestem już tu (znacznie częściej czytam niż pisze) prawie 3 lata. Magda 30 lat, karmie córke 3 lata 10 miesiecy i 6 dni Odpowiedz Link
gu_gu_nia Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 21.10.14, 23:17 Magda czy pomagalas córce w samoodstawieniu czy jakoś z czasem to samo przyszło? Odpowiedz Link
glinka0 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 01.11.14, 10:56 Cześć Dziewczyny, Mam na imię Ewelina, lat 31 i jestem mamą 15 miesięcznego Franeczka. Karmimy się ku radości wspólnej oraz bardzo wspierającego męża Z rodzina różnie bywa- na szczęście komentarze zostawiają dla siebie- gorzej z przyjaciółmi i znajomymi. Czasami myślę, że nie będę się przyznawać do dkp ale później, jak ochłonę to dochodzę do wniosku, że mamy które karmią butelka i dają smoczek się nie wstydzą to dlaczego ja mam to ukrywać. Poza tym wierzę, że najlepiej działa osobisty przykład Cieszę się, że jesteście. W moim otoczeniu nie znam nikogo kto karmiłby dłużej niż 11-12 miesięcy. Dzięki Wam nie czuję się jak UFO Odpowiedz Link
kariatyda79 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 08.01.13, 13:58 Dzisiaj witam się już oficjalnie, jako mama 12+1 dzień Stasia I nie wyobrażam sobie skończyć teraz KP, przecież on malutki jeszcze kariatyda79 napisała: > Witam Karmiące Mamy, > jestem poznanianką, mamą 11-miesięcznego Stasia i chrzestną mamą 13-miesięcznej > Bernadetki, oboje karmieni piersią, z tym że Chrześniaczka przez moją siostrę > - choć w razie W służyłam również własną Mamy w rodzinie prywatny klub ma > m DKP i dzielnie toczymy boje z ciociami "dobra rada". Pozdrawiamy Odpowiedz Link
kasiadl Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 27.12.12, 00:08 Kasia, lat 30. Na razie karmię jednego cycoholika - 18 miesięcy. Początki - jak u wielu - były trudne, ale dzięki wsparciu rodziny (mama, teściowa i mąż) butlę młody ostatnio widział w 4 dniu życia. Obecnie ssie kilka razy w dzień i kilka razy w nocy. Nie przełknie mleka krowiego. Chciałabym karmić jak najdłużej, chyba że karmienie uniemożliwi mi zajście w kolejną ciążę. Pozdrawiam wszystkie mamy DKP. Wspierajmy się! Odpowiedz Link
jehanette Dopiero rok :) 31.12.12, 16:28 Się karmimy Plan dwuletni zakłada dociągnięcie do 2 urodzin i analizę sytuacji Odpowiedz Link
emienogie 15 02.01.13, 17:37 miesiecy, rzecz jasna.w planach jeszcze chwile czyli do wiosny.zobaczymy Odpowiedz Link
aga.just Witam :) 11.01.13, 18:09 Witam mamusie Mam 24 lata, 16-sto miesięczną córeczkę Amelkę, która od początku jest na piersi. Butli, ani innego mleka nie toleruje. Kaszki bleee... Ogólnie ona mały niejadek. Teraz jest ciut lepiej z jedzeniem, ale jak porównuje z innymi dziećmi w jej wieku to je jak ptaszek. Teraz z mężem powoli zaczniemy starć się o rodzeństwo dla córeczki. Wszyscy z rodziny i znajomych oczywiście nalegają, że trzeba odstawić Amelkę, że ciąża to teraz będzie dla organizmu za duże obciążenie, że przecież Amelka już za duża na cyca i tysiąc innych "dobrych" rad. Ja bardzo lubię karmić piersią. Karmimy się na noc, w nocy, po przebudzeniu i w południe przed drzemką. Nie chciałabym odstawiać małej. Niestety presja otoczenia jest wielka Pozdrawiam Odpowiedz Link
bubka2012 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 25.01.13, 23:11 Witam, melduję się w gronie dkp choć to dopiero roczek nam minął. Plany są przynajmniej do drugiego, a cycocholiczke Alicję mam dużą, w dzień 3-4 razy i w nocy ile razy się obudzi, a niestety budzi się często... Odpowiedz Link
yoveeta Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 01.02.13, 01:00 Witam! Jestem mamą 14-miesięcznej Ady. Strasznie się cieszę, że znalazłam to forum, bo muszę przyznać, że już powoli zaczynałam się poddawać subtelnym sugestiom otoczenia, że "może już wystarczy tego karmienia?" A tu proszę! Nie jestem jedyną mamą na świecie karmiącą piersią powyżej roku Nie jestem jedyną mamą śpiącą ze swoją córcią i karmiącą ją kilka razy każdej nocy Już naprawdę zaczynałam się zastanawiać, czy coś tu jest nie tak, chociaż instynkt mi podpowiada, że robię dobrze. No ale jednak, kiedy się po raz nasty słyszy to samo (że czas przestać cycolić), to człowiek zaczyna tracić pewność siebie... No ale już mi przeszło! Przeczytałam kilka postów i poczułam się lepiej A muszę jeszcze dodać, że na początku było nam z małą bardzo ciężko - karmienie okazało się bardziej skomplikowane niż przypuszczałam, dlatego tym bardziej jestem z nas dumna, że przetrwałyśmy te trudne początki i teraz jest to dla nas coś najnormalniejszego, a jedocześnie bardzo cennego. Pozdrawiam cieplutko wszystkie wytrwałęm mamy! Odpowiedz Link
vuvu4 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 05.02.13, 16:42 Witam Was serdecznie, własnie napisałam pierwszego, chaotycznego posta... Jestem mamą 16 miesięcznej córeczki, myslałam że będę karmić rok lub mniej (różne rzeczy się myśli zanim pojawi się dziecko) a tymczasem jeszcze nasze ssanie potrwa pewnie dośc długo, z czego się bardzo, mimo trudów cieszę. Odpowiedz Link
wuika Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 06.02.13, 09:37 Nie wiem, dlaczego tutaj nie trafiłam już wcześniej Chciałam się przywitać. Mam na stanie dwie bliźniaczki, obecnie 15-miesięczne. Karmię nadal. Cóż więcej? Wyjdzie w praniu. Odpowiedz Link
martekle Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 08.02.13, 00:05 Hej Jestem Marta, mam 2 dzieci. Prawie 4 latka, oraz 10 mc pannice na cycku Jestem tu by pobić rekord bo Kubusia karmiłam tylko 13 miesięcy. Juliankę chce karmić tyle ile ona sama bedzie chciała. Odpowiedz Link
deindra35 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 12.02.13, 21:23 Witam. karmię córkę już 14 miesiąc. Na początku chciałam aby chociaż się udało pół roku, później do końca ósmego miesiąca, dalej do skończonego roku... i tak to się kręci ) W tej chwili już mi bardzo nie zależy, bo córka je wszystko co jej daję, jest dobrze odżywiona, zdrowa jak dąb, ale ona chyba tak łatwo nie popuści. Odpowiedz Link
mayaalex Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 31.03.13, 18:14 Witam, Karmie 13-miesiecznego synka, wielkiego piersiofila czy tez wrecz cycoholika. Mam 37 lat, synek jest moim pierwszym dzieckiem (ale mam nadzieje ze jeszcze nadrobie po poznym starcie . Mieszkamy w Belgii gdzie jest duze wsparcie dla kp na poczatku ale zdecydowanie mniejsze po 6 miesiacu zycia (i w ogole raczej zimny chow, przynajmniej jak dla mnie, dominuje). Na szczescie w moim prywatnym kregu mam sporo kolezanek ktore karmily dlugo. W pracy wszelkie ulatwienia dla matek kp koncza sie nieodwolalnie po skonczeniu przez dziecko roku. Mam duzo szczescia bo moje kp bylo zawsze wlasciwie bezproblemowe. Zakladalam ze bede karmic tak dlugo jak dziecko bedzie chcialo i myslalam ze zapewne ok 6 miesiaca przestanie chciec No wiem, naiwnych nie sieja... Ale chce nadal wiec karmie choc zastanawiam sie czasami jak dlugo jeszcze - chcialabym zajsc w kolejna ciaze a na razie to niemozliwe. No wiec daje mu jeszcze miesiac, i jeszcze jeden, i jeszcze pare tygodni - no i zobaczymy co dalej Odpowiedz Link
baczek200 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 30.04.13, 15:24 Mam 10.5 miesięcznego synka, wielkiego cycofana, a jednocześnie radosnego i kontaktowego chłopca. Jest kochany, lubi jeść z piersi, uspokajać się przy piersi, był czas, że głównie przy piersi zasypiał, teraz zasypia przy piersi, ale nie na piersi - widzę jak powoli się usamodzielnia. Jest kochanym Ssakiem Śpimy razem, więc karmienia nocne nie są problemem aż takim, choć był czas, że rano budził się co 15 minut, i tak 6 razy Jedyny "problem" jaki widzę to fakt, że chciałabym drugie dziecko, a na razie owu niet. Odpowiedz Link
madziulaz Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 15.05.13, 22:41 Czesc Dziewczyny) Synek ma 14 miesięcy, z mleka tylko pierś..dużo piersi) Cycoholika mam i dobrze nam z tym) waży 12 kg Oprócz piersi je wszystko, lubi wyraźne smaki, kwaśne, nie wzdryga się nawet na sos czosnkowy Zaglądam do Was od jakiegoś czasu.. Odpowiedz Link
sylvana8 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 26.06.13, 00:09 Witam Ja jestem mamą 20miesiecznej Lenki.Jest to moje pierwsze dziecko,mam 32 lat.Karmimy sie z powodzeniem 20mc i nie zamierzamy tak szybko przestac Odpowiedz Link
puwen Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 27.06.13, 10:32 Cierpliwie czekałam, żeby móc się tutaj przedstawić Klara to moje pierwsze dziecko. Karmię ją już rok i tydzień I nie mam zamiaru przestawać, co najmniej do czasu aż skończy dwa latka, albo jeszcze dłużej. Niestety im dłużej karmię tym częściej muszę odpowiadać na różne, absurdalne zarzuty dotyczące kp. Mam nadzieję, że znajdę tutaj wsparcie! Odpowiedz Link
blablanie Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 10.07.13, 18:42 Witam się z Wami nareszcie oficjalnie czytam Was od prawie roku i nawet czasem się odzywałam jako popierająca długie karmienie piersią...Karmię córkę rok i jeden dzień i pokarmię jeszcze długo (mam nadzieję) - kto wie może do 18-tki mimo zmęczenia dość okrojona dietą i ciągłymi problemami z rozszerzaniem diety przez alergie,, które trapią moją córkę... Mam na imię Iza i jestem ze Szczecina. Dzięki że jesteście!dzięki Wam jeszcze nie zwariowałam przez te jedzeniowe hocki-klocki. Odpowiedz Link