hal65 19.12.09, 22:38 Mam bardzo proste wlosy i przy modelowaiu tez szybko sie proszcza, mam pytanie czy po zrobieniu trwalej na bardzo grubych walkach ma to sens? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rumianek88 Re: Trwala 21.12.09, 12:11 Ma, bo po trwałej nie będą się prostowały przez co najmniej pół roku. ja miałam dokładnie taki, długie, prościutkie, totalnie niepodatne na kręcenie. Zrobiłam trwałą na takich średnich wałkach, minęło ponad pół roku i nadal były kręcone. Później ścięłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
m_irkaaa Re: Trwala 21.12.09, 15:41 ojej nie szkoda Ci włosów na trwałą? był tutaj taki wątek, o zmianie fryzury (autorka zamieściła zdjęcia po trwałej - odrośniętej, potem żal było jej ścinać włosy, miała dylemat) wiem, że można odżywiać włosy dodatkowo, robic zabiegi pielegnujace (sama ostatnio zafundowalam sobie regeneracje wlosow, ale nigdy nie mialam trwalej)moze teraz u fryzjerow sa inne techniki, za moich czasow trwala bardzo gleboko ingerowala we wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Trwala 21.12.09, 20:05 m_irkaaa napisała: > ojej nie szkoda Ci włosów na trwałą? Bez przesady, równie dobrze może być szkoda włosów na prostowanie, farbowanie, suszenie na szczotce itp. :) Nie polecałabym trwałej z innego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Trwala 21.12.09, 19:16 Zamiast tradycyjnej trwałej, która potrafi usmażyć włosy, zrób Headlines w salonie Welli. Zabieg ma na celu uniesienie włosów u nasady i ułatwienie modelowania, przy czym ma sens wyłącznie przy włosach nie dłuższych, niż do ramion. No i nie niszczy włosów tak, jak tradycyjna trwała, choć oczywiście bezwględna będzie żelazna konsekwencja w pielęgnacji (odpowiedni szampon, maski, ampułki, kompresy itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Trwala 22.12.09, 14:21 Również zdecydowanie odradzam trwałą. Szkoda włosów. Odpowiedz Link Zgłoś