Dodaj do ulubionych

Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecacie !!!

18.02.05, 01:29
W naszej szkole zamierzamy od nowego roku zmienić podręczniki. Zaczynam się
już rozglądać i nie ukrywam, że wybór jest trudny. Wiem jednak, że pobieżnie
trudno jest tak naprawdę ocenić podrecznik. Wady i zalety wychodzą w trakcie
pracy. Bardzo liczę na waszą pomoc. Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami na
temat podręczników na których pracujecie, które się sprawdzają a które nie.
Dodam tylko, że pracuję w gminnej szkole. Klasy sa duże. Większość dzieci nie
uczy się dodatkowo j. ang. Uczniowie mają styczność z językiem tylko w
szkole. Zajęcia odbywają się 3 razy w tyg.
Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • dorotasowinska Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 18.02.05, 17:17
      Ja korzystałam przez rok z Projectu i całkiem sobie chwaliłam, ale koleżanka,
      która potem przejęła moją klasę twierdziła, że w części 3 jest za duzo
      materiału na 2 godziny. Zmieniła na Winners- nowość bodaj z Oxfordu. Może
      skontaktuj się z przedstawicielem Oxfordu lub innego wydawnictwa, oni prześlą
      Ci kopie i coś wybierzesz. Nie polecam za to Smarta- totalnie do bani. Życzę
      udanego wyboru.
      • cytryna76 Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 21.02.05, 15:32
        A ja polecam "Welcome" Express Publishing. Materiał nie jest przeładowany (
        może nawet troszkę zbyt łatwy dla bardzo zdolnego dziecka), zwłaszcza częć 1 i
        2, bo częśc trzecia jest już dużo trudniejsza. Przejrzysty układ lekcji, ładna,
        atrakcyjna szata graficzna. Dzieci go bardzo lubią, chocby z powodu dowcipnych
        dialogów w formie komiksów. Jeszcze innym atutem jest cena - to chyba jeden z
        tańszych podręczników na rynku, mimo że i książka, i ćwiczenia drukowane są w
        kolorze.
        • radzyminek Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 08.03.05, 08:55
          "Go for Poland" cz.1
          Bardzo fajny, miło się z nim pracowało, jest to podręcznik na 2 lata +ćw, co
          łącznie kosztowało ok. 40 zł
          • eliza231 Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 24.03.05, 19:35
            a ja plecam English Zone z oxfordu
            • metnia English Zone 25.03.05, 09:29
              czy wiesz moze gdzie mozna niedrogo kupic, wypozyczyc teachers book z testami
              sprawdzającymi ? pozdrawiam
              • honeybb Re: English Zone 06.11.05, 22:46
                allegro!!
    • jane_com2 Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 02.06.05, 20:05
      Friends wyd. Longman Super !!!!!!!
      • metnia Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 24.10.05, 19:49
        Właśnie mam na korepetycjach 5 klasistke która sie uczy z tej książki, masa błędów w ćwiczeniach, takich głupich, wynikających z niestaranności.
    • chmurka81 Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 03.06.05, 20:52
      ja byłam ostatnio na szkoleniu z Macmilliana i Super Kids wydał mi się ciekawy
      ja uczyłam z niego w oratorium(=świetlica środowiskowa) ( 2-3lekcje)i wydał m
      się ciekawy. Moja koleżanka dała i kiedyś radę żeby miec jeden ciekawy
      podręcznik do zajeć i kilka innych w bibliotece i jeżeli jakiś temat jest
      kiepsko opracowany w podręczniku to zawsze mogę skorzystać z innych.
      www.longman.com.pl/i.php?i=7
      www.oup.com/elt/catalogue/state_schools/szkola_podstawowa_4-6/?cc=pl
      www.macpolska.com/ lub www.macmillanenglish.com/default.aspx?
      id=109

zdecydowanie nie polecam podręcznika typu bingo
      • dalila84 Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 13.08.05, 20:49
        odświeżam temat-ja co prawda studiuję dopiero anglistykę, ale udzielam korków i
        w zezsłym roku intensywnie poszukiwałam ksiązki dla moich uczniów w tym
        wieku.Go For Poland dla mnie mało ciekawa i jakos mam do niej uraz, chociaż TB
        dość przejrzysty, Winners mi się podobały ale cena materiałów dla Teachera mnie
        odstraszyła, SuperKids starter dostałam za darmo i nawet wydaje się to książka
        dość dobra(ćw są połączone z książką) ale mam wrażenie że trochę jest tam
        mentliku,na 2 stronach jest zbyt dużo róznych rzeczy wprowadzanych,Welcome też
        mi się spodobał ale moi uczniowie woleli ksiązki gdzie byłyby instr.i
        objaśnienia również po Polsku a z tyłu jest np lista słówek bez
        Pol.odpowiednika.Friendsy wydawały się idealne z tym że uczniowie uczyli się w
        nich w szkołach,Bardzo podobały mi się też książki English Zone.
    • kamilica Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 14.08.05, 08:09
      Ja przez 3 lata korzystałam z "Project-a" i na razie nie planuję go zmienić.
      Polecam tę książkę, o ile klasa nie jest bardzo słaba, a zdarzyło mi się taką
      mieć w ubiegłym roku. Wtedy pozostaje chyba tylko przestarzały "Get up and
      Go".Zależy jaki poziom prezentują dzieci.
    • kociamama Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 14.08.05, 20:12
      A co powiecie na Chatterbox i Happy House, Happy Street, Happy Earth? Bo mi e
      dosc podobaja. Tylko w chatterbox malo struktur jakby.
      Ja w sumiepoczatkujaca jestem w nauczniau dzieci, ale mi sie zaczyna podobac,
      choc zawsze sie balam malych poworkow jak ognia;)

Pzdr,
      KOciamama.
      • kociamama Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 23.08.05, 18:31
        Ale głupio palnełam... Myslalam, nie wiem, czemu, ze chodzi o 1-3.
        4-6?? Hmm, nie wiem:( Na lekcjach prywatnych robie Snapshot, ale dziewczynka
        pojetna i chetna. A w klasie to nie wiem, bo nie uczylkam takich maluchow w
        grupie.

Pzdr,
        KOciamama.
        • dalila84 Re: Podręczniki do szk.podst. 4-6 Jakie polecaci 05.10.05, 18:08
          zaś odświeżam bo tak mnie naszło :)ostatnio w naszej uczelnianej bibliotece
          odkryłam World Cluby miożxe nie są to najnowsze książki ale jak dla nauki
          takiej prywatnej (np ambitni uczniowie lub prywatna skoła)to są całkiem dobre-
          gramatyka na poziomie (nie jakieś tylko my favourite colour itp.)słownictwo
          dosc dobre, powtórki, czytanki-mnie się podoba bo dobrze cwiczy różne
          sprawności-pisanie, mówienie (osobne strony są im poswięcone)Wydaje mi się że
          ta seria jest nie doceniana przez nauczycieli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka