Dodaj do ulubionych

Pielgrzymka

05.08.15, 08:40
Dzisiaj wyruszyła z Warszawy do Częstochowy piesza pielgrzymka akademicka.
Pielgrzymka jest dla tych, którzy wolą mieć w nogach niż w głowie.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Pielgrzymka 05.08.15, 16:53
      Można rzec tak: oni mają wszędzie, tylko nie w głowie!
      PeeS - można się założyć, że będą śpiewali po drodze to: www.youtube.com/watch?v=gBOHytGi6-M ??
      • mocz.piwosza Re: Pielgrzymka 07.08.15, 22:20
        W sumie myślę tak, dla niektórych idących jest to fajna przygoda, spanie na sianie, dmuchanie lalismile darmowa kawa i posiłki, w sumie jak bym był biedny studenta, albo uczeń ogólniaka i nie miał na wakacje, poszedł bym na pielgrzymkę, ot czysta ekonomiasmile

Dołożyłeś tym peesem sclavus, a niech tosad

Czy łaski spłyną na mnie jak przejdę do obrazu 600km? zresztą w piśmie stoi, że chyba do podobizn nie można oddawać czci? poprawcie mnie proszę?
        • kociak40 Re: Pielgrzymka 07.08.15, 23:16
          "Czy łaski spłyną na mnie jak przejdę do obrazu 600km?" - mocz.piwosza

Dzisiaj jedynym, który o człowieku pamięta jest fiskus.
        • marina0321 Re: Pielgrzymka 07.08.15, 23:50
          mocz.piwosza napisał:
          > Czy łaski spłyną na mnie jak przejdę do obrazu 600km? zresztą w piśmie stoi, że
          > chyba do podobizn nie można oddawać czci? poprawcie mnie proszę?

"Szedł pokłonić się przed obrazem Matki Boskiej Częstochowskiej. Niestety, nie dotarł. Krzysztof G. zmarł podczas pielgrzymki na Jasną Górę".

Czy to nie przestroga, żeby nie pielgrzymować do obrazów w celu oddawania im hołdu? Ksiądz niestety widzi to inaczej...

www.fakt.pl/katowice/pielgrzym-zmarl-niesiony-modlitwa-wiernych,artykuly,564270.html#fp=lokalne
          • kociak40 Re: Pielgrzymka 08.08.15, 01:01
            "Niestety, nie dotarł. Krzysztof G. zmarł podczas pielgrzymki na Jasną Górę". - marina0321

Można mu teraz życzyć pomyślności w życiu pozagrobowym.
            • mocz.piwosza Re: Pielgrzymka 08.08.15, 10:46
              Kociak40 z tym fiskusem pojechałeśsmile złota klawiatura tygodnia dla Ciebie !
    • sclavus Nie, żebym był 10.08.15, 16:27
      nachalny... ale właśnie ukazał się trzeci volume, który jak nic innego, pasuje do pielgrzymowania (pielgrzymkowego włóczenia się, czyli włóczęgostwa)
      a otóż i on, ten "volume 3":
      tiny.pl/gxpc8
      • mama_lidia Re: Nie, żebym był 10.08.15, 17:14
        Kłopot z tymi pielgrzymami, idą środkiem drogi, mogliby iść szlakami i bezpieczniej i chyba przyjemniej. Wczoraj miałam nieprzyjemne spotkanie z pielgrzymka rowerową, jechali na długości około 10km w różnych odstępach grupkami, prawie cała drogę na szerokość pasa zajmowali i kierowców mieli w ...... Zamiast jechać jakimiś szlakami rowerowymi, przez lasy, jura jest taka piękna, to cisną środkiem drogi i to najbardziej uczęszczanej. Mam wrażenie, że to taka pokazówka, a jak się komuś nie podoba to jest opęntany przez szatana.
        • sclavus Re: Nie, żebym był 10.08.15, 18:57
          ... a śpiewali to, co w linku??
          Jeśli, to chyba dlatego nie było reakcji policji...
        • aeki biskupi 11.08.15, 18:08
          Nie widziałem nigdy w relacji TV,aby maszerowali biskupi, nie mówiąc już o kardynałach. Wydaje się że pielgrzymują młodzi wikariusze. Starsi i proboszczowie też raczej nie widzą potrzeby pieszo wędrowania do obrazu.
          Obrazu nie było w Częstochowie podczas szwedzkiego oblężenia, ale to nie istotne. Ważne żeby wierni przyśli do skarbonki, prosili i dziękowali obrazowi.
          • kociak40 Re: biskupi 12.08.15, 00:08
            "Nie widziałem nigdy w relacji TV, aby maszerowali biskupi, nie mówiąc już o kardynałach" - aeki

Nie idą, bo prawda męczy tych, którzy kłamią.
            • mama_lidia Re: biskupi 13.08.15, 10:05
              Przyjeżdżają samochodami albo helikopterami ...
              • kociak40 Re: biskupi 16.08.15, 08:55
                Reprezentują głupotę, która ma być mądrością narodu.
                Myślą za mało, mówią za dużo i średnia pozostaje w normie.
                • mocz.piwosza Re: biskupi 17.08.15, 13:37
                  Ojciec jest obecny przy dzieciach! A oni gdzie w pałacach pochowani, sterują i listy pasterskie piszą, patrzą na świat za okien opancerzonych limuzyn strachu, nie potrafią funkcjonować z ludem jak św.Franciszek
                  • kociak40 Re: biskupi 17.08.15, 17:42
                    Biskupów sensem życia - jest żyć bez sensu.
                    • mocz.piwosza Re: biskupi 17.08.15, 21:41
                      kociak40 napisał:

> Biskupów sensem życia - jest żyć bez sensu.

Właśnie, sensu w tym nie ma wcale!
                      • pocoo Re: biskupi 19.08.15, 22:34
                        mocz.piwosza napisał:

> Właśnie, sensu w tym nie ma wcale!

A w czymże to sensu nie widzisz? W tym ,czego nie rozumiesz? Jakie to zrozumiałe.
                        • kociak40 Re: biskupi 20.08.15, 12:54
                          Dla biskupów pieniądz jest gorszy od diabła - kusi bez przerwy.
                          • pocoo Re: biskupi 22.08.15, 09:20
                            kociak40 napisał:

> Dla biskupów pieniądz jest gorszy od diabła - kusi bez przerwy.

Dla biskupów pieniądz jest jak Belzebub - piekielnie ich kusi.
                            Piekielna gorączka złota obezwładnia biskópów.
                            • pocoo Re: biskupi 22.08.15, 09:23

Takich "biskópów" to ze świecą szukać.
                              • kociak40 Re: biskupi 22.08.15, 10:27
                                Bardzo trudno jest znaleźć rym do - "biskupa".
                                • sclavus Re: biskupi 22.08.15, 10:44
                                  Sam Kossakowski go podał: dupa biskupa święta jest i nietykalna
                                  • mocz.piwosza Re: biskupi 22.08.15, 11:01
                                    ja znam grę karcianą dupa biskupa, czemu taka nazwa a chiny ludowe nie wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka