Dodaj do ulubionych

StrawberryNET- sprzedają podróby

IP: 81.210.22.* 06.04.05, 14:22
kupiłam tam podkład matujący firmy Prescriptives,znam tą firmę i miałam już
kiedyś ten podkład,okazało się że wysłali mi zwykłą chińską podróbę która od
razu mnie uczuliła(buteleczka była inna niż ta którą miałam kiedyś choć
nieźle ją podrobili)..uważam ,że to zwykli oszuści,już więcej u nich nie kupię
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: 156.37.253.* 06.04.05, 15:41
      a skad wiesz, ze poprzednio nie mialas "podroby"?
      Poza tym, nie zapominaj, ze wiele firm ma rozne oferty z zaleznosci od rynku,
      np. w Azji bedziesz miala inne serie/opakowania/wymogi niz w Europie (zobacz
      np. oferte Shiseido). Zwaz, ze Strawberry ma przede wszystkim bezposredni
      dostep do rynku azjatyckiego.
      I skad wiesz, ze to, co dostalas pochodzi z Chin?:-) - w koncu przecietny
      Europejczyk nie jest w stanie rozroznic, czy alfabet jest koreanski, chinski,
      taiwanski czy tez japonski:-).

No i - firmy tez nie trwaja wiecznie przy swoich produktach. Serie sie
      zmieniaja - czasem co roku. Cos, co "kiedys" wygladalo tak, dzis bedzie
      wygladac inaczej.

I nie zapominaj - mozesz zawsze zwrocic produkt, albo wyslac reklamacje - tego
      Ci nikt nie zabrania. To nie jest polski sklep, gdzie ekspedientka robi Ci
      laske, ze Ci cokolwiek sprzeda.

:-)

• Gość: diuna Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: 81.210.22.* 06.04.05, 16:41
        poprzednio kupowałam na firmowym stoisku i podkład był zupełnie inny,dużo
        lepszy ale może na chiński rynek robią gorszy
        zresztą chińczycy słyną z podróbek wszelakich towarów i nagminnie łamią tym
        prawo
    • Gość: y Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: *.toya.net.pl 06.04.05, 18:26
      Wprawdzie nie robilam jeszcze zakupow na strawberry, ale zastanawia mnie,
      dlaczego ich ceny sa tak niskie. Jak to mozliwe, ze kosmetyk, ktory u nas
      kosztuje 200 zl, tam kosztowal 1/2 lub 1/3 tej ceny? Czy Polacy narzucaja az
      tak duze marze? A moze jest tam tak tanio, bo to podrobki? :/
      • fairy5 Re: StrawberryNET- sprzedają podróby 06.04.05, 18:36
        strawberry nie jest bardzo tanie, w stanach ceny sa porownywalne. TO W POLSCE
        KOSMETYKI SA DROGIE :-))))))))))))))
        • madai Re: StrawberryNET- sprzedają podróby 06.04.05, 18:48
          a jak sie tam kupuje? oni bez problemu wysylaja do Polski? ile sie placi za
          przesylke? Poza tym, z tego, co widze, to te kosmetyki nie sa wiele tansze...
        • yoki4 Re: W Polsce połowa ceny to VAT i akcyza!!! 07.04.05, 13:31
          Tu wszystko jest droższe! A my jesteśmy bardzo bogaci, skoro stać nas na
          płacenie tego haraczu!
    • Gość: basia28 Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:24
      cena przesyłki jest wliczona w cenę kosmetyku. też stwierdzam, ze nie mają AŻ
      tak tanio- ja mam okazję zamawiamnia kosmetyków ze stanów, jest dużo taniej niż
      na strawberrynet..
      • Gość: KIki Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: *.crowley.pl 07.04.05, 05:19
        Co za bzdura, na Truskawie na pewno nie sprzedają podróbek! Dostałaś produkt
        przeznaczony na rynek azjatycki (firma ma siedzibę w Hong Kongu, to jakby
        niezupełnie to samo co Chiny...). Zresztą w czym problem - przyjmują zwroty.
        • Gość: diuna Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: 81.210.22.* 07.04.05, 09:04
          ...owszem Hong Kong to Chiny
          a podkład wygląda i ma konsystencję tynku i skąd wiesz że na pewno nie
          sprzedają podróbek, widziałaś ich wszystkie produkty? dasz głowę że są uczciwi?
          ..produkt przeznaczony na rynek azjatycki tzn. że np.perfumy Chanel też u nich
          inaczej pachną niż w Europie?
          ciekawa jestem co koncern Prescriptives powie na swoje"azjatyckie
          odpowiedniki" a zamierzam do nich napisać.
    • lady_huncwot Re: StrawberryNET- sprzedają podróby 07.04.05, 09:11
      Kupowałam na strawberrynet różne produkty (kremy, tusze, podkłady, perfumy).
      Wszystkie były oryginalne a do samego sklepu nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

Z resztą wystarczy popatrzeć jakie mają wysokie oceny w rankingach sklepów
      internetowych (gdzie oceniają ich klienci z całego świata).

Zauważyłam, że przy tych kosmetykach, które są produkowane w kilku miejscach
      świata (np. w Europie i w USA), z reguły proponują wersję amerykańską. Ceny też
      mają zbliżone do cen w USA.
      • kkkkk4 Re: StrawberryNET- sprzedają podróby 07.04.05, 09:55
        Dziewczyny, nie rozumim, czemu wszystkie idziecie w zaparte jakbyscie
        conajmniej były właścicielkami Strawberrynet??
        Diuna ma jakieś powody do obaw- podzieliła się z nami a Wy od razu na nią z
        buzią. Ja też kupuje na St. ale na pewno nie bedę nadstawiać głowy za ich
        uczciwosć. Kupowałm produkty używane przeze mnie po raz pierwszy i nie mam
        porónania. Myślę, ze różne rzeczy są możliwe i skoro dziewczyna ma wątpliwosci
        to należy to wyjaśnić. Wiele razy słyszy się o różnych przekrętach. Ja
        osobiście kupując w Turcji piękne levisy (właściwie niczym nie różniące sie od
        oryginałów) dowiedziałąm się, ze tutejsi krawcy szyja je również dla
        oryginalnych sklepów ..i co Wy na to????
        Diuna, dzięki za informację, będę wdzięczna jeżeli poinformujesz o dalszym
        przebiegu sprawy.
        • eboniet Re: StrawberryNET- sprzedają podróby 07.04.05, 12:43
          bo levisy na rynek europejski sa szyte rowniez w Turcji:-)

Levi nie sa juz szyte w Stanach od kilku lat ze wzgledow finansowych (nie
          oplacalo sie, szwalnie amerykanskie zostaly zamkniete). Na rynek amerykanski
          dzinsy levi sa szyte w Ameryce Srodkowej (np. Meksyk) albo Poludniowej (np.
          Peru).

Powszechna teraz tendencja produkowania ciuchow (i innych produktow) za jak
          najmniejsza cene powoduje, ze zaklady przenosza sie tam, gdzie koszt produkcji
          jest najnizszy. Stad niemal wszystkie globalne marki odziezowe, nawet te bardzo
          wysokopolkowe (mowie o produkcji masowej) szyte sa w Azji (szeroko rozumianej),
          Ameryce Pd i Sr oraz coraz czesciej w Afryce (w zaleznosci od rynku
          przeznaczenia). I wcale nie oznacza to, ze jakosc jest gorsza - wrecz
          przeciwnie (nie mowie tu jakichs bazarowych ciuchach kupowanych od Chinczyka na
          stadionie:-). Czesto mozliwosci sa znacznie wyzsze od producentow europejskich,
          np. glownym rynkiem zbytu najnowoczesniejszych maszyn do szycia, dziewiarskich
          czy do drukowania tkanin/ubran sprzedawane sa do Azji:-).

Zdziwilybyscie sie, gdybyscie wiedzialy, gdzie produkowane sa ciuchy Benettona,
          Jackpota, DKNY, H. Bossa, Zary, H&M, M&S (np. jego bielizna produkowana jest
          glownie w Sri Lance:-), C&A, masowka Armaniego i wielu, wielu innych
          popularnych marek (nie wspominam o firmach sportowych, ktore niemal 100% swojej
          produkcji maja w Azji). Azjatycka produkcja na rynku swiatowym dawno przestala
          byc synonimem kiepskiej - o ile kiedykolwiek byla za taka uwazana. Oczywiscie -
          podkreslam - chodzi tu o firmy globalne, nie polprywatnie, pollegalnie
          sprowadzane najtansze szmatki produkowane w Chinach, ktore zalewaja Polskie
          targi.

Ebo
        • lady_huncwot Re: StrawberryNET- sprzedają podróby 07.04.05, 12:59
          A możesz pokazać w mojej wcześniejszej wypowiedzi jakąkolwiek "buzię" z którą
          napadałabym na kogokolwiek?
          Jestem zadowoloną klientką tego sklepu, wiem, że kupiłam u nich oryginalne
          produkty i dlatego wyrażam swoją opinię.
    • Gość: mila Re: StrawberryNET- sprzedają podróby IP: 217.153.156.* 14.04.05, 16:54
      Dostałam przesyłkę ze Strawberry. Na bank mój Bikini Top Diora jest oryginalny.
      Wątpię, zeby taki duży sklep internetowy, z tak szerokim asortymentem, mający
      odbiorców na całym świecie łaszczył się na sprzedaż podróbek. Bardzo szybko by
      się to wydało i ukróciło. A co do kosmetyków - zdarzyło mi się już nie raz, że
      ten sam kosmetyk kupiony po pewnym czasie okazał się jakby inny. Producenci
      często zmieniają składy kosmetyków, co czasem nie wychodzi zbyt dobrze, bo ich
      jakość się pogarsza. Wiadomo też, że kosmetyki produkowane na różne rynki są
      też różne. Nie panikujmy więc :) Ja na pewno jeszcze nie raz ze Strawberrynet
      skorzystam - oczywiście wyławiając okazję, bo nie wszystko jest super tanie,
      niektóre kosmetyki są nawet droższe - np. Lieraca).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka