renimal 16.02.07, 15:58 Czy próbowaliście swych sił w tym programie? Jakie są Wasze doświadczenia? Warto? Duża biurokracja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pandora_ Re: PROGRAM COMENIUS 16.02.07, 18:57 Warto. Brałam udział w Comeniusie w jego poczatkach, było fan-tas-tycz-nie. Mieliśmy super projekt (to baaaardzo ważne), wspaniałych, entuzjastycznych partnerów z połowy Europy i cztery razy jeździliśmy "po świecie", w tym raz na 2 tygodnie prawie. Biurokracja - taka sobie, sprawozdania, raporty, dużo zalezy od zaangażowania uczniów - moi byli wspaniali. Nie wiem, jak to teraz wyglada, ale na pewno jest więcej szkół i jest wiele fajnych projektów. My robiliśmy 3 lata (!) projekt o tym, jak zmieniają się ceny z wprowadzaniem EUR. Było pysznie ;) Odpowiedz Link
zuzanna56 Re: PROGRAM COMENIUS 16.03.07, 22:43 I owszem. Jestem już po jednym 3 letnim projekcie, ale koordynatorem byłam tam 2 lata. Teraz jesteśmy w pierwszym roku nowego trzyletniego projektu. Teraz nie napiszę nic dobrego bo właśnie wypełniam aplikację na kolejne dwa lata. Spędziłam już 15 godzin przy komputerze! Mnóstwo papierkowej pracy, naprawdę bardzo dużo. Nikt ze szkoły nie chce się w to zaangażowac i chyba dlatego jestem tak zmęczona bo robię wszystko sama. Ale....w tym roku kalendarzowym jadę już na drugie (i ostatnie) spotkanie. Uczniowie są bardzo zadowoleni. Nasi partnerzy to wspaniali ludzie. Ogólnie polecam. Dobrze jednak gdy nad projektem pracują 3 osoby a nie jedna. Odpowiedz Link