Dodaj do ulubionych

Angielski dla siedmiolatka

18.10.05, 11:50
Potrzebuję porady specjalisty. Znam biegle język angielski i chcę uczyć moją
siedmioletnią córkę sam. Przeglądałem strony internetowe księgarni, ale tych
zestawów do nauki jest tyle,że nie umiem wybrać. Proszę doradzić mi jakiś
dobry zestaw do nauki języka angielskiego od podstaw dla dziecka
siedmioletniego - nauka indywidualna a nie w klasie. Coś z kasetami, płytami
CD, ćwiczeniami etc.
Będę wdzięczny za pomoc.
pzdr
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Angielski dla siedmiolatka 18.10.05, 13:12
      Skoro znasz angielski biegle, to po prostu mów caly czas do swojego dziecka po
      angielsku. Przyniesie to większe efekty niż uczenie z podręcznika. Oglądajcie
      TV w języku angielskim, jakieś bajki, itp. Róbcie jakieś kolorowanki, czytajcie
      bajeczki...

Siadając do stołu o konkretnej godzinie i wyciągając podręczniki możesz ją po
      prostu zniechęcić.
      • cytryna76 Re: Angielski dla siedmiolatka 18.10.05, 20:25
        Polecam podręcznik "Welcome" wydawnictwa Express Publishing. Dostaniesz go bez
        trudu w każdej ksiegarni angielskiej, np. w "Szawalu" czy w "Omnibusie". Na
        komplet składa się podręcznik, ćwiczenia oraz tzw. "companion" z dodatkowymi
        ćwiczeniami + oczywiscie kasety. Jest też "teacher book" czyli przewodnik
        metodyczny, ale nie zawiera niczego ciekawego, poza testami kontrolnymi do
        kserowania. Od lat pracuję z tym podręcznikiem z najmłodszymi uczniami. Jedna
        uwaga: uczeń musi już umieć czytać i pisać po polsku. Jestem z niego bardzo
        zadowolona i moi uczniowie także. Krok po kroku prezentuje słownictwo i
        zagadnienia gramatyczne, oczywiscie w sposób przystępny dla dzieci, jest też
        atrakcyjny graficznie i treściowo. Kurs składa się z 3 części, oczywiscie
        zacznij od "Welcome 1". Dotakowym atutem jest cena - trzy podręczniki ok. 65
        złotych, kasety ok. 45 (być może będzie trzeba je zamówić). Powodzenia!
        • wizadora Re: Angielski dla siedmiolatka 19.10.05, 22:53
          a ja polecam I-Spy Oxfordu, duzo listeningow, ajne pomysly na zabawy. Pracuje z
          tym podrecznikiem od kilku lat i jestem zadowolona.
          • mama_amelki Re: Angielski dla siedmiolatka 20.10.05, 20:06
            Ja uczę z Chit Chat i bardzo lubię tą książkę.
            Zakres materiału na poszczególne lekcje jest niewielki,
            zwiększający się wraz z postępami maluchów:-)
            Oprócz tego słuchamy piosenek z kaset dołaczonych do tej
            ksiązki, rysujemy, kolorujemy obrazki i nazywamy rzeczy które na nich widzimy.
            Fajnie pokazywać dziecku różne prawdziwe rzeczy i jenazywać np.jak jest lekcja
            o owocach to kupuję rózne soczyste owoce i pokazujemy je sobie
            nawzajem,nazywając je po angielsku a potem...wcinamy (znaczy się jemy):-)
            Jak lekcja o rzeczach w domu np. meblech to siadamy na łóżku i mówimy: This is
            a bed itd. Dużo się ruszamy, śpiewamy, słuchamy jak z kaset mówią native
            speakers. Już nie mogę się doczekać zimy i lekcji na balkonie (częściowo)
            oczywiście:-)
            • pinkpanther Re: Angielski dla siedmiolatka 02.11.05, 23:33
              ja też polecam Chit Chata 1, uczę z niego w szkole językowej już drugi rok.
              Jeżeli mała umie juz pisać, mógłbyś jednak podejść do sprawy ambitniej i uczyć
              ją z Excellenta 1, który uczy więcej słownictwa i jest bardziej wymagający. Do
              obu książek masz TB, z tym że do Excellenta osobno trzeba kupić książkę z
              flashcards i innymi "bonusami"
          • harriet24 Re: Angielski dla siedmiolatka 03.11.05, 17:58
            Popieram! I Spy 1 to naprawdę rewelacja, pracuję z nim od 2 miesięcy z dziećmi
            z klasy pierwszej, są zachwycone.
    • ewa_szcz Re: Angielski dla siedmiolatka 23.03.06, 14:00
      zdecydowanie polecam zestaw BabyEintein:
      allegro.pl/item92673538_angielski_19dvd_baby_einstein_usa.html
      19 płyt dvd - jezeli kogoś stac to super sprawa

pozdrawiam
      ewa_szcz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka