Dodaj do ulubionych

Tytuł książki

02.03.15, 22:14
Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś książkę do angielskiego (na dowolnym poziomie) w której znajdę obrazki i słownictwo do nich- coś w stylu: obrazki z numerami, a słownictwo obok i trzeba je połączyć? Mam kilka takich kserówek jeszcze przedpotopowych, chyba pochodzą z jednej książki, i bardzo lubię na nich pracować, ale mają one już swoje lata i nie wyglądają za dobrze, a ja ani nie mam tej książki, ani w ogóle żadnych informacji bibliograficznych o niej.
Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Tytuł książki 03.03.15, 22:03
      Chris Gough english vocabulary organiser

www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=Chris%20Gough%20english%20vocabulary%20organiser

to jest swietna ksiazka do slownictwa ale nie jest cala z obrazkami - poziom upper/intermediate

tu mozesz zobaczyc calosc i na ktorych stronach sa jakie obrazki

www.slideshare.net/sabbatarian1/english-vocabularyorganizerwithkeyremastered
      • robak.rawback Re: Tytuł książki 03.03.15, 22:10
        tak z grubsza spojrzalam np czesci 10-11, 18-21,
        26, 28-37,
        42, 47-49,
        56, 62-65, maja sporo obrazkow, inne troche tez ale mniej , reszty nie patrzylam
        • robak.rawback Re: Tytuł książki 03.03.15, 22:21
          tych dwoch nie znam a tylko spojrzalam w 'look inside' na amazonie
          wydaja sie byc troche z obrazkami ale za malo jest stron pokazane w 'look inside' wiec nie wiem na ile cala ksiazka jezt obrazkowa czy nie, musialbys do ksiegarni pojsc i przejrzec: wiekszosc pokazana to odpowiedzi do zadan

English Vocabulary in Use Upper-intermediate with Answers and CD-ROM Paperback – 14 Jun 2012
          by Michael McCarthy (Author), Felicity O'Dell (Author)
          www.amazon.co.uk/English-Vocabulary-Upper-intermediate-Answers-CD-ROM/dp/1107600944/ref=pd_sim_b_3?ie=UTF8&refRID=07XK9T08TAPQ7SA5ZP2R

English Vocabulary in Use: Elementary Paperback – 11 Mar 2010
          by Michael McCarthy (Author), Felicity O'Dell (Author)

www.amazon.co.uk/English-Vocabulary-Elementary-Answers-CD-ROM/dp/0521136202/ref=pd_sim_b_22?ie=UTF8&refRID=07XK9T08TAPQ7SA5ZP2R
          • friend_indeed Re: Tytuł książki 04.03.15, 15:29
            Super, wielkie dzięki!
    • joalma Re: Tytuł książki 04.03.15, 08:35
      kojarzę tylko The Heinle Picture Dictionary (książka + płyty CD), dostępne na różnych poziomach. w książce są obrazki z numerkami, podzielone tematycznie, a na płycie wszystkie słówka/wyrażenia są nagrane do słuchania.
      • friend_indeed Re: Tytuł książki 04.03.15, 15:30
        Dzięki! Spróbuję ją dorwać w księgarni i zobaczyć jak wygląda w środku.
        • friend_indeed Re: Tytuł książki 04.03.15, 18:56
          PS- świetny ten słownik! Zdecydowanie kupię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka