Dodaj do ulubionych

Nalot stonki

14.08.04, 18:23
Czytałem gdzieś na sieci, że tzw. pielgrzymi strasznie śmiecą. Czy jest tu ktoś z Częstochowy kto to może potwierdzić bądź zdementować?
Obserwuj wątek
    • pereop kto jest stonką? n/t 14.08.04, 18:31

===================================================
      Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do
      nas!
      • ogolone_jajka domyśl się b/t 14.08.04, 18:32

• pereop nieładnie ogolony kubusiu n/t 14.08.04, 18:44
          • ogolone_jajka domyśliłeś się po 20 minutach??? b/t 14.08.04, 18:57

• pereop ależ skąd 14.08.04, 19:04

• ogolone_jajka kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 14.08.04, 19:11

• cham_z_mpk Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 14.08.04, 19:16
                  Z tym bywa różnie. Duże pielgrzymki mają własną obsługę sanitarną. Wożą własne
                  sracze, które ustawiają przy drodze w miejscach postoju. Mają też własną ekipę
                  co zbiera śmieci. Natomiast małe pielgrzymki... to prawdziwy horror - smród
                  brud i ubóstwo.
                  • ogolone_jajka Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 14.08.04, 22:52
                    Dzięki za konkrety (w przeciwieństwie do niektórych, co to mówią mimo, że do powiedzenia nic nie mają).
                    • pereop Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 15.08.04, 08:49
                      poza porównaniami pielgrzym = stonka to też nie masz nic ciekawego do
                      powiedzenia wink

nas!
                      • kubus_2004 Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 15.08.04, 08:56
                        Eeeee, cieszę się że "już" na to wpadłeś.
    • jamajca jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 09:23
      nie jest to prawdą !! w Naszym mieście są poustawiane dodatkowe pojemniki na
      smieci itp, i pielgrzymi dbają o to aby tam wyrzucić śmieci a nie np. na deptak.
      • ogolone_jajka Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 09:26
        A nocne śpiewy zwane przez niektórych częstochowian wyciem? To też zanieczyszczanie środowiska, a na to pojemników nie ma sad
        • caorle Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 11:17
          Ja nie cierpię zanieczyszczonych domów meblamy regałamy, dywanamy
          perskymy,adydasamy na nogach, ogolonymy łbamy.

I co z tym?
          • kubus_2004 Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 11:19
            Ja nie cierpę sera.
            Ale co to ma do stonki?
            • caorle Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 11:21
              Nooo...piszemy tu o stonce, nie..?
              • kubus_2004 Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 13:25
                No, o specyficznym gatunku stonki. Ja za nimi nie przepadam, ale szczęśliwie nie mieszkam ani tam dokąd ciągną, ani po drodze, więc ostatecznie mnie nie przeszkadzają. Dlatego pytam o opinie ludzi, do których zwala się ta plaga.
                • pereop Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 18:44
                  kubus_2004 napisał:

a teraz na poważnie - uważam że uogólniasz - niestety problemem ludzi jest to
                  że śmiecą i zachowują się generalnie jakby mieli przyrodę gdzieś - i nie ma tu
                  żadnego znaczenia fakt religijności, poglądów czy czego tam chcesz...

nas!
                  • kubus_2004 Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 18:48
                    > niestety problemem ludzi jest to
                    > że śmiecą i zachowują się generalnie jakby mieli przyrodę gdzieś - i nie ma tu
                    > żadnego znaczenia fakt religijności, poglądów czy czego tam chcesz...

Ogólnie się zgadzam, niemniej uroczystości religijne, w szczególności pielgrzymki, gromadzą bardzo wiele osób w jednym miejscu. Nawet jeśli pielgrzymi śmiecą tak samo jak przeciętny Polak, to ich zagęszczenie powoduje, że tych śmieci nagle zrobi się dużo więcej.
                    Niemniej to są tylko spekulacje i ekstrapolacje. Dlatego pytam o opinie "znawców" tematu.
    • kora3 Re: Nalot stonki 16.08.04, 00:00
      Pielgrzymi smiecą nie mniej i chyba nie wiecej niżprzecieztni ludzie na
      wędrówce sad Niestety my Polacy jesteśmy nie lada brudasami i o ile u siebie w
      domu wybłyszczamy to miejsca użyteczności i uciech publicznej (parki, kina,
      teatry) oraz pzryroda znajdują sie u nas głeboko w 4 literach niestety ...
      Byłam na pielgrzymce i widzialam, zarówno takich co z lasu nieśli smiecii z
      soba do najbliszgo kosza, czy zsypu oraz zakopywali, jak i niechlujów
      rzucajacych odpadki po prostu wokół siebie .. Naturalnie, jak kazda większa
      grupa naswini grupa pielgrzymkowa nbardziej niz trzy nawt skrajne brudasy ...
      nieładniwe to świadczy o pielgrzymach, ale nie można absolutnie rzec, by
      dotyczyło ich tylko
    • adzia_a Re: Nalot stonki 16.08.04, 07:48
      Ja też się domyśliłam. Z tą stonką to chodzi o ćwiczenia wojskowe, albo
      Przystanek Woodstock wink))))))))))
      • kubus_2004 Re: Nalot stonki 16.08.04, 09:00
        Chyba raczej przystanek Jezus.
        • pereop Re: Nalot stonki 16.08.04, 10:09
          kubus_2004 napisał:

> Chyba raczej przystanek Jezus.

i wszystko jasne najwieksi śmieciarze są na przystanku jezus - jakie to proste
          • kubus_2004 Re: Nalot stonki 16.08.04, 10:20
            > i wszystko jasne najwieksi śmieciarze są na przystanku jezus - jakie to proste

To już twoja interpretacja.
            • pereop Re: Nalot stonki 16.08.04, 12:05
              kubus_2004 napisał:

> > i wszystko jasne najwieksi śmieciarze są na przystanku jezus - jakie to p
              > roste
              >
              > To już twoja interpretacja.

ale wnioskuje ją z twojej wypowiedzi
              • kubus_2004 Re: Nalot stonki 16.08.04, 13:28
                Cieszę się, że wyciągasz wnioski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka