26.06.15, 10:03
Po co jest chrzest ?
Jestem ochrzczony w kk, zamierzam ochrzcić się u śj , potem u adwentystów, no i innych wyznań .
Tak na wszelki wypadek.
Dlaczego Jezus się chrzcił ? Przecież to człowiek idealny według jednych, a samym bogiem był (jest) według drugich.
Na jaką wiarę ? Chrześcijaństwa jeszcze nie było.
Może ktoś odpowiedzieć ??
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Chrzest 26.06.15, 10:15
      Jezus, jako żyd, był obrzezany i to było jego "połączenie się z Yahwe"
      Następnie zmanipulowano "księgi", żeby odciąć "boga w trójcy jedynego" od Yahwe i w obrządek włączono chrzest - dowodów historycznych na jakiś chrzest Jezusa nie ma!
      • dunajec1 Re: Chrzest 26.06.15, 12:30
        Chrzest to pierwszy egzorcyzm,kazdy ma diabla za skora a dzieciaka najlatwiej do tego przymusic.
      • pocoo Re: Chrzest 27.06.15, 12:05
        sclavus napisał:

> Jezus, jako żyd, był obrzezany i to było jego "połączenie się z Yahwe"

Ale chcąc wprowadzić swój kult ,kazał się ochrzcić nieochrzczonemu Żydowi.A to ci chrzest.No i jeszcze z nieba zleciał duch święty w postaci gołębicy, jak mewa na ramię Radwańskiej.
        Na co usiadła ta gołębica Jezusowi?
        O kurka wodna....
      • aspherus Re: Chrzest 14.02.16, 10:32
        Wpisz swoją scodpowiedź
    • sclavus Re: Chrzest 26.06.15, 18:36
      ... chrzest noworodka, nie jest niczym innym, jak pierwszym krokiem do indoktrynacji religijnej i przywłaszczeniem nowego "katolika"...
    • sphinx10 Re: Chrzest 27.06.15, 08:35
      aeki napisał:
      > Jestem ochrzczony w kk, zamierzam ochrzcić się u śj , potem u adwentystów, no i innych wyznań .

Mam uprawnienia na wszystkie religie judeochrześcijańskie. Usługa kosztuje flashkę i paczkę kondomów. Chętny?
      • pocoo Re: Chrzest 27.06.15, 12:01
        sphinx10 napisał:
        > Mam uprawnienia na wszystkie religie judeochrześcijańskie. Usługa kosztuje flas
        > hkę i paczkę kondomów. Chętny?

Ale z Ciebie sknerus.Ogłoszenie za darmo,tak na "krzywy ryj"?
        • sphinx10 Re: Chrzest 27.06.15, 23:05
          Cza korzystać z okazji.
          Mogę Ci polać, aczkolwiek niechętnie ...
          • pocoo Re: Chrzest 30.06.15, 16:10
            sphinx10 napisał:

> Cza korzystać z okazji.
            > Mogę Ci polać, aczkolwiek niechętnie ...

A napisałam,że jesteś sknerus? Napisałam.
            A tak swoją drogą,to nie pozwalam nikomu sobie polewać...
            No...chyba,że z gwinta? Nie.Już dawno skończyłam z "rypaniem" mózgu.Zeszłam niżej.I jeszcze niżej...z "rypaniem".
    • kolter Re: Chrzest 09.07.15, 07:21
      aeki napisał:

> Po co jest chrzest ?
      > Jestem ochrzczony w kk, zamierzam ochrzcić się u śj , potem u adwentystów, no i
      > innych wyznań .
      > Tak na wszelki wypadek.
      > Dlaczego Jezus się chrzcił ? Przecież to człowiek idealny według jednych, a samym bogiem był (jest) według drugich.
      > Na jaką wiarę ? Chrześcijaństwa jeszcze nie było.

nic nie stoi na przeszkodzie żebyś się kropił tam gdzie masz ochotę, nie ma nic takiego w biblii jak 'niezmywalność " to tylko wymysł sekt które w ten sposób straszą jelonków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka