12.12.03, 07:54
powiedzcie mi jaka szminka da efekt taki, ze usta sa takie gladkie i
blyszczace? dziekuje bardzo :)
Obserwuj wątek
    • Gość: carrie.p Re: szminka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 10:22
      Nia znam takiej szminki, ale mam inny sposób- na zwykłą szminkę nakładam
      bezbarwny, lśniący błyszczyk np.Paloma i usta są gładkie i błyszczą.
      • setorika Re: szminka 12.12.03, 11:09
        a pod spód krem, który stosujesz do twarzy. Ze szminek polecam zdecydowanie
        Lumene, nie mają zbyt intensywnych kolorów, czyli płonacych czerwieni lub róży,
        bo komponowane sa z myślą o Skandynawkach, a nasze słowiańskie typy urody
        podobno też pasują do ich zimnej palety kolorów. Myślę jednak, że sprawa
        koloru, to rzecz indywidualna. Jeszcze polecam szminki GOSH, jeden z kolorów
        stosuję nieprzerwanie od 7 lat. pozdrawiam
        • Gość: majka Re: szminka IP: *.bart7.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:55
          napisz jaka to szminka i jaki kolor
          • setorika Re: szminka 13.12.03, 12:06
            Lumene? W zależności od ubioru i nastroju ;), stosuje je zwykle w zimie, bo
            odpowiadają mi kolory śliwkowo-brązowe, lub fiolet z szarym połyskiem, poznać
            je po tym, że jak zrobisz testerm próbkę na dłoni, to nie ma intensywnego
            koloru, tylko jakby błyszczyk. Niestety nie podam Ci numeru, bo do cholery
            nadrukowany jest na srebrnej naklejce i ten nadruk sie wyciera, a Gosh to
            akurat delikatny róż nr 512 i do tego konturówka Lumene nr 5. Właśnie nie wiem,
            czy te szminki jeszcze są, bo ostatnio jak kupowałam, to facet mi mówił, że
            wycofują to opakowanie (srebrno-czarne), ale coś mi się zdaje, że się mylił.
            Pozdrawiam
    • Gość: ElisaDay avon? IP: *.tele2.pl 13.12.03, 14:31
      mysle ze szminka beyond color z Avonu, jest wlasnie taka odzywcza i
      wygladzajaca, mam kolor Cocoa, super. zeby byl taki efekt o jaki ci chodzi to
      szminka powinna byc taka satynowa, dosyc tlusta.
      no i sposob z bezbarwnym blyszczykiem na szminke jest dobry, nie widac wtedy
      nierownosci i zmarszczek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka