aeki 23.07.13, 15:41 Słyszę że Franciszek wzbudził w Brazylii ogólny entuzjazm i szał. Co on takiego zrobił ?? Czy z funkcji należy się uwielbienie ?? Tuska należy czcić ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Papierz 23.07.13, 17:41 ... ten papie(rz) twój, to od papierówek??? Czy od papierzanych ftaszków??? PeeS - czcić należy panprezesa, Jarozbawa (jak sama nazwa wskazuje!) - żeby jednak móć, mój drogi, trzeba poprzebywać w Tworkach... najlepiej razem z nim - wtedy łatwiej (będzie) Odpowiedz Link
jarecki_2 Re: Papierz 23.07.13, 21:01 Jesteś durniem. Wzbudził ogólny entuzjazm i szał nie ma nic wspólnego z czczeniem, tym bardziej, że obecny Papa sobie nie życzy żeby go czcić. A szał wzbudza ponieważ pokazuje że może nastać czas, że kościół będzie tym czym być powinien a nie tym czym się stał. Sądzę, że nie dożyje sędziwego wieku i ktoś mu skróci kadencję, ale wtedy zacznie się koniec kościoła jaki znamy. Będzie grubo. Odpowiedz Link
kolter-xl Re: Papierz 28.07.13, 22:48 jarecki_2 napisał: > Jesteś durniem. Wzbudził ogólny entuzjazm i szał nie ma nic wspólnego z czczeni > em, tym bardziej, że obecny Papa sobie nie życzy żeby go czcić. No poparz nie życzy sobie żeby go czcić.Czyli co odda Jahwe jego tytuł Ojca Świętego? " Już nie jestem na świecie, ale oni są jeszcze na świecie, a Ja idę do Ciebie. Ojcze Święty, zachowaj ich w Twoim imieniu, które Mi dałeś, aby tak jak My stanowili jedno." Jak myślisz kogo to Jezus w tej modlitwie nazywa Ojcem Świętym. 1. Boga Ojca ? 2.Rzymskiego Papieża ? . 3 Sam siebie ? . Odpowiedz Link
tylkojezusnaszympanem Tylko Jezus jest naszym Panem ... 27.07.13, 23:24 Zakłada Pan wątki, aby prowokować do pustej dyskusji na bardzo niskim poziomie. Jeśli nie chodził Pan w szkole podstawowej na religię to śpieszę wyjaśnić, że papież jest głową Kościoła Katolickiego, następcą św. Piotra, osoby, której powierzono sprawowanie władzy w Kościele założonym przez Chrystusa dla zbawienia ludzi żyjących Ewangelią. Dziecinne pytanie jakie Pan stawia: "Co on takiego zrobił??" A co miał zrobić według Pana? Jezus Chrystus już zrobił to co najważniejsze, przez swoją śmierć dał możliwość zbawienia każdej osobie należącej do Kościoła i wyrzekającej się przywiązania do grzechu. Młodzi entuzjastycznie spotkali się z głową Kościoła do którego maja zaszczyt należeć. Co wątek na tym forum to kompromitacja. Widać, że moderatorzy idą na ilość, żeby "zapchać" forum antyklerykalnym sianem, spod którego nie będzie widać prawdziwego blasku Chrystusowego Kościoła. Jeśli chcemy zmieniać Kościół, to zaczynajmy od siebie, bądźmy wzorowymi Katolikami. Pozdrawiam Pana i proszę dorosnąć. Tylko Jezus jest naszym Panem ... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 27.07.13, 23:41 "Jeśli chcemy zmieniać Kościół, to zaczynajmy od siebie" - tylkojezusnaszympanem Grzechy młodości - procentują przez całe życie. Przez życie należy iść własną ścieżką, a nie cudzą autostradą. Jeśli jesteś wielbicielem KK i uprawiasz ściśle jego zalecenia, jesteś nie tylko zagrożony duchowo, ale przede wszystkim umysłowo. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 28.07.13, 00:44 kociak40 napisał: > "Jeśli chcemy zmieniać Kościół, to zaczynajmy od siebie" - tylkojezusnaszympanem Oj, macie ostatnio wiele do roboty. Czytałeś najnowsze orędzia waszych wielebnych? Link: wyborcza.pl/1,75248,14343951,Uprawiales_joge__Posiadasz_sloniki__na_szczescie__.html Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 28.07.13, 09:59 "Czytałeś najnowsze orędzia waszych wielebnych?" - marina0321 W Polsce dyletanci zawsze mają światło zielone. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 28.07.13, 13:55 kociak40 napisał: > W Polsce dyletanci zawsze mają światło zielone. Kiedyś zmieni się na czerwone i nie będzie już odwrotu. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 28.07.13, 18:01 marina0321 napisał(a): > kociak40 napisał: > > > W Polsce dyletanci zawsze mają światło zielone. > > Kiedyś zmieni się na czerwone i nie będzie już odwrotu. To jest wątpliwe. Szybciej zmienia się lepsze na gorsze, niż gorsze na lepsze. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 28.07.13, 22:00 kociak40 napisał: > marina0321 napisał(a): > > kociak40 napisał: > > > W Polsce dyletanci zawsze mają światło zielone. > > Kiedyś zmieni się na czerwone i nie będzie już odwrotu. > To jest wątpliwe. Szybciej zmienia się lepsze na gorsze, niż gorsze na lepsze. Ja wolę myśleć pozytywnie, bo myśl ponoć jest potęgą. Na końcu każdego tunelu jest światełko. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 29.07.13, 02:26 "Ja wolę myśleć pozytywnie, bo myśl ponoć jest potęgą" - marina0321 Dziś już nikt nie zdejmuje czapki z głowy, kiedy przechodzi ludzkie pojęcie. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 29.07.13, 08:12 kociak40 napisał: > "Ja wolę myśleć pozytywnie, bo myśl ponoć jest potęgą" - marina0321 > Dziś już nikt nie zdejmuje czapki z głowy, kiedy przechodzi ludzkie pojęcie. W takim przypadku myśli wibrują w małej próżni między głową a czapką. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 29.07.13, 14:26 "W takim przypadku myśli wibrują w małej próżni między głową a czapką. " - marina0321 Myślenie o sobie - jest zawsze aktualne. Nie z każdego chaosu w głowie powstaje piękny świat wyobraźni. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 30.07.13, 09:26 kociak40 napisał: > Myślenie o sobie - jest zawsze aktualne. Nie z każdego chaosu w głowie powstaje > piękny świat wyobraźni. Najpiękniejszy świat jest ten realny. Trzeba tylko otworzyć na niego oczy i pielęgnować wszystko, co piękne, a nie niszczyć. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 30.07.13, 17:21 "Najpiękniejszy świat jest ten realny" - marina0321 I dobrze urządzony. Np. w skórze ludzkiej, tygrysowi nie byłoby do pyska. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 30.07.13, 21:05 kociak40 napisał: > "Najpiękniejszy świat jest ten realny" - marina0321 > I dobrze urządzony. Np. w skórze ludzkiej, tygrysowi nie byłoby do pyska. Nie chcę sobie wyobrażać człowieka w tygrysiej skórze; czy jeszcze istniał by świat? Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 30.07.13, 22:47 "Nie chcę sobie wyobrażać człowieka w tygrysiej skórze; czy jeszcze istniał by świat?" - marina0321 Nie "chwytasz" moich ironizujących "wstawek". Pisałem już, że mam bardzo szczególne poczucie humoru i to mnie śmieszy, że ludzie przyjmują to dosłownie, nie rozumiejąc głębszego sensu. To nie chodzi o człowieka w tygrysiej skórze ale odwrotnie. Tygrys jest najpiękniejszym (pod względem wyglądu) zwierzęciem dla bezstronnego obserwatora. Podobno są cztery takie piękna dla "oczu". Fregata pod pełnymi żaglami, pędzący rumak po stepie, piękna kobieta w tańcu oraz tygrys prężący się do skoku. Zawsze traktuj moje "wstawki" z pewnym "przymrużeniem oka", bo ja piszę sobie dla żartu. Jestem bardzo leniwy i nie chce mi się długo pisać, wyjaśniać. Człowiek oszczędny w słowach, jest hojny w myślach. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 31.07.13, 10:22 kociak40 napisał: > Nie "chwytasz" moich ironizujących "wstawek". Ja nie "chwytam" Twoich, Ty nie "chwytasz" moich i tak nawzajem nie "chwytamy" się i na pewno dalej nie "chwycimy" się. > Pisałem już, że mam bardzo szczególne > poczucie humoru i to mnie śmieszy, że ludzie przyjmują to dosłownie, nie > rozumiejąc głębszego sensu. > Zawsze traktuj moje "wstawki" z pewnym "przymrużeniem oka", bo ja piszę sobie dla > żartu. Jestem bardzo leniwy i nie chce mi się długo pisać, wyjaśniać. Jak podasz, w których miejscach trzeba się śmiać, to może dostrzegą Twoje poczucie humoru. Szkoda, że pogrążony jesteś w swoim Ego i tylko własne żarty i ironie znasz, nie dostrzegając i nie rozumiejąc głębszych myśli u innych. > Człowiek oszczędny w słowach, jest hojny w myślach. "Wszyscy jesteś?my robakami, tyle że mnie wydaje się, że jestem robaczkiem ś?więtojańskim". (Winston Churchill) Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 31.07.13, 22:17 "Szkoda, że pogrążony jesteś w swoim Ego i tylko własne żarty i ironie znasz, nie dostrzegając i nie rozumiejąc głębszych myśli u innych." - marina0321 Widzę, że obrosłaś w piórka i stałaś się gęsią - widzisz u siebie "głębsze myśli". Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 31.07.13, 22:36 "tyle że mnie wydaje się, że jestem robaczkiem ś?więtojańskim" Niejeden mając na głowie robaczka świętojańskiego myśli, że ma aureolę. Odpowiedz Link
kolter-xl Re: Tylko Jezus jest naszym Panem ... 28.07.13, 23:00 tylkojezusnaszympanem napisał: > Zakłada Pan wątki, aby prowokować do pustej dyskusji na bardzo niskim poziomie. No a ty w nie wchodzisz pustaku ) > Jeśli nie chodził Pan w szkole podstawowej na religię to śpieszę wyjaśnić, że p > apież jest głową Kościoła Katolickiego, następcą św. Piotra, osoby, której powi > erzono sprawowanie władzy w Kościele założonym przez Chrystusa dla zbawienia lu > dzi żyjących Ewangelią. No popatrz to w szkołach podstawowych tak dzieci okłamują ?? Nieuku prymat Piotra to wymył biskupów Rzymu w celu zdobycia władzy absolutnej , Juz po odejściu z Rzymu cesarzy do nowej stolicy imperium . Piotr nigdy nie był biskupem Rzymu w pierwszym spisie biskupów Rzymu niejaki Ireneusz napisał ze pierwszym biskupem był Linus a nie Piotr ; ks, Francis Dvornik img41.imageshack.us/img41/523/img001qs.jpg img130.imageshack.us/img130/6995/img005gt.jpg > Dziecinne pytanie jakie Pan stawia: "Co on takiego zrobił??" Nie zrobił nic poza typowym dla celebrytów szumem wokół swojej osoby . > A co miał zrobić według Pana? Np ostro się postawić prawicowej juncie w Argentynie !! >Jezus Chrystus już zrobił to co najważniejsze, przez swoją śmierć dał możliwość zbawienia każdej osobie należącej do Kościoła i wyrzekającej się p > rzywiązania do grzechu. Młodzi entuzjastycznie spotkali się z głową Kościoła do > którego maja zaszczyt należeć. Jezus nie marzył o kościele a o odnowie judaizmu dal Ojca Świętego o imieniu Jahwe a nie dla ojca świętego o pseudonimie Franciszek. > Co wątek na tym forum to kompromitacja. Masz na myśli swoje infantylne wpisy na poziomie 12 latka ?? >Widać, że moderatorzy idą na ilość, żeby "zapchać" forum antyklerykalnym sianem, spod którego nie będzie widać prawdziwego blasku Chrystusowego Kościoła. No tak marzy ci się typowy jak za komuny zamordyzm, tam też o partii tylko dobrze albo wcale . >Jeśli chcemy zmieniać Kościół, to zaczynajmy od siebie, bądźmy wzorowymi Katolikami. Jak można zmienić cos co juz u zarania było złe i poszło w tym jeszcze dalej. Setki milionów trupów położonych z imieniem Jezusa na ustach tego dowodem. > Pozdrawiam Pana i proszę dorosnąć. Tak ci w piaskownicy mówią ? Odpowiedz Link