Dodaj do ulubionych

Prośba do nauczycieli

23.08.17, 20:00
Witam serdecznie.
Najpierw krótko o sobie i przedstawię mój problem.
Jestem osobą w średnim wieku,która od jakiegoś czasu hobbystycznie interesuje się jezykiem angielskim i sama też jako tako się go nauczyła.Z pomocą internetu oczywiście.Na wyjazdach wakacyjnych jakoś sobie radzę ,w sensie takim,że wiem co i jak chcę powiedziec.Problem stanowi jednak moment,gdy ktoś szybko mi odpowie,wtedy się gubię .
Toteż postanowiłam poprosić o pomoc,by bardziej niż uczyć się słówek iróżnych konstrukcji gramatycznych osłuchiwać się z językiem.
Czy ktoś byłby tak dobry i na maila podesłał mi link z jakimiś prostymi teksami ,które mogłabym i czytac i odsłuchiwac.
Byłabym bardzo wdzięczna,ponieważ wraz z rozpoczęciem roku szkolnego chcę dalej zgłebiac tajniki języka angielskiego.Oby mi życia starczyło :-)).
Za wszystkie rady i podpowiedzi też będę niezmiernie wdzięczna.
Gabriela.
Obserwuj wątek
    • midds Re: Prośba do nauczycieli 24.08.17, 09:52
      Szanowna Pani Gabrysiu!

Tutaj może Pani czytać i jednocześnie słuchać krótkich historyjek i anegdot: www.isel.pl/materialy/czytelnia/
      Dodatkowo do każdego tekstu jest mini słowniczek po prawej.

Tutaj coś nieco trudniejszego, ale może też się przyda, rozmaite przemówienia z angielskimi napisami, można oglądać i czytać jednocześnie: www.ted.com/

A tutaj strona z filmami i serialami z angielskimi napisami, na pewno znajdzie Pani swój ulubiony: gostream.is/

Pozdrawiam :)
      • gabrysia.s Re: Prośba do nauczycieli 24.08.17, 15:26
        Witam ponownie i bardzo dziękuje za podesłane linki.Z pewnością bardzo mi się przydadza.
        Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka