viktori_aa 11.01.08, 17:50 Witam czy był ktoś może albo się wybiera na wymianę studencką do Turcji?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melek_w Re: Erasmus-wymiana studentów 11.01.08, 19:20 czesc :) ja wybieram sie, ale dopiero na nastepny rok akademicki 2008/2009 na semestr zimowy, czyli od pazdziernika :) Tez cos planujesz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viktori_aa Re: Erasmus-wymiana studentów 11.01.08, 20:41 Tak ale juz w czerwcu mam tam jechac , a gdzie sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcza Re: Erasmus-wymiana studentów 11.01.08, 21:40 i ja jeszcze chciałabym. bardzo:) waham się między Izmirem a Bursą. A Wy dziewczyny gdzie? i czy już działania poważne podjęte?:) Odpowiedz Link Zgłoś
turecki_turkce Re: Erasmus-wymiana studentów 12.01.08, 01:31 Jeśli się wahasz między Izmirem a Bursą, to ja zdecydowanie polecam Izmir. Pojechałam tam 2,5 roku w ramach 3-miesięcznego stypendium rządowego i byłam bardzo zadowolona. W Izmirze na pewno bedziesz się czuć bardziej swobodnie niż w Bursie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
fluffy88 Re: Erasmus-wymiana studentów 12.01.08, 10:39 wasze uczelnie mialy podpisane umowy z uczelniami czy same kombinujecie? ja bym chciala istanbul za rok Odpowiedz Link Zgłoś
viktori_aa Re: Erasmus-wymiana studentów 12.01.08, 15:11 Moja uczelnia ma podpisana umowe z uniwersytetem w Ankarze , macie może tam znajomych??:) Odpowiedz Link Zgłoś
melek_w Re: Erasmus-wymiana studentów 13.01.08, 12:07 niestety moj wydzial ma podpisana umowe tylko z uniwersytetem w Eskisehir, ale jesli bede miala szanse wyjechac z innym wydzialem, to wybiore Konye, choc najbardziej chcialabym do Antalyii (a to juz podyktowane uczuciem jest;) A Ty dokad wylatujesz? i dlaczego juz w czerwcu? ja na lato probuje zlapac prace animatora w Turcji, a potem we wrzesniu przyjechac do Polski zmienic zawartosc walizek i rozkoszowac sie Turcja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
viktori_aa Re: Erasmus-wymiana studentów 13.01.08, 15:07 melek_w odbierz pocztę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrockata Re: Erasmus-wymiana studentów 15.01.08, 10:28 ja jestem...w ankarze... polecam Izmir...Bursy nie znam...ale jestem pewna ze izmir ci sie spodoba i bedziesz sie dobrze czuc... Odpowiedz Link Zgłoś
viktori_aa Re: Erasmus-wymiana studentów 15.01.08, 16:30 A co z Ankara?? Jesteś zadowolona? Do kiedy tam będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mrockata Re: Erasmus-wymiana studentów 23.01.08, 00:31 jestem juz w Stambule...w ten piatek wracam do domu...tak siedze tu i mysle i wprawdzie w ankarze poznalam swietnych wykladowcow..jednak jezeli chodzi o klimat to TYLKO Istanbul!! Odpowiedz Link Zgłoś
melek_w Re: Erasmus-wymiana studentów 23.01.08, 20:09 odebralam :) pzrepraszam, ze dopiero teraz, ale sesja pochlonela mnie calkowicie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
travelerka Re: Erasmus-wymiana studentów 25.04.08, 15:32 Ja wybieram się do Ankary na semestr zimowy 2009. W Izmirze z wizytą byłam parę miesięcy temu i bez wahania mogę polecić. Studenci na każdym kroku:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcza Re: Erasmus-wymiana studentów 25.04.08, 22:33 a jak w Izmirze z atmosferą? trochę tureckości się ostało?:) Odpowiedz Link Zgłoś
travelerka Re: Erasmus-wymiana studentów 26.04.08, 20:16 Izmir tylko przypomina europejskie miasto:) jednak mnóstwo typowych kafejek (herbata+shisha+tavla) jak i autobusy nie pozwalają zapomnieć gdzie jesteśmy:) dzielnica studencka-> puby, kafejki, i sami studenci :)) Wybierająć się do Izmiru nie zapominajcie o tramkach:D tam wszyscy noszą Conversy ;) Natomiast co do Isparty - uważam że to za mała mieścina. Sam turek studiujący tam mi ją odradził. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcza Re: Erasmus-wymiana studentów 26.04.08, 20:33 dzięki za odpowiedź. Ja własnie moge jechac do Izmiru, ale bardzo zniechęcały mnie opinie, że to bardzo kosmopolityczne miasto, owszem piękne, ale bez specyficznego dla Turcji klimatu, ale Ty piszesz, ze tak nie jest:) a coś moze o Bursie słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś