gosiula81.4 24.01.13, 11:21 www.zbawienie.com/pieklo3.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orald Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 24.01.13, 12:12 Czy możesz załączyć pełnomocnictwo od Pana Boga do reprezentowania go? Odpowiedz Link
gosiula81.4 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 24.01.13, 14:32 tak codziennie powierzam Panu Bogu wszystkich grzeszników i proszę o nawrócenie tych tak zwanych zatwardziałych ateistów....pozdrawiam Odpowiedz Link
jotkajot49 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 24.01.13, 23:43 > tak codziennie powierzam Panu Bogu wszystkich grzeszników i proszę o nawrócenie > tych tak zwanych zatwardziałych ateistów....pozdrawiam Efekty tego... hm,hm,... działania widać gołym okiem... Odpowiedz Link
gosiula81.4 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 25.01.13, 14:20 ZA CIEBIE TEŻ SIĘ DZISIAJ POMODLE... Odpowiedz Link
jotkajot49 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 25.01.13, 22:44 > ZA CIEBIE TEŻ SIĘ DZISIAJ POMODLE... Nie tak głośno, jeszcze kto usłyszy... Czy jeśli ci powiem, że sobie nie życzę, usłuchasz? Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 12.10.13, 22:01 gosiula81.4 napisała: > ZA CIEBIE TEŻ SIĘ DZISIAJ POMODLE... Zainwestuj w modły o rozum dla siebie !! Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 12.10.13, 22:00 gosiula81.4 napisała: > tak codziennie powierzam Panu Bogu wszystkich grzeszników i proszę o nawrócenie > tych tak zwanych zatwardziałych ateistów....pozdrawiam Dlaczego tak źle życzysz ateistom ?? Odpowiedz Link
sphinx10 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 27.01.13, 11:37 Do którego boga się modlisz? Odpowiedz Link
qqww1122 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 31.01.13, 15:13 Tych debilizmów z tej strony nie warto czytać. Bełkot , omamy , nonseny , brednie i majaki. Odpowiedz Link
tade-k53 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 12.10.13, 23:25 W Dzienniczku św. Faustyny czytamy: W pewnym dniu ujrzałam dwie drogi: jedna droga szeroka, wysypana piaskiem i kwiatami, pełna radości i muzyki, i różnych przyjemności. Ludzie szli tą drogą, tańcząc i bawiąc się - dochodzili do końca, nie spostrzegając, że już koniec. Ale na końcu tej drogi była straszna przepaść, czyli otchłań piekielna. Dusze te na oślep wpadały w tę przepaść; jak szły, tak i wpadały. A była ich tak wielka liczba, że nie można było ich zliczyć. I widziałam drugą drogę, a raczej ścieżkę, bo była wąska i zasłana cierniami i kamieniami, a ludzie, którzy nią szli [mieli] łzy w oczach i różne boleści były ich udziałem. Jedni padali na te kamienie, ale zaraz powstawali i szli dalej. A w końcu drogi był wspaniały ogród, przepełniony wszelkim rodzajem szczęścia, i wchodziły tam te wszystkie dusze. Zaraz w pierwszym momencie zapominały o swych cierpieniach. Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez anioła. Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugie - ustawiczny wyrzut sumienia; trzecie - nigdy się już ten los nie zmieni; czwarta męka - jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piąta męka - jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka - jest ustawiczne towarzystwo szatana; siódma męka - jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to jest nie koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest. Ja, siostra Faustyna, z rozkazu Bożego byłam w przepaściach piekła na to, aby mówić duszom i świadczyć, że piekło jest. O tym teraz mówić nie mogę, mam rozkaz od Boga, abym to zostawiła na piśmie. Szatani mieli do mnie wielką nienawiść, ale z rozkazu Bożego musieli mi być posłuszni. To, com napisała, jest słabym cieniem rzeczy, które widziałam. Jedno zauważyłam: że tam jest najwięcej dusz, które nie dowierzały, że jest piekło. (Dz. 741). Wybór drogi należy do Ciebie. "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie." Mt 7:21 tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
pocoo Re: Tadziu... 13.10.13, 09:52 Zgadzasz się z gosiulą? Które z was ma wiadomości z pierwszej reki? A może się uzupełniacie? Diabły męczą dusze na rozkaz boga?A to ci dopiero posłuszne diabły. Odpowiedz Link
tade-k53 Re: Tadziu... 15.10.13, 17:14 Napisałem objawienie dane św. Faustynie, bo najwięcej w piekle jest tych, co nie wierzą w piekło. Odpowiedz Link
pocoo Re: Tadziu... 15.10.13, 18:47 tade-k53 napisał: > Napisałem objawienie dane św. Faustynie, bo najwięcej w piekle jest tych, co ni > e wierzą w piekło. Ja święcie w piekło wierzę.Taka głupia to ja nie jestem,żeby wybierać się w miejsce,którego nie ma.Uwielbiam tego,który wymyślił te rogate i ogoniaste diabły na dodatek z widłami.Ale...kiedy wynaleziono widły.Czy może stworzył je bóg? Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tadziu... 15.10.13, 21:45 pocoo napisała: > tade-k53 napisał: > > > Napisałem objawienie dane św. Faustynie, bo najwięcej w piekle jest tych, > > co nie wierzą w piekło. Objawienie + objawienie + objawienie = religia. Objawienie + objawienie = religia - objawienie Objawienie = religia. Hahaha..... Odpowiedz Link
edico Kościelne bzdety dla naiwnych podniety 13.10.13, 19:54 Pisać może sobie każdy, tak jak i ty to czynisz w sposób nagannie napominający innych wg. zasad własnej ubzdurzonej herbatki. Taka właśnie postawa sparafrazowała ponad religijne wartości do religijnych kanonów czy dogmatów bez żadnej analizy spuszczając je w czeluście nieznanego i niepoznawalnego czarnoksięstwa. Po raz któryś spotykam się już z twoimi wypocinami na forum jednoznacznie wskazującymi, że z jakichś tam względów indoktrynalnych nie stać cie jest na jakieś samodzielne studium w celu określenia, czym właściwie dzisiaj jest ten Kościół. W każdym bądź razie to co wklejasz dalekie jest od tego, o czym naucza Biblia i czym według niej jest tzw. "Ekklesja czyli Kościół". Według Biblii kościół absolutnie nie jest "jakąś tam absolutną strukturą organizacyjno-doktrynalną" narzucająca swój punkt widzenia innym chociażby dlatego, że bardzo mało poświęca miejsca sprawą organizacyjnym Kościoła. Wspomina jedynie o wyznaczaniu "starszych" (bez względu na miana, jakie by im przypisywano) w poszczególnych kościołach, chociaż bardzo dużo poświęca miejsca temu, jakimi osobami powinni być ci, co przewodzą kościołom. I tu w tym miejscu mamy całkowitą degrengoladę, jeślo chodzi o sam Kościół katolicki. Nic też nie mówi o jakichś powiązaniach organizacyjnych pomiędzy poszczególnymi lokalnymi kościołami, chociaż wspomina, że jak powstała sytuacja konfliktowa pomiędzy chrześcijanami w Antiochi, to postanowiono udać się z tym problemem do apostołów, aby pomogli rozwiązać ten problem. Kim byli ci apostołowie i jak rozstrzygnęli problem? Nawet w Objawieniu św. Jana sam Jezus traktuje siedem kościołów, do których kieruje listy, jakby były oddzielnymi, niezależnymi od jakiejkolwiek odgórnej struktury kościołami. Pokazuje to, że tak naprawdę kościół w wydaniu biblijnym to nie jest żadna jakaś struktura organizacyjna powiązana hierarchicznymi uprawnieniami czy przywilejami. Ba. Nawet samo słowo greckie "Ekklesia – (społeczność) wywołanych, (społeczność) wezwanych; stąd zebranie, zgromadzenie, zbór, Kośció" wskazuje na to, że są to fizyczne osoby, a nie jakaś kierowana odgórnie organizacja przez jakiegoś samozwańczego namiestnika boskiego na tej ziemi. Oceniając z dzisiejszego punktu widzenia można powiedzieć, że kościół tworzą nie wszyscy ludzie w nim świadomie skupieni, ale do niego zmuszeni metodami nie mieszczącymi się w pozornie dobrze rozumianej Biblii. Abstarchuje zupełnie od biblijnego stwierdzenia "Tych zaś przeciwników moich, którzy nie chcieli mnie za króla, przyprowadźcie i zabijcie na moich oczach (Ewangelia Łukasza; 19:27), które łamią wszystko, co jeszcze w tej Biblii można było uznać za pozytywnego. Największym grzechem w tej religii jest myślenie, co udowadniasz wklepując bezmyślnie linki, które strachem naganiają do niej mentalnie zagubionych. Po prostu muli ci się kościół z budynkiem i prowincjonalnym proboszczem żerującym na ludzkiej naiwności. Jeżeli masz coś do powiedzenia, to pisz i mów, a wklejanie spamu pozostaw sobie na wewnętrzne potrzeby portali katolickich, które i tak ze względów wspomnianych wyżej są po prostu martwe. Być może Ogolone-jajka ze względu na ostrość sformułowań wyrzuci ten post do kosza, ale osobiście zaczynam mieć dosyć spamu wklejanego przez absolwentów niedzielnej szkółki po to, by sobie zaistnieć poza klęczkami pod konfesjonałem. Odpowiedz Link
kociak40 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 15.10.13, 09:46 "W Dzienniczku św. Faustyny czytamy:" - tade-k53 Faustyna chorowała na ostry przypadek gruźlicy, cały czas miała wysoką gorączkę i to co pisała było gorączkowym majaczeniem. Odpowiedz Link
psi-arz Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 14.10.13, 09:28 Gosiula - Juleczka pewnie fajnie by wyglądała w ,takiej małej,dziecinnej,trumience... Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 14.10.13, 12:30 psi-arz napisał: > Gosiula - Juleczka pewnie fajnie by wyglądała w ,takiej małej,dziecinnej,trumience... Po chuj tu prymitywny bucu przylazłeś ??? Odpowiedz Link
gosiula81.4 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 14.10.13, 16:02 A co ma piernik do wiatraka....Ja pisze o tym że piekło istnieje a ty o trumnie ....NIECH PAN BÓG MA CIĘ W SWOJEJ OPIECE...... Odpowiedz Link
psi-arz Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 15.10.13, 10:22 Emilcia i Agatusia potrzebowały by trochę większych,ale równiez dziecinnych,trumienek... ps. ja,jako wredny ateista,waszemu bogu nie podlegam ! A że jestem prymitywnym bucem...jeżeli komuś moje towarzystwo na forum nie odpoiwiada,to ja nikogo tutaj siłą nie trzymam ! Odpowiedz Link
gosiula81.4 psi-arz 15.10.13, 15:05 WIESZ W TEJ GODZINIE KIEDY CAŁY ŚWIAT ODMAWIA KORONKĘ DO BOŻEGO MIŁOSIERDZIA TZN O 15.00 JA SZCZEGÓLNIE POLECĘ CIĘ PANU BOGU BO WIDZĘ ŻE BARDZO W ŻYCIU JESTEŚ ZAGUBIONY NO I NA PEWNO NIESZCZĘŚLIWY... NIE PATRZ NA ZEWNĄTRZ SIEBIE POPATRZ DO ŚRODKA JAK TWOJA DUSZA JEST ZAPRZEDANA DIABŁU I ILE CIEMNOŚCI JEST W TOBIE BO TYLKO PAN BÓG JEST ŚWIATLOŚCIĄ JAK MOŻESZ ZABIJAĆ SWOJĄ OCHRZCZONĄ DUSZĘ KTÓRA JEST OD DNIA CHRZTU ŚWIĘTEGO ŚWIĄTYNIĄ DUCHA ŚWIĘTEGO ...SPÓJRZ NA KRZYŻ JEŚLI W DOMU JAKIŚ MASZ I POWIEDZ TO PANU BOGU ŻE JESTEŚ ATEISTĄ I ŻE MU NIE PODLEGASZ NA PEWNO NIE MASZ ODWAGI BO BOISZ SIĘ PANA BOGA....POZDRAWIAM CIĘ GORĄCO BRACIE I NIECH POKÓJ BĘDZIE Z TOBĄ.... Odpowiedz Link
tade-k53 Re: psi-arz 15.10.13, 17:25 Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie." tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
kociak40 Re: psi-arz 15.10.13, 18:08 "WIESZ W TEJ GODZINIE KIEDY CAŁY ŚWIAT ODMAWIA KORONKĘ DO BOŻEGO MIŁOSIERDZIA " - gosiula81 Najwięcej możemy podziwiać Boga za to, że chce mu się wysłuchiwać stale tych samych modlitw! Odpowiedz Link
jotkajot49 Re: psi-arz 15.10.13, 21:47 > Najwięcej możemy podziwiać Boga za to, że chce mu się wysłuchiwać stale tych sa > mych modlitw! i to jeszcze w porze obiadu ("TZN O 15.00" ). Odpowiedz Link
pocoo Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 15.10.13, 18:52 psi-arz napisał: >A że jestem prymitywnym bucem... O żesz Ty "prymitywny bucu".Teraz to się gosiula zamodli na śmierć o Twoją zafajdaną duszę.Nie szkoda gosiuli? Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 15.10.13, 21:30 pocoo napisała: > psi-arz napisał: > > >A że jestem prymitywnym bucem... > > O żesz Ty "prymitywny bucu".Teraz to się gosiula zamodli na śmierć o Twoją zafa > jdaną duszę.Nie szkoda gosiuli? Nie widzisz jak pieprzy od rzeczy ten kundelek ?? Odpowiedz Link
pocoo Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 16.10.13, 21:18 kolter-xl napisał: > Nie widzisz jak pieprzy od rzeczy ten kundelek ?? > Widzę Kochanie. Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 16.10.13, 21:24 pocoo napisała: > kolter-xl napisał: > > > Nie widzisz jak pieprzy od rzeczy ten kundelek ?? > > > Widzę Kochanie. Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 15.10.13, 21:29 psi-arz napisał: > Emilcia i Agatusia potrzebowały by trochę większych,ale równiez dziecinnych,tru > mienek... > > ps. ja,jako wredny ateista,waszemu bogu nie podlegam ! A że jestem prymitywny > m bucem...jeżeli komuś moje towarzystwo na forum nie odpoiwiada,to ja nikogo tu > taj siłą nie trzymam ! Nie masz dzieci dlatego tak obrzydliwie pieprzysz ,a ateistą nie jesteś tylko zwykłym prymitywem !! Odpowiedz Link
marina0321 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 15.10.13, 21:37 psi-arz napisał: > Emilcia i Agatusia potrzebowały by trochę większych,ale równiez dziecinnych,tru > mienek... > > ps. ja,jako wredny ateista,waszemu bogu nie podlegam ! A że jestem prymitywny > m bucem...jeżeli komuś moje towarzystwo na forum nie odpoiwiada,to ja nikogo tu > taj siłą nie trzymam ! Za wcześnie cię skądś wypuścili, czy sam uciekłeś? Odpowiedz Link
kociak40 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 16.10.13, 21:25 "tak codziennie powierzam Panu Bogu wszystkich grzeszników i proszę o nawrócenie tych tak zwanych zatwardziałych ateistów....pozdrawiam " - gosiula81.4 Powierza wszystkich grzeszników! Chce zbawić wszystkich. Ma Boga do swojej zabawy, na swój prywatny użytek. To forum ma swój urok, pojawia się co jakiś czas jakaś osoba "nawiedzona" o tak niskim intelekcie, że tylko pozostaje jej dewocja, która zastępuje wykształcenie. Jest to na tyle śmieszne, że sama nie widzi swojej głupot, a chce ją przekazać innym. Odpowiedz Link
psi-arz Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 17.10.13, 09:59 jestem ateistą ! - niestety mało tolerancyjnym - niecierpię katolstwa ! za to uwielbiam takich jak Kolter ! - Kolterku ,bluzgaj dalej !!! tylko się nie zapluj ! Odpowiedz Link
kolter-xl Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 18.10.13, 19:16 psi-arz napisał: > jestem ateistą ! - niestety mało tolerancyjnym - niecierpię katolstwa ! > za to uwielbiam takich jak Kolter ! - Kolterku ,bluzgaj dalej !!! tylko si > ę nie zapluj ! Jestes śmieciem tylko śmieć moźe matce dzieci tak napisać,nikomu nawet takiej dewotce nie można tak napisać. Tak może napisać tylko osobnik do cna zdegenerowany lub zwykły debil Odpowiedz Link
gosiula81.4 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 22.10.13, 11:03 WIESZ KOTLERKU DZIĘKUJĘ....ALE SAMA POTRAFIĘ ZADBAĆ O SWÓJ TYŁEK I TAKIE DEBILNE WPISY JAK NAPISAŁ PSIARZ TO AKURAT OLEWAM A TAK POZA TYM TO ON JAK NIEMA TO MOŻE KIEDYŚ SAM BĘDZIE MIAŁ DZIECI I MOŻE LOS MU SIĘ ODWDZIĘCZY PATRZENIEM NA TRUMNĘ SWOJEGO POTOMKA...BO CZĘSTO SŁOWA ZAMIENIAJĄ SIĘ W CZYNY ....ALE PRZECIW NAM SAMYM Odpowiedz Link
kociak40 Re: piekło Boskie objawienie piekła warto przeczy 22.10.13, 11:41 "WIESZ KOTLERKU DZIĘKUJĘ....ALE SAMA POTRAFIĘ ZADBAĆ O SWÓJ TYŁEK " - gosiula81.4 Dobrze go sprawdź (swój tyłek), bo podejrzewam, że jest na nim ślad - samo życie kopnęło. Odpowiedz Link
privus Wystarczy, że jest Kościół katolicki 17.10.13, 14:53 Po co komu następne piekło? Odpowiedz Link