Dodaj do ulubionych

Matury 2017

10.05.17, 13:18
Jak Waszym uczniom poszła tegoroczna matura, ustna i pisemna? Wszyscy szczęśliwie zdali? Dostawaliście entuzjastyczne esemesy z podziękowaniami, a może ptasie mleczko i czekoladki w podzięce za owocną współpracę? Pochwalcie się wynikami swoich podopiecznych :D
Dzisiaj po południu najsłabszy uczeń jakiego chyba miałam w karierze podchodzi do ustnej, sama się stresuję.
Obserwuj wątek
    • midds Re: Matury 2017 10.05.17, 20:07
      Oooo, na szczęście zdał :)
    • midds Re: Matury 2017 12.05.17, 00:42
      Psstt.. Co tu tak cicho?
      • wolha.redna Re: Matury 2017 12.05.17, 23:12
        Ja też na razie uffff... Moje dwie rozszerzone uczennice po 100% z ustnej. Jeszcze zostały mi dwa robaczki na podstawowa, mają we wtorek 😊
        • midds Re: Matury 2017 13.05.17, 00:19
          Moja jedna rozszerzona 97%, druga 86%. Podstawowi po ponad 70. A ten najsłabszy... no... cieszę się że zdał, kiedy przyszedł do mnie pół roku wcześniej, miał poziom 5 klasy podstawówki :)
    • midds Re: Matury 2017 16.05.17, 13:17
      I kolejna uczennica zdałą na stówkę. Podejrzanie łatwe matury w tym roku :D
      Ile wg Was potrzeba czasu aby kogoś solidnie przygotować do matury rozszerzonej i podstawowej? Jeśli uczeń zgłasza się jak zwykle we wrześniu, to jest to raptem około 30 lekcji w które trzeba wcisnąć gramatykę, słuchanie i czytanie ze zrozumieniem, wypowiedzi pisemne no i oczywiście trening przed ustną. Jak Wy rozplanowujecie sobie materiał,na które elementy kładziecie największy nacisk?
      • engteacherka Re: Matury 2017 21.05.17, 22:36
        Zwykle uczę do matury dłużej niż 1 rok szkolny, ale w 9 miesięcy tez się da przygotować przy zaangażowaniu ucznia. Wiele zalezy od jego poziomu. Do matury rozszerzonej nie przyjmuję w roku maturalnym. Jeśli chodzi o rozplanowanie materiału, to do każdego dostosowuję indywidualnie, nie mam jednej recepty. Jeśli mam bystrego ucznia, który wszystko ogarnia mniej więcej jednakowo, to robię gramę, słuchanie i coś do pogadania na każdej lekcji, czytanki i wypowiedzi pisemne do domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka