ogolone_jajka 14.08.04, 18:23 Czytałem gdzieś na sieci, że tzw. pielgrzymi strasznie śmiecą. Czy jest tu ktoś z Częstochowy kto to może potwierdzić bądź zdementować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pereop kto jest stonką? n/t 14.08.04, 18:31 =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
cham_z_mpk Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 14.08.04, 19:16 Z tym bywa różnie. Duże pielgrzymki mają własną obsługę sanitarną. Wożą własne sracze, które ustawiają przy drodze w miejscach postoju. Mają też własną ekipę co zbiera śmieci. Natomiast małe pielgrzymki... to prawdziwy horror - smród brud i ubóstwo. Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 14.08.04, 22:52 Dzięki za konkrety (w przeciwieństwie do niektórych, co to mówią mimo, że do powiedzenia nic nie mają). Odpowiedz Link
pereop Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 15.08.04, 08:49 poza porównaniami pielgrzym = stonka to też nie masz nic ciekawego do powiedzenia =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kiedyś na to wpadniesz, nie łam się b/t 15.08.04, 08:56 Eeeee, cieszę się że "już" na to wpadłeś. Odpowiedz Link
jamajca jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 09:23 nie jest to prawdą !! w Naszym mieście są poustawiane dodatkowe pojemniki na smieci itp, i pielgrzymi dbają o to aby tam wyrzucić śmieci a nie np. na deptak. Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 09:26 A nocne śpiewy zwane przez niektórych częstochowian wyciem? To też zanieczyszczanie środowiska, a na to pojemników nie ma Odpowiedz Link
caorle Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 11:17 Ja nie cierpię zanieczyszczonych domów meblamy regałamy, dywanamy perskymy,adydasamy na nogach, ogolonymy łbamy. I co z tym? Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 11:19 Ja nie cierpę sera. Ale co to ma do stonki? Odpowiedz Link
caorle Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 11:21 Nooo...piszemy tu o stonce, nie..? Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 13:25 No, o specyficznym gatunku stonki. Ja za nimi nie przepadam, ale szczęśliwie nie mieszkam ani tam dokąd ciągną, ani po drodze, więc ostatecznie mnie nie przeszkadzają. Dlatego pytam o opinie ludzi, do których zwala się ta plaga. Odpowiedz Link
pereop Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 18:44 kubus_2004 napisał: a teraz na poważnie - uważam że uogólniasz - niestety problemem ludzi jest to że śmiecą i zachowują się generalnie jakby mieli przyrodę gdzieś - i nie ma tu żadnego znaczenia fakt religijności, poglądów czy czego tam chcesz... =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: jestem z cz-wy !! odpowiadam !! 15.08.04, 18:48 > niestety problemem ludzi jest to > że śmiecą i zachowują się generalnie jakby mieli przyrodę gdzieś - i nie ma tu > żadnego znaczenia fakt religijności, poglądów czy czego tam chcesz... Ogólnie się zgadzam, niemniej uroczystości religijne, w szczególności pielgrzymki, gromadzą bardzo wiele osób w jednym miejscu. Nawet jeśli pielgrzymi śmiecą tak samo jak przeciętny Polak, to ich zagęszczenie powoduje, że tych śmieci nagle zrobi się dużo więcej. Niemniej to są tylko spekulacje i ekstrapolacje. Dlatego pytam o opinie "znawców" tematu. Odpowiedz Link
kora3 Re: Nalot stonki 16.08.04, 00:00 Pielgrzymi smiecą nie mniej i chyba nie wiecej niżprzecieztni ludzie na wędrówce Niestety my Polacy jesteśmy nie lada brudasami i o ile u siebie w domu wybłyszczamy to miejsca użyteczności i uciech publicznej (parki, kina, teatry) oraz pzryroda znajdują sie u nas głeboko w 4 literach niestety ... Byłam na pielgrzymce i widzialam, zarówno takich co z lasu nieśli smiecii z soba do najbliszgo kosza, czy zsypu oraz zakopywali, jak i niechlujów rzucajacych odpadki po prostu wokół siebie .. Naturalnie, jak kazda większa grupa naswini grupa pielgrzymkowa nbardziej niz trzy nawt skrajne brudasy ... nieładniwe to świadczy o pielgrzymach, ale nie można absolutnie rzec, by dotyczyło ich tylko Odpowiedz Link
adzia_a Re: Nalot stonki 16.08.04, 07:48 Ja też się domyśliłam. Z tą stonką to chodzi o ćwiczenia wojskowe, albo Przystanek Woodstock )))))))))) Odpowiedz Link
pereop Re: Nalot stonki 16.08.04, 10:09 kubus_2004 napisał: > Chyba raczej przystanek Jezus. i wszystko jasne najwieksi śmieciarze są na przystanku jezus - jakie to proste Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: Nalot stonki 16.08.04, 10:20 > i wszystko jasne najwieksi śmieciarze są na przystanku jezus - jakie to proste To już twoja interpretacja. Odpowiedz Link
pereop Re: Nalot stonki 16.08.04, 12:05 kubus_2004 napisał: > > i wszystko jasne najwieksi śmieciarze są na przystanku jezus - jakie to p > roste > > To już twoja interpretacja. ale wnioskuje ją z twojej wypowiedzi Odpowiedz Link