Dodaj do ulubionych

KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ?

03.06.13, 20:15
JEZUS MA SWOJEGO BOGA. (Izajasza 44:6) Oto, co rzekł Jehowa, Król Izraela i jego Wykupiciel, Jehowa Zastępów: Ja jestem pierwszy i ja jestem ostatni, a oprócz mnie nie ma Boga. (Micheasza 5:4) „I powstanie, i będzie pasł w sile Jehowy, w dostojeństwie imienia Jehowy, swego Boga. I na pewno będą mieszkać, gdyż on będzie wielki aż po krańce ziemi.
(Objawienie 3:2) Stań się czujny i umocnij to, co pozostało, a było bliskie śmierci, bo nie stwierdziłem, by twe uczynki były w pełni dokonane przed moim Bogiem.
(Objawienie 3:12) Zwyciężającego uczynię filarem w świątyni Boga mojego i na pewno już z niej nie wyjdzie, i napiszę na nim imię Boga mojego i imię miasta Boga mojego, nowej Jerozolimy, która zstępuje z nieba od Boga mojego, i nowe imię moje.
(Objawienie 4:11) Godzien jesteś, Jehowo, Boże nasz, przyjąć chwałę i szacunek, i moc, ponieważ tyś stworzył wszystko i z twojej woli wszystko zaistniało i zostało stworzone. (Jana 20:17) Jezus powiedział jej: „Przestań się mnie kurczowo trzymać. Jeszcze bowiem nie wstąpiłem do Ojca. Ale idź do moich braci i powiedz im: ‚Wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego oraz do Boga mego i Boga waszego. (Łukasza 6:12) W owych dniach odszedł na górę, by się modlić, i spędził całą noc na modlitwie do Boga. (Mateusza 27:46) Około godziny dziewiątej Jezus zawołał donośnym głosem, mówiąc: Eli, Eli, lama sabachtani, to jest: Boże mój, Boże mój, czemuś mnie opuścił. (Marka 13:32) O dniu owym lub godzinie nie wie nikt — ani aniołowie w niebie, ani Syn, tylko Ojciec. (Łukasza 9:18) Później, gdy sam się modlił, zeszli się do niego uczniowie, a on ich zapytał, mówiąc: Jak mówią tłumy, kim jestem.
(Łukasza 9:20) Wtedy powiedział im: A wy jak mówicie, kim jestem? Piotr, odpowiadając, rzekł: Chrystusem Bożym. (Jana 14:28) Słyszeliście, że wam powiedziałem: Odchodzę i znowu przyjdę do was. Gdybyście mnie miłowali, radowalibyście się, że idę do Ojca, gdyż Ojciec jest większy niż ja. (Jana 17:3) To znaczy życie wieczne: ich poznawanie ciebie, jedynego prawdziwego Boga, oraz tego, któregoś posłał, Jezusa Chrystusa. (1 Koryntian 11:3) Ale chcę, byście wiedzieli, że głową każdego mężczyzny jest Chrystus, a głową kobiety jest mężczyzna, a głową Chrystusa jest Bóg. (1 Koryntian 15:24) Następnie — koniec, gdy przekaże królestwo swemu Bogu i Ojcu, obróciwszy wniwecz wszelki rząd oraz wszelką władzę i moc.
(1 Koryntian 15:27, 28) Albowiem Bóg podporządkował wszystko pod jego stopy. Ale gdy mówi, iż wszystko zostało podporządkowane, jest oczywiste, że z wyjątkiem tego, który mu wszystko podporządkował. 28 A gdy już wszystko będzie mu podporządkowane, wtedy również sam Syn podporządkuje się temu, który mu wszystko podporządkował, tak by Bóg był wszystkim dla każdego. (2 Koryntian 1:3) Błogosławiony niech będzie Bóg i Ojciec naszego Pana, Jezusa Chrystusa, Ojciec tkliwych zmiłowań i Bóg wszelkiego pocieszenia,
(2 Koryntian 11:30, 31) Jeżeli trzeba się chlubić, to będę się chlubił tym, co ma związek z moją słabością. 31 Bóg i Ojciec Pana Jezusa — Ten, który ma być wysławiany na wieki — wie, iż nie kłamię. (Kolosan 1:15) On jest obrazem niewidzialnego Boga, pierworodnym wszelkiego stworzenia; (Judy 24, 25) A temu, który jest w stanie was ustrzec od upadku i stawić jako nieskalanych wobec swej chwały z wielką radością, 25 jedynemu Bogu, naszemu Wybawcy, przez Jezusa Chrystusa, naszego Pana, niech będzie chwała, majestat, potęga i władza od całej minionej wieczności i teraz, i na całą wieczność. Amen.
Obserwuj wątek
    • edico Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 04.06.13, 11:44
      Strach przed nieznanym.
      • czp8 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 05.06.13, 10:36
        Dlaczego tak pozytywna wieść, (Dobra nowina o Królestwie) Wzbudza w ludziach negatywne reakcje. (2 Koryntian 4:4) wśród których bóg tego systemu rzeczy zaślepił umysły niewierzących, aby nie mogło przeniknąć oświecenie chwalebną dobrą nowiną o Chrystusie, który jest obrazem Boga.
        (Psalm 10:4) Niegodziwiec w zarozumialstwie swym nie podejmuje poszukiwań; wszystkie jego myśli to: Nie ma Boga.
        (Dzieje 13:40-41) Dlatego baczcie, żeby nie przyszło na was to, co jest powiedziane u Proroków: 41 Zobaczcie to, wy, okazujący pogardę, i zdumiewajcie się tym, i przepadnijcie, ponieważ ja dokonuję dzieła za dni waszych — dzieła, w które wcale nie uwierzycie, nawet jeśli ktoś wam o nim szczegółowo opowie.
        (Przysłów 1:32, 33) Bo niedoświadczonych zabije ich odszczepieństwo, a nierozumnych zniszczy ich niefrasobliwość. 33 Kto zaś mnie słucha, będzie mieszkał bezpiecznie i nie będzie go trapił strach przed nieszczęściem”.
        (Psalm 91:1) Kto mieszka w ukryciu u Najwyższego, znajdzie gościnę w cieniu Wszechmocnego.
        (2 Tymoteusza 3:16-17) Całe Pismo jest natchnione przez Boga i pożyteczne do nauczania, do upominania, do prostowania, do karcenia w prawości, 17 aby człowiek Boży był w pełni umiejętny, całkowicie wyposażony do wszelkiego dobrego dzieła. www.jw.org/pl
        • privus Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 27.09.13, 18:27
          A jaka to nowina, skoro mówiono o niej w wielu innych (jak nie wszystkich) religiach przedchrześcijańskich wiele tysięcy lat temu? Forum to nie dobranocka dla dzieci.
    • jotkajot49 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 06.06.13, 18:50
      >KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ?

Nie ma czegoś takiego. To byt wymyślony w celu podniesienia na duchu
      jednostek kopniętych przez los.
      To proteza dla tych, co nie potrafią iść o własnych siłach.
      • czp8 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 06.06.13, 19:27
        jotkajot49 napisał:

> >KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ?
        >
        > Nie ma czegoś takiego. To byt wymyślony w celu podniesienia na duchu
        > jednostek kopniętych przez los.
        > To proteza dla tych, co nie potrafią iść o własnych siłach.
        Dlaczego tak pozytywna wieść, (Dobra nowina o Królestwie) Wzbudza w ludziach negatywne reakcje. (2 Koryntian 4:4) wśród których bóg tego systemu rzeczy zaślepił umysły niewierzących, aby nie mogło przeniknąć oświecenie chwalebną dobrą nowiną o Chrystusie, który jest obrazem Boga.
        (Psalm 10:4) Niegodziwiec w zarozumialstwie swym nie podejmuje poszukiwań; wszystkie jego myśli to: Nie ma Boga.
        (Dzieje 13:40-41) Dlatego baczcie, żeby nie przyszło na was to, co jest powiedziane u Proroków: 41 Zobaczcie to, wy, okazujący pogardę, i zdumiewajcie się tym, i przepadnijcie, ponieważ ja dokonuję dzieła za dni waszych — dzieła, w które wcale nie uwierzycie, nawet jeśli ktoś wam o nim szczegółowo opowie.
        (Przysłów 1:32, 33) Bo niedoświadczonych zabije ich odszczepieństwo, a nierozumnych zniszczy ich niefrasobliwość. 33 Kto zaś mnie słucha, będzie mieszkał bezpiecznie i nie będzie go trapił strach przed nieszczęściem”.
        (Psalm 91:1) Kto mieszka w ukryciu u Najwyższego, znajdzie gościnę w cieniu Wszechmocnego.
        (2 Tymoteusza 3:16-17) Całe Pismo jest natchnione przez Boga i pożyteczne do nauczania, do upominania, do prostowania, do karcenia w prawości, 17 aby człowiek Boży był w pełni umiejętny, całkowicie wyposażony do wszelkiego dobrego dzieła. www.jw.org/pl
        • sphinx10 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 06.06.13, 21:04
          W mojej ocenie to twój umysł jest zaślepiony i odymiony kadzidłem. Nic dziwnego. Z pewnością od urodzenia byłaś/eś poddawana/y obróbce przez sektę. To nie bóg cię natchnął ale podobnie zindoktrynowana mamusia, tatuś bądź inny szaman.
          • czp8 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 06.06.13, 21:38
            Czy wiara w Boga jest rozsądna? Dlaczego wierzę Biblii — przeżycia fizyka jądrowego[url=http://wol.jw.org/pl/wol/s/r12/lp-p?q=wiara+w+boga&p=par]Tekst linka[/url]
            • privus Aleś się najarał czp8 jakiegoś sporyszu 27.09.13, 18:33
              Czy przeżycia polskich księży w Dominikanie potwierdzają zawartość Biblii?
          • marina0321 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 07.06.13, 13:15
            sphinx10 napisał:

> W mojej ocenie to twój umysł jest zaślepiony i odymiony kadzidłem. Nic dziwnego
            > . Z pewnością od urodzenia byłaś/eś poddawana/y obróbce przez sektę. To nie bóg
            > cię natchnął ale podobnie zindoktrynowana mamusia, tatuś bądź inny szaman.

Zadne kadzidła. Gdybyś Ty i > jotkajot49 < potrafili uważnie czytać, to nie trudno byłoby wam rozeznać, że >czp8< należy do Swiadków Jehowych.
            • jotkajot49 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 07.06.13, 15:36
              > Gdybyś Ty i > jotkajot49 < potrafili uważnie czytać,
              > to nie trudno byłoby wam rozeznać, że czp8
              > należy do Swiadków Jehowy

Z czego wnosisz, że tego nie zauważyłem? Przecież to bije po oczach.
              • marina0321 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 07.06.13, 20:45
                jotkajot49 napisał:

> > Gdybyś Ty i > jotkajot49 < potrafili uważnie czytać,
                > > to nie trudno byłoby wam rozeznać, że czp8
                > > należy do Swiadków Jehowy

> Z czego wnosisz, że tego nie zauważyłem? Przecież to bije po oczach.

...dlatego, że piszesz o kadzidle, ten drugi o winie, co skojarzyło mi się z KK. SJ tego rodzaje ceremonie nie dotyczą.
                • jotkajot49 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 07.06.13, 23:33

>dlatego, że piszesz o kadzidle, ten drugi o winie, co skojarzyło mi się z KK

1. odwrotnie - o winie piszę ja, a o kadzidle "ten drugi"
                  2. "naprutych winem i palących jakieś zioła" - skojarzyło Ci sie z KK, a powinno
                  z ewangelistami ( tak autorów Biblii określiła Doda - głośny proces o obrazę uczuć)

< potrafili uważnie czytać,

Nie wystarczy czytać, dobrze byłoby rozumieć,
        • jotkajot49 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 06.06.13, 22:30
          Mogę rozmawiać z człowiekiem, nie zamierzam z katarynką odtwarzającą bzdurne teksty
          "naprutych winem i palących jakieś zioła"
        • privus Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 27.09.13, 18:31
          Nie kopiuj bezmyślnie czp8 jakiś wersetów a weź chociaż raz przeczytaj ze zrozumieniem Biblię używając posiadanej zawartości pod czupryną.
    • keram39 Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 08.06.13, 09:03
      Jak to kto? Jesne ze Eru! Jak podaje przenajswietsza ksiega Silmarillion - "Na początku był Eru, Jedyny, którego na obszarze Ardy nazywają Illuvatarem [Ojcem Wszystkiego], On to powołał do życia Ainurów, Istoty Święte, zrodzone z Jego myśli".
    • garuregency Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 26.09.13, 20:36
      Do napisania tego listu zmusiło mnie zycie oparte przez wiele lat na wierze w Boga,katolickiego czy jedynego,,chodzi o Boga ponad wszystkimi istotami .Masa ludzi twierdzi ze prosby do boga docierają I są wysłuchane.Tak przynajmniej twierdzi kościół ksiądz biskup kardynałl I watykan!.Na to co nie dociera do Boga ludzie tudzież watykan wymyślił teorie:Bóg nie da ci tego bo on wie co dla ciebie dobre(a kto prosił boga by podejmował za mnie decyzje?)Bóg nie ma tego czy owego I nie moze ci tego ofiarować(jaka jest moc I siła boga na ziemi?czy to tylko duch który nie ma władzy I mocy na ziemi?)albo uzbrój sie w cierpliwość(ślamazarność I opieszałość Boga moze trwać latami a KOŚCIÓŁ DODA ,BÓG POTRZEBUJE CZASU BO MA NAPIETY HARMONOGRAM I SIE NIE WYRABIA!)albo Bóg nie moze ci tego dać bo moze cie spotkać krzywda(to do kogo ja sie modle do kata?Albo watykan doda ,wydano kolejny dekret kościelny zmuszajacy wiernych do poszłuszeństwa watykanowi I kościołowi,metoda jest stosowana przez spowiedz I inne bzdury.W takim razie jeśli bóg nie s łucha moich próśb I podziekowań ,kto słucha w konfesjonale,ksiądz który zdaje raporty biskupowi a ten watykanowi a ten wyda kolejny dekret ze miłość bez ślubu kościelnego to grzech,a może chodzi o to ze ślub bez płatnej!mszy kościelnej to grzech???Owszem utrzymanie kościoła kosztuje,ale po co ksiedzu Ferrari?chodze 40 lat na nopgach plus środki lokomocji publicznej.Czy jezus I apostołowie PORUSZALI SIE FERRARI????????Albo watykan pobiera opłaty za transmisje mszy z watykanu jedna msza kosztuje miliony euro,kto utrzymuje głodne dzieci w afryce ?watykan św Piotr ?Czy wszystkie finanse z transmisji mszy przekazywane są dla potrzebujących czy idą do skarbca watykańskiego w szwajcarii?Franciszku ciebie pytam,co bóg watykański ofiaruje potrzebujacym ludziom?OBIETNICE KOŚCIELNO WATYKAŃSKIE BEZ POKRYCIA?BOGA KTÓRY MA LUDZI GDZIEŚ A SZCZEGÓLNIE TYCH CO BYLI MU WIERNI WIELE LAT,A JAK OKAZAŁO SIE ZE BÓG NIE SŁUCHA TO POPROSTU wyłaczyli ŁACZNOŚĆ Z Watykanem I kościołem bo to jeden fałasz I obłuda!!!!Pytam sie ksiezy biskupów kardynałów ,czy wy mamicie ludzi obietnicami by nie przestawały płynąć dotacje na kościół I watykan??????????Zakony obowiązuje tajemnica poszłuszeństwo wobec rzymu ,bo prawda jest taka ze cały kościół to jeden wielki system który ma naganiać straszyć I karać by nie przestawały płynąć dotacje do watykan…..okłamywany przez wiele lat przez Kosciół ksiezy postanowiłem puscić wiare katolicką bez pokrycia I pomocy boga który okazał sie POPROSTU EGOISTĄ KTÓRY MA LUDZI GDZIEŚ,TO LUDZIE są BOGAMI NA ZIEMI ,SKORUMPOWANI URZĘDNICY ,SEJMOWCY,STOŁKOWCY KARDYNAŁY BISKUPI PAŁACYKI LICHEŃSKIE I ŁAGIEWNICKIE MONSTRA KOŚCIELNE PYCHA I PRZEPYCH NIBY DLA BOGA A POPROSTU DLA KOLEJNEGO KARDYNAŁA.MASA LUDZI POTRZEBUJE POMOCY ALE KOŚCIÓŁ I WATYKAN ODZNACZA SIE PYCHĄ CHCIWOŚCIĄ I KŁAMSTEWEM NA TEMAT NIBY POMOCY .Podam przykład,wchodzi franciszek na ambone w watykanie I wydaje dekret:od dziś wszystkie dotacje z mszy tv zostaja przekazywane dla dzieci w afryce.Watykan z tych pieniedzy nie wezmie ani jednego euro.Kolejny dekret brzmi:wszystkie środki finansowe od ofiarodawcw dla watykanu zostaja przekazywane dla głodnych .BÓG POPATRZYŁ BY NA FRANCISZKA I POWIEDZIAŁBY W TYM TERAZ WIDZE MIŁOŚĆ WATYKANU DO WIERNYCH.Bóg nie ma mocy na ziemi siły I władzy .nigdy nie miał.Mnie wystarczyło na to 10 lat,inni czekają na cud boga latami!!!!!!!!!!!!!!!!!!KOŚCIÓŁ KATOLICKI KŁAMIE JAK FIKS!!!!!!!!!!!..Przez cały okres mojego nowego zycia próbuje zyc na tym porabanym świecie ale sie nie da.Ludzie u władzy na stołkach urzedasy menagerowie dyrektorzy własciciele firm lanlordowie domów,I cała elita finansowa kieruje światem I ludzmi.Bóg nic nie robi I nie zrobi na ziemi ,bóg nie pomaga ludziom ? I nic pozatym,cała elita finansowa świata kieruje ludzmi I bawi sie w bogów.To od ludzi zalezy czy bedziesz miał na jedzenie I spanie a nie od boga.Chodzenie do koscioła nic nie daje,modlitwy nic nie dają,bo okazało sie ze ty chodzisz do koscioła ,a twój sasiad nie I ty sie modlisz a twój sasiad nie,I okazuje sie ze on ma dom I auto I wpieprza homary jak kardynałowie a ty ledwo wiązesz koniec z końcem I wynajmujesz pokój u obcych ludzi.Bóg nie dba o sfere duchową ludzi,to pieniądze są motorem do dobrej pogody ducha I spokoju.Ludzie elitarni u władzy nie wierzą w boga tylko w pieniądze .Pieniadz jest bogiem na ziemi/mozesz kupić wszystko I wszystkich.Nawet papieza czy biskupa,jeśli masz mnóstwo grzechów zapłacisz ile trzeba I bedziesz wolny.Tak działa system kościelno watykański.Bóg nie moze dla ciebie nic zrobić,nie moze spełnić twej prośby skoro ziemia powstawała miliardy lat,a wg watykanu tydzień?Oficjalnie po rozwodzie nie mozesz wziąśc ponownie ślubu kościelnego(no chyba ze zapłacisz duzo)wg kościoła I zabobonów watykańskich,lepsza jest nienawiść w małzeństwie niz miłość do innej osoby.System watykański jest tak skonstruowany by zasić strach .Ludzie są ubezwłasnowolnieni I nie mogą sie dalej rozwijać bo kościół wciska ciemnote I zacofanie.Plebanie I wille biskupie utrzymują wierni,zwykle starsi ludzie(zyją w strachu)I myślą ze od wielkich pieniedzy na kościół wykupia grzechy?obłuda I zacofanie ,ciemnota.Niniejszy list dedykuje watykanowi,który oszukał mnie na temat wiary I kościoła.BÓG NIE MA MOCY NA ZIEMI ,TEORIE NIJAK NIE MAJA SIE DO PRAKTYKI.BZDURY OGŁASZANE PRZEZ WATYKAN KOLEJNYMI ENCYKLIKAMI SĄ SPOSOBEM ZARABIANIA NA NAIWNYCH.
    • privus Re: KTO JEST BOGIEM WSZECHMOCNYM ? 27.09.13, 18:24
      A jest w ogóle taki?

-
    • sclavus mamona!!! 28.09.13, 00:08
      ... gdybyś nie krzyczał, łatwiej byłoby ci to zrozumieć big_grin
      PeeS - pytanie powinno (ewentualnie) brzmieć: po co ludzie stworzyli boga, na obraz i podobieństwo swoje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka